Tlustý mezi hubenými, hubený mezi tlustými

19:48

Jeden fotograf mi řekl, že musí zhubnout, aby vypadal jako model. Protože jenom pokud bude vypadat jako sexy model, budou na něho modelky reagovat kladně.
Nechme stranou moje osobní myšlenky ohledně toho, že pokud na něho modelky kladně nereagují, asi to bude něčím uvnitř, chováním a ne vzhledem.
Zůstaňme prostě u toho, že je třeba zhubnout.

"To že jsou s tebou lidé ochotni mluvit je dáno tím jak vypadáš. Hlídej si to..."

Jinak řečeno...jestli přibereš, zestárneš, nebudeš krásná...tady se s tebou nikdo bavit nebude.
Všichni se budou nejdříve koukat na to, jakou máš postavu...a až daleko daleko za tím na to, co umíš.

Ten svět je takový. Mám chuť nadávat jako dlaždič, ale tohle je realita. Tisíckrát můžeme křičet: "Ta modelka přece není tlustá!"...ale ona je v tomhle zkesleném světě prostě buď tlustá, nebo to není modelka.
Je to povrchní! Kur.., to mám vrazit všechny prachy do kadeřníků a hader, jenom abych byla "IN" v dané společnosti?
No, ano, pokud tam chci, musím...

Nepřipadám si tlustá, když se na sebe dívám ve výlohách, i v Crocks Mary-janes a obligátních manšestrových zvonáčích, šedě seprané barvy, si připadám protáhlejší než ostatní. Když se ale na sebe podívám nahá v zrcadle...ano, pro tuhle společnosti asi jsem tlustá. Tlustá mezi hubenými.

A tak jsem doma, hubená mezi tlustými, plácám se mezi tím a nerozhodnost, ze které mi tečou slzy a mám chuť křičet, zaplácávám domácíma kremrolema, čokoládou...
A s každým polknutím ubývá slz a přibývá hořkosti uvnitř mě. Vzteku sama na sebe.
...
Co mi mají kruci co říkat?
Ale oni neříkají, jenom naznačují a já vím, že mají pravdu.
Bohužel.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Netrap sa nad tym pokial nechces ty sama naozaj schudnut..ja by som zase chcela kus pribrat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Durduin, ja ti muzu osobne z hlavy jmenovat minimalne 5 lidi z fashion businessu, kteri nejsou stihly :) mozna vis, jak vypada Grace, prava ruka Anny Wintour, nebo Sophia Neophitou z britskeho 10 magazinu a Harper's Bazaaru. Nevim, jak vypadas, ale ikdybys nebyla sithla jako proutek, tak stylistkou muzes byt bez problemu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Loli:
    Musím říct (i když v tomhle zas takovej přehled nemám), že vypadat jako tyto dámy (=nelámat si s nátlakem hlavu) si bohužel žádá už něčeho v daném oboru dosáhnout a mít respekt. Např. Grace byla v mládí modelka.

    OdpovědětVymazat
  4. v dnešní době se prostě soudí podle vzhledu a odění a na nepohodlí nebo trápení které ti dosažení toho idálu přinese se nedbá...vadí mi to! vadí mi škatulkování a posuzování (či lépe - odsuzování) na první pohled... ale nevím co s tim... ale - bojuj a vytrvej a nevzdávej se!!! časem jim dojde že seš dost dobrá i kdybys měla na sobě pytel - možná to bude těžší ale aspoň to nebude povrchní...

    OdpovědětVymazat
  5. No, já bych taky ráda vážila 45 kilo a vypada něžně a étericky. Jenže by mě fakt nebavilo jíst jen salát, ovoce a nějaký polystyrén..ne, ne!!!

    Život je dost krátký na to, abych se šidila. Takže si klidně dám čokoládu, řízek, bramborový salát, hřibovou omáčku s knedlíkem i s víčkovou!!!Proč ne? Cítím se dobře=vypadám dobře:)

    A k tomu fotografovi. Já uznávám, že žena, pokud chce být pro svého muže i po x letech společného života přitažlivá, se o sebe musí starat. To se nedá nic dělat!Ovšem takový, který obvykle chce zázraky, je hnusný smradlavý chlupatý "ožungr" s pivním mozolem. Takže jo, žena musí být krásná, ale partner ji musí být hoden a roven!!!:)

    Měj se, hezký den a dej si kremrolí, kolik chceš. Jsi krásná a určitě i štíhlá jako mladý prut, tak žádný stres.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mam stesti na lidi, vsichni si mysli ze i pri svych vyska-6cisel=vaha jsem hodne hubena...hold je to o tom kde se pohybujes, to je jasne.
    Na druhou stranu uz jsem byla na par akcich kde prisla ultrahubena modelka mezi normalni chlapi a ti ji velice nahlas kritizovali a pak to resili i mezi sebou.
    -Vetsine prijde hezka holka pri x vysce-10 cisel z ni=vaha, vetsina modelek ma ale minimum svalu tak pri teto rovnici vypadaji tluste a oplacane. Ja cvicvim a mam hezci bricho nez modelky z VS a to jsem podle teto branze"tlusta"
    Mozna zkus zacit cvicit, je to super podpora pro sebevedomi a lepsi nez se omezovat.

    OdpovědětVymazat
  7. A mě zas jeden fotograf řekl, že byl v blesku vyfocenej s Jágrovou holkou a jak se tomu spolu pak zasmáli. A někdo jinej mi zas řekl, že Agáta Hanychová neni blbá, ale že v týhle "blbý republice" člověk musí šokovat, aby někoho zajímal.
    Čímž chci říct - neposlouchej zas každou blbost, co kdo plácne.

    OdpovědětVymazat