jenom jedno ANO

13:12

Moje známá, učitelka, rádkyně, dívka s ůchvatným sytým altem a copem silnějším než moje zápěstí se vdala. Moc jí to přeju. Jsou spolu už tři roky, dlouho zasnoubení, jsou spolu šťastní. Dva roky na něj čekala, než mu skončí vojna.
Silná, krásná, moudrá a milující žena. Přeju jí to, přeju jí štěstí, přeju jí, ať její štostí roste a vzkvétá, ať ho zlé jazyky, zlé povahy ani nesmyslné tradice nezničí.

Bude totiž žít v Káhiře, spolu se svám egyptským manželem a jeho rodinou.

Z FB zmizela většina jejích fotek a ty poslední, jsou rozhodně zahalenější než ji znám. Pokud ještě není muslimka, brzo se jí stane. Už nikdy neuvidím její jemně klenutý hrudník a její úchvatné vlasy.

Ale vadí to? Je to něco jiného než podstupujeme, nebo bychom měly podstupovat i my, v našich končinách? Je to něco jiného než podstupovali naše prababičky, když po svatební noci skryl jejich vlasy čepec a šátek? Je to něco jiného, než podstupujeme my, když se vztahem vzdáváme části své svobody? Když pro svého muže resignujeme z focení aktů a samostatných nočních tahů?

Je to boj. V západní společnosti prodchnuté nahotou tak, že se nestydíme ukazovat ramena, dekolty, nohy i vlasy zároveň. (slečna v mini kraťáskách, obepnutém tílku na ramínka a s rozpuštěnými vlasy si kráčí městem) A muži...dívají se, líbí se jim to. Ale přijdou domů a jsou bez chuti.
Jak je můj přítel rád, když vedle něho kráčím právě taková, a on se na mě může dívat celý den... ale když jsem v dlouhé sukni, mám tričko s decentním výstřihem a 3/4 rukáv, vlasy stažené do copu nebo drdolu, jsem pro něj tajemstvím. O to více se pak těší na to, až doma, jenom pro něj, vyloupnu své tělo a zahrnu ho rezavou hřívou.

A tak...nevím co říct. Budu doufat, že její muž bude alespoň z části tak moudrý jako ona, a nebude ji do ničeho nutit...protože ona ví, jak věci fungují.
A zatímco v dalekém Egyptě vzniká nová rodina, ve mě bojuje exibicionismus s cudností, touha všem ukázat a být hrdá na své tělo s láskou a úctou ke svému "muži"...

Jak to máte vy? Co si myslíte o zahalování a odhalování? Bojíte se islámu? Bojíte se mužů, jejich žárlivosti, majetnosti... Jste spíše nespoutané amazonky? Akceptujete prastará pravidla partnerských vztahů?...

You Might Also Like

4 komentářů

  1. obdivujem tvoju kamaratku,ze sa takto vydala.Podla roznych filmov a knih co som citala,by som do takej krajiny nikdy nesla.Ved tam zeny nemaju skoro ziadne prava-teda neviem ci to plati aj o Kahire...
    A taktiez by som nedokazala zmenit svoj zivot o 180°..zrazu chodit zahalena-ja co neznasam nohavice a v sukniach by som najradsej aj spavala..
    proste,ja by som to nedokazala.

    OdpovědětVymazat
  2. moja sesternica ma manžela z afganistanu, tiez chodi zahalena tak,ze jej vidno iba oci, a ked som pocula co vsetko nemozu a ziadne vianoce ani nic no to by nebolo pre mna..

    OdpovědětVymazat
  3. řekla bych, že se často obětuje mnohem víc než jen oblečení, takže by to problém rozhodně nebyl..

    OdpovědětVymazat
  4. Myslim, ze v techto vztazich ruznych kultur nejvic zalezi na tom, jak se k tomu postavi jeji manzel, pze prave on je ted panem vseho a muze ji bud hodne pomoci a svym zpusobem ji dat volnou ruku anebo adoptovat u nich jiste castejsi system "co ti nedovolim, nesmis". Osobne bych do toho NIKDY nesla, mam rada svoji svobodu a nezavislost a necekam, kdo me bude zivit a vydrzovat si me, chci se v zivote realizovat a ne sedet v koute s habitem pres vlasy.

    OdpovědětVymazat