Hair, skin and mind

10:23

Ve středověku byl ideál krásy definován jako mladá dívka s dlouhými vlnitými blond vlasy, hnědýma očima a průsvitnou pletí.
Jak bychom ho mohli definovat dneska?
Jaká barva očí, vlasů a pleti je zrovna In?

Asi se vsichni shodneme na tom, že nejlepší by bylo narodit se jako jakási omalovánka, kde by se barvy mohly navolit každý měsíc znova.
Blonzová pleť, kaštanové vlasy a oči barvy medu?
Nebo raději sytě rezavou hlavu, porcelánovou tvář a pronikavě zelený pohled?
Rozhodnout se jestli být vášnivá zrzka, solidní brunetka, tajemná černovláska, něžná blondýnka nebo éterické plavovlasé stvoření.

Bohužel, svůj vztupní design si navolit nemůžeme. Rodíme se jako zrzky, blondýnky nebo tnavovlásky a až puberta nám odkryje karty a dá možnost korekce v podobě barev na vlasy.
Mnoho holek onu změnu barvy vlasů po desátém roce života, těžce rozdýchává. Tady se začíná věk melírů, zesvětlování... nebo barev.

Zatímco barva vlasů není nijak nezvratná a i oči se dají dobarvit čočkama, pleť je prostě osud.
Pokud vám do vínku není dána hrst až tatrovka pih, jako originál zrzka budete mít vždycky tendenci k růžové, jako blondýnka až plavovláska se budete trápit s bledou, místy až průsvitnou pletí, tmavé brunetky se občas rodí s knírkem nebo kruhy pod očima a ty nejexotičtěšjí si v létě připadají jako slovenští kopáči výkopů.
Změnu své duše a dojmu, který vyvoláváme, můžeme pomocí vlasů provést poměrně jednoduše. Pleť nás ale limituje v tom, jestli nám to bude slušet.

Jaké chceme být a jaké jsme?

Jaké jsou zrzky?
Kreativní, akční, plné energie.

Jaké jsou blondýnky? (myslím ty slečny kterým dětsky světlá zůstane, nebo jen nepatrně zezlátne)
Trochu zmatené, roztomilé, chytré

Jaké jsou zlatovlásky? (zelené, šedé, míchané oči, vlasy utkané ze slunečních paprsků)
Prátelské, optimistické, pečující

Jaké jsou plavovlásky? (popelavá blond až tmavě popelavá blond, modré, šedé, šedozelené oči)
Zasněné, nenápadné, zláštní

Jaké jsou brunetky?
Plné energie, solidní, rozumné

Jaké jsou černovlásky?
Tajuplné, vášnivé, neústupné

Já osobně jsem více než 19 let svého života prožila jako plavovlasá-zlatovlasá. Teď to je rok co jsem narezavo a občas si říkám, mít tak nějakou nenápadnou plavou barvu...
Moje sestra se narodila jako rozkošná blondýnka, do puberty vztoupila jako porcelánová plavoválska a posledních 7 let je zrzka. Věřím, že kdyby si zase dala svou původní barvu, o hodně se zklidní. Znám divoké brunety, které na si tajuplnosti přidávaly černou barvou, i hnědooké brunetky zoufale lpící na platinové něžnosti. Dokonce jednoho blonďáka který si na černo barvil vlasy i bradku.

Každému podle jeho gusta, nálady a momentální životní etapy. Jenom, prosím, hrajte to ze všech sil a nezapomínejte na odrosty a špatné barvení typu "barevná helma". My ostatní vám to chcemě věřit.

Jaké jsou vaše "klišé" o jednotlivých barvách vlasů? Jaké máte vlasy? Barvíte se? Toužíte někdy po původní barvě? Myslíte si že barvit se má i obočí?...

You Might Also Like

6 komentářů

  1. já jsem nosila asi 4 roky úplně černou barvu, s takovým tím leskem skoro do modra. pak jsem zjistila, ze to vypadá přesně jak ty píšeš - helma (ale že mi to trvalo..). navíc se to ke mě vůbec nehodilo, protože mám celkem světlou pleť.
    no ted uz asi dva roky vlasy nebarvím a jsem spokojená, barvu nemám nijak výraznou - světle hnědou, v létě trochu do zrzava, ale je to bez starostí. a na ostatních taky oceňuju spíš přirozenost a když už barvu, tak takovou, co koresponduje se zbytkem člověka:))).
    lucka
    btw. moc zajímavý a inteligentní blog :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak já zase nezapadám...od přírody mám tmavě hnědé vlasy (ač to zapírám co to de) velmi modré oči velmi bledou pleť kterou je nemožný opálit a navrch spoustu pih... hah ani příroda mě nechtěla mít zaškatulkovanou :)
    barvení stylem barevná helma se mi líbí - je ať kařdej ví že to mám obarvený :) no navíc odstíny co já používám ve skutečnym světě neexistujou :) a i střuh helma se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem typická tmavá bruneta, až poslední dobou mi vlasy trochu zesvětlaly. Jednou jedinkrát jsem se pokoušela si vlasy obarvit, a barva nechytla skoro vůbec..Do toho mám husté skoro černé obočí a dlouhé řasy, akorát barvu pleti. Nedávno jsem se ostříhala nakrátko, "pixie" střih, a hrozně mě láká zkusit hodně blonďatou, až skoro platinovou barvu, líbí se mi v kontrastu s tmavým obočím, a rychle na těch krátkých vlasech odroste..Jenom se k tomu nemůžu odhodlat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám vlasy trochu zesvětlené, dřív jsem měla melíry a byly ještě světlejší a musím říct, že se v nich cítím mnohem líp než v mé přírodní tmavé blond(taková ta divná nedefinovatelná barva). Ráda bych někdy zkusila i zrzavou, ale bojím se, možná právě proto, že nejsem plná energie :-)

    Děkuju, jakékoli držení palců mi přijde vhod :-) Přesně to by se mi líbilo. Překládat nějaké takové magazíny. Ale myslím, že momentálně by mě kupování Vogue asi zruinovalo.

    Mě by zajímalo, co studuješ(nebo jak jinak pracuješ) ty???

    OdpovědětVymazat
  5. jsem tmavovlasá a tmavooká s naprosto světlou pletí, špatně se opaluju, tak to svádím na aristokracii:)

    OdpovědětVymazat
  6. Moje pleť se ráda tváří, že se jí slunce netýká.Občas mě lidé podezírají z nadcházejících mdlob. Moc se mi líbí zrovna tvoje momentální barevná kompozice. Ach zrzavá, ale nějak si jí na sobě nedokážu představit.
    Vlastně se mi líbí cokoliv, co vypadá zajímavě a nevšedně.Ale někdy si připadám velmi všední.

    OdpovědětVymazat