Inspekce z ministerstav čistoty

18:33

Mám Muže, mám "vlastní" kuchyň, vlastní pračku, žehličku... (A NOVOU LEDNIČKU!!!)

A jako správná žena bych o to všechno měla náležitě pečovat, mít ledničku vždy plnou, kuchyň uklizenou, prádlo poskládané do úhledných komínků a hlavně, Muže napapaného a spokojeného.

K tomu mi dopomáhej...moje maminka a babičky.

Přirozeně, když o tom tady píšu, je jasné že to takové nemám. V ledničce občas pěstuju penicilin, nádobí schne na okapávači (v lepším případě - to jsou ty děti co měly celý život po svém boku myčku nádobí - rodiče ji koupili už v roce 1993). Občas se podivím, jakto, že Muž chodí v děravém tričku, ale výraznou zodpovědnost za to, zatím, necítím.

Proto, vždycky když má přijet inspekce, se snažím pelíšek proměnit v hnízdečko spořádaného páru. Umýt, vydrhnout, vysát, zamést, vytřít, neuspořádatelný nepořádek postrkat tam kde není vidět. (A Můj muž se za to cítí ještě zodpovědnější než já.)

Ještě deset minut před odchodem na vlak se Muž snažil vydrhnout rezavé plotýnky našeho dvojvařiče...a na poslední chvíli jsem místo aktu který nám visí v kuchyni pověsila perníkové srdíčko s holubičkama.
Babička měla díky slovenskému sebevrahovi dvě hodiny zpoždění, divila se přestavěnému hlaváku, divila se cestou vlakem, cestou z vlaku. Divila se, že jsem pro ni měla nachystaný oběd, který jí chutnal. Že nikde neviděla stav známý z mého pokoje doma. Vlastně se divila snad všemu, jak je jejím zvykem. Pak jsme ji odvezli na návštěvu k tchýni a "pra-tchýni", zatímco jí pes blaženě oblizoval krk si postěžovala na svůj zvěřinec, s Mužovou babičkou si svorně notovaly ve výčtu nemocí a skušeností se socialistického systému mateřského školství.
Nakonec jsme ji odvezli na místo určení, upravila si rádiovku a spokojeně vyrazila k cíli své cesty - dceři své sestřenice u které teď tři čtyři dny pobude.

Sedím v bytě a cítím se divně. Je tady uklizeno. Nikde se nic neválí. Je toto normální?
Připadám si jako v katalogu designového bydlení.

Ale zítra večer už to tak asi zase vypadat nebude :-D

You Might Also Like

3 komentářů

  1. hledají se členi do literární vlny:
    www.lecafevoltaire.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Moc me to pobavilo, az moc podobne to doma s uklidem a spol mame taky:D

    OdpovědětVymazat
  3. takhle jsem uklízela včera ráno taky :D přijeli mi rodičové, tak jsem se chtěla předvést, jak si bydlím :D dneska je ještě uklizeno, protože jsem celý den v práci, ale zítra už to vidím na normální stav :)) úplně tě chápu :))

    OdpovědětVymazat