A tak to začalo

17:25

Zapeklitá byla i sama příprava.

Téma bylo dáno dvěma slovy a zadavatelé se třásli v obavě, že já, amatér, to nějak hrozně zprzním. Tři týdny trvalo utřepávání jaké budou modelky, kdo bude fotit, kdo bude líčit...
Bylo řečeno mnoho slov, předloženo mnoho názorů, mnohdy neslučitelných. Nakonec jsem organizování vzdala, fotografovi jsem dala kontakt na redakci a nechala to v rukách moudřejších.
Vzhledem k tomu, že fotografa znám a rozumíme si spolu, ukázalo se to jako výborné řešení. Fotograf dostal zadání a na stylingu a jeho "náladě" jsem se domluvila až s ním, během pouhých 15 minut! 

On srkal zelený čaj, já, nervózní jako obvykle, svařené víno. (Vím, neměla bych.)
V této fázi pro mě bylo důležité zjistit:
(Pro vysvětlení použiju fiktivní zadání "Slečna a její pes")

a) kolik bude výsledných fotek a co se na nich bude dít
(Story má mít 5 fotek, na první slečna spí s pejskem v posteli, na druhé mu sype do misky, na třetí s ním jde na nákupy, na čtvrté s ním běhá a na páté se spolu večer mazlí na gauči.)

b) kolik bude modelek a jak mají působit
(Jedna modelka, příjemná, samostatná, milující své zvíře, spíše komerční typ.)

c) kolik outfitů bude třeba připravit
(5+2 outfity pro modelku, 3 obojky pro psa)

d) must haves - co tam určitě musí být nebo naopak být nesmí
(Místo pro představy fotografa a zadavatele - modelka např. by nikde neměla být jenom ve spodním prádle.)

Takže jsem si na stránku sepsala základní údaje, nálady dojmy a upomínky, rozloučila jsem se s fotografem a cestou domů přemýšlela, jak to asi udělám.

Přiznám se, moje představivost je do značné míry omezená. Věci, které zcela neznám musím vidět. Občas to docela zdržuje, (např. když něco sháním a nejsem si jistá, jak to bude vypadat, musím to vyzkoušet v kabince na sobě) ale má to i své výhody. Pokud si něco neumím přesně představit, nakreslím si to a na takové, byť nepovedené kresbě, se pak ostatním lidem myšlenky vysvětlují mnohem lépe.

Takže v lookbooku HM pro jaro se místo původních fotek objevily načrtnuté postavy modelek v takovém pořadí, v jakém by měly nakonec vyjít coby hotové dílo. (A když říkám načrtnuté, myslím propiskou vyvedené skicy bez nohou, rukou, obličejů ... a taky trochu deformované, chuděry.)

Už jsem věděla, co asi hledám, v jakých barvách a tvarech.

Čekala mě ta nepříjemná fáze, nejdříve si ujasnit kde to hledám a potom to skutečně najít.

You Might Also Like

5 komentářů