Jak číst mezi řádky II.

18:14

Asistentky naposledy zkontrolovaly detaily a připevnění soutěžních čísel, pomohly s obouváním a dívky se seřadily ke vstupům na molo. Rozehrála se hudba, zákulisí se vylidnilo, a zatímco před diváky se odehrávalo první dějství, „svět za oponou“ se již chystal na druhé.

Na řadě byly luxusní monokini, z lesklého černého materiálu se zlatými detaily, jinak také promenáda v plavkách. Kadeřnice si nachystaly pomůcky pro změnu účesů, asistentky připravily tělová mléka a krémy.
Backstage napjatě očekávalo návrat svých dlouhonohých princezen a nálada se podobala náladě před startem atletického závodu. Dívky postupně přicházely a jejich kroky nejprve vedly k asistentkám, které jim opatrně pomohly z outfitů a oblékly je do sexy plavek. Pořadatelky je ihned odesílaly ke kadeřnicím, z dosud rozpuštěných vlasů byly vyčesány vysoké ohony. Nakonec byla štíhlá těla soutěžících dívek natřena tělovou kosmetikou a případné nedostatky vizážistka zakryla make-upem.





(Díky sponzorovi si soutěžící mohly plavky nechat. To je skvělý nápad, který mě radostí dostal do kolen. Znamenalo to, že modelkám nebudou z podplavek čouhat kalhotky, na plavkých nebudou vicet cenovky a dokonce je možné odstříhnout bílé lístečky! Co se postav holek týče...byla tou soutěž zdravé krásy. Takže rozdíly šly do desítek centimetrů a desítek kilogramů. Mi osobně to nějak zvláště nevadilo, protože holky si na nic nehrály. Takže se navlíkly do černých hadříků a ty zkušenější se natřely mlékem samy, ty s nezkušenými asistenktami se k tomu nakonec taky dobraly. Kolem chodila slečna organizátorka a pořvávala ať si jjdou udělat vlasy, kadeřnice moc nestíhaly ale nakonec zůstaly neučesané jenomdvě slečny a těm to asi bylo jedno.)

Modelky nastoupily, a zatímco taneční skupina předváděla své umění, očima vzájemně hodnotily své postavy, připraveny předstoupit před porotu. Hudba se změnila, pořadatelky naposled zkontrolovaly soutěžící v plavkách a v backstage začala příprava na třetí kolo. Dívky měly předvést kolekci koktejlových šatů návrhářky Jany Hybnerové. Ke každému ručně šitému originálu náležela vhodně vybraná čelenka od Jane Bond.
(Určitě to bylo šité ručně, protože kdyby to viděla Ada z módního pekla, tak se jí zježí všechny vlasy na hlavě. Tahle návrhářka, to asi bude na samostatný článek )


Jane Bond v celé své zelené kráse



Soutěžící se postupně vracely z mola, rozdýchávaly dojmy a po defilé se nahrnuly ke svým asistentkám. Pořadí činností teď bylo jiné. Pořadatelky směřovaly modelky nejprve ke kadeřnicím, které jim neobyčejně obratně vytvářely na hlavách drdoly. Až poté přišel čas na svlékání plavek a oblékání šatů. Zatímco na mole probíhala přehlídka oblečení a spodního prádla z butiku obsazená modely a modelkami z místní agentury, zákulisí tepalo posledními úpravami. Nakonec Jane Bond osobně upravila čelenku na hlavě každé dívky a show mohlo pokračovat. (Jasně že holky byly místy nespokojené, ale nebyl čas na odmlouvání, Jane mi zabavila všechny sponky a zatímco můj účes byl kompletně dekonstruován, čelenky a hlavně fascinátory držely jako přišité.)

Blížil se vrchol večera. Přehlídka večerní kolekce šatů, ručně malovaných a vyšívaných stovkami drobných korálků. Asistentky opatrně chystaly róby z lehounkého materiálu tak, aby převlečení proběhlo rychle a bezpečně, neboť cena těchto oděvních originálů odpovídá preciznosti jejich zpracování a jejich kvalitě.
(Ne lehkým materiálem opravdu nemyslím hedvábí. A když myslím malbu, ta myslím malbu, ne akvarel.)


Dívky se vrátily, asistentky jim pomohly z krátkých šatů, opatrně sundaly čelenky a boty, a pak je rychle ale opatrně, oblékly do dlouhých modelů. Saténové lodičky skvěle doplňovaly květinové motivy, stejně jako čelenky ve vlasech soutěžících. Atmosféra se změnila, nervozita opadla, modelky se v nezvyklém oblečení prohlížely v zrcadle. Bylo cítit, že únava je značná, ale těšení na závěrečné vystoupení je velké. Občas se ozývalo šeptání, jak se dívky snažily odhadnout, která z nich bude „ta nejkrásnější“. Dozněly poslední akordy písně Zbyňka Drdy, ozval se hlas moderátorů, asistentky a pořadatelky zkontrolovaly poslední detaily a dívky nastoupily na molo. (Díky bohu za Jane. Ty čelenky to vždycky hrozně pozvednou. Holky posedávaly v zákulisí a šuškaly si mezi sebou, která to asi vyhraje. No, skutečnou vítězku si netipla žádná.)









Během vyhlašování se backstage téměř vylidnilo. Všichni chtěli vidět ten slavnostní okamžik. Vítězka byla vyhlášena, publikum tleskalo a pódium zaplavil déšť konfet a osvítily záblesky z fotoaparátů.
(Po stranách pódia byly umístěny jakési konfetové petardy, které najednou vychrlily do vzduchu obrovské množství barevného nepořádku. WOW! Ale nechtěla bych to uklízet.)

Show skončila, diváci se přesunuli na aftrpárty a v zákulisí nastal úklid. Asistentky pomohly modelkám z šatů, modely pověsily a po důkladném zkontrolování bylo vše předáno majitelům a pořadatelům. Práce byla u konce, všichni se převlékli z pracovního do večerního a nastal čas zábavy.
(Boty a šaty téměř oproti podpisu.)


Co ještě říci? Ještě jednou velmi děkujeme slečně Pavle, že nám umožnila vidět tuto show i z jiného pohledu a dokonce se zúčastnit dění. Díky precizní přípravě věděl každý co a kdy má dělat a dění v backstage rozhodně nebylo tak hektické, jako na jiných akcích podobného typu. Profesionální organizace zajistila skvělý chod a nezbývá než říct, že tato zkušenost byla velmi příjemná a inspirativní. Gratulujeme agentuře ke skvělému zvládnutí celé akce a těšíme se na další ročník.

(Bylo to nesrovnatelně lepší než předešlá akce ve Varech. Možná tím, že slečna Pavla´byla mimo backstage celou dobu? Každopádně, v Karlových Varech se nesundávají z oblečení cedulky - asi proto, aby každý viděl jak drahé a luxusní kousky se předvádí. Taky se ve Varech nepodlepují boty - asi proto, že na západě takové hloupé věci jako lepicí pásku neznají. Jinak, celá to proběhlo neobvykle klidně, loudavě, nebylo třeba spěchat. Prostě pohoda.)

A potom přišla afterpárty. Pořádně jsme se s Jane a jejím mužem nacpaly, majitel MDLS.cz koupil sekt, a já jsem mluvila, mluvila, mluvila...až dokud mě neodvezli.

PS: na afterpárty jsem an sobě měla botičky Lanvin pro HM a HM náhrdelník, oboje z showroomu. A budiž mi ke cti, že v botech jsem vydržela celých 40 minut!

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Zboznujem zakulisne fotky,plus tvoje trefne okomentovanie situacie...no ako keby som tam bola.
    S tymi plavkami fakt dobry napad. Aj celenky od Jane Bond sa mi pacili. No pekna akcia

    OdpovědětVymazat
  2. Tomu říkám megareport! Líbí! :)

    OdpovědětVymazat