Everybody want to be stylist ....

16:26

Nebo ne?

Kdo by nechtěl pracovat s krásnými modelkami, potkávat šarmantní fotografy, kombinovat šperky a šaty za statisíce a svou práci vidět otištěnou na křídovém papíře (a ze všech stran slyšet chválu)!

A pokud dotyčný miluje módu, je to rázem nejlepší práce pod sluncem, protože si ho návrháři předbíhají, a aby pro svůj skvělý styling použil právě jejich modely, občas mu něco podarují.

Takový stylista si tyká s největšími hvězdami a touto příjemnou prací si vydělá závratné sumy.

Nebo ne?

Jakou máte vy představu o téhle práci?

Protože realita, zejména česká je asi někde jinde.
Nejde ani tak o mě. Já asi nemám talent. Začínám. Už dlouho.
Ale ti zkušenější a lepší to spíše potvrdí.

Včera jsem se, po roce, nachomýtla k focení editorialu. Podotýkám, do nezávislého magazínu, takže jakási poloprofesionální věc, protože s celým týmem se už různou dobu znám.

Už jsem zapomněla, jak je tahle práce nesnadná.
(A jaký jsem vlastně pekelný amatér.)

Takže, jestli chcete přijít o ideály, zastavte se zítra pro první část "zážitků z natáčení"

:-D

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Práca stylistu nie je vôbec taká glamorous ako sa mnohým zdá. Nakupovanie a zháňanie vecí, vláčenie ťažkých tašiek a potom vracanie vecí, behanie, lietanie, naťahovanie sa s ťažkým nákladom. Plus niekedy to nie je o voľnom výbere oblečka, niekedy treba potlačiť svoju kreativitu a ísť s vopred daným konceptom. Takže kto si myslí, že bude svojský, originálny a kreatívny, rýchlo stratí svoje ideály.. treba sa prispôsobovať klientovi a danej tematike shootu. Plus na pľaci je to častokrát o čakaní a manuálnych prácach ako steamovanie, upravovanie, drobné šitie, podlepovanie podošiev. Ale jasné, že to má aj svoje svetlé stránky.. je to dynamická, flexibilná, sčasti kreatívna práca.) Dá sa popri nej stretnúť s mega zaujímavými ľuďmi. A pracuje sa so šatstvom, narába sa s farbami, strihmi, konštrukciami a to ma na tom asi baví najviac.)

    OdpovědětVymazat
  2. Paci sa mi clanok, ale aj Evkin komentár. suhlasim s obojim ...:)

    OdpovědětVymazat
  3. taky se urcite stavim, ale predstavovala jsem si to docela jak to popisuje Eva, i v casakach jsou obcas fotky z priprav foceni... kamaradka se vcera na fb pochlubila, ze tento obor bude studovat :) tak me to prekvapilo, ze to vubec jde :))

    OdpovědětVymazat
  4. Joo ja chci taky fotky z backstage! :-D Tesim, tesim.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem zvědavááá! Takže šup se s tím :)

    OdpovědětVymazat
  6. ja jsem teda jeste nepotkala nikoho, kdo by si predpokladal, ze prace stylisty je pohoda, snad logicky kazdeho napadne ze stylista ty veci musi sehnat-pujcit-vratit a tim padem i nachodit spousty kilometru a tahat nekolikakilove tasky plne veci. A rozhodne si nemyslim ze kazdy by chtel byt stylistou, to uz bych si radsi troufla napsat, ze kazda slecna chce byt modelkou ( a s tim tez nejde souhlasit:-) ) na fotky se tesim!

    OdpovědětVymazat
  7. Mám spíš představu, že je to úmorné obíhání obchodů a shánění, přemlouvání k zapůjčení oblečení, nohy jako konve, hlava jako pátrací balón. Aspoň v Čechách. Ale já o tom prd vím, zato umím pitvat mozek.

    OdpovědětVymazat