Neprobádaná místa

19:54

Občas si říkám, chuděry bohaté ženy, které si musí kupovat oblečení minimálně v Zaře. I mírně pokročilí lovci mají více příležitostí a těmi jsou neprobádaná místa.

Tyto lovecké areály spojuje jedno. Dokud se tam nevypravíte, netušíte, co vám uniká. Nové originální kousky, obstojná kvalita a často směšné ceny.

a) Opuštěné obchodní domy
Kdysi býval v každém větším maloměstě obchodní dům Prior. Vy kteří máte to štěstí a žijete v blízkosti některého z těchto zkanzenů, určitě se tam vypravte. Několikrát do roka mají 20% slevu na vše.
Vy co se do Prioru dostáváte s několika přestupy, vyzkoušejte jiný místní obchodní dům. Když na fashionbooku byla reportáž o přehlídce FF a Sandra označila část svého outfitu za "Tesco", v Tescu na Andělu výrazně prořídl sortiment oblečení.
Jako správný lovec se rozkoukejte po všech řetězcích v okolí. Vyplatí se to.

Co se loví?

Prior
Doporučuju navštívit oddělení obuvi - občas narazíte na skutečné originály, spodní prádlo (plavky, podprsenky triumph), klobouky Tonak, pánské košile ... a nesmíme zapomenout na oddělení látek.

Tesco
Kalhoty, šaty, plavky, trička, spodní prádlo


Globus
Boty


Makro
Sportovní oblečení, casual wear

b) opovrhované "butiky"
Ten obchod tam už stojí třetím rokem, ale protože do něj vstupují zejména slečny s elementárním vkusem ruské štětky nebo ženy s velikostí xxx, nečekáte, že by tam stálo za to zajít. Lovec se ale nebojí ničeho, ani flitrů, ani plastových hrůz, ani levné bižuterie.
Nevšímejte si toho, na co se dívají ostatní. Tady hledáte lanýže zatímco ostatní trhají václavky. Doporučuju se podívat do části s cedulí "výprodej", do spodních polic a poliček. Ceny jsou opravdu lidové, takže se taky podívejte, jestli váš úlovek netrpí prašivinou a je z kvalitního materiálu. (kvalita z HM nebo Zary je minimum)

Co se loví?

Takko
Podprsenky malých velikostí a širokých obvodů, trička, tepláky, náušnice


Výprodeje
Spodní kalhotky, tílka, specialitky

"italské butiky"
Lodičky, peněženky, kabelky, jeansy

C) Tržnice
Kdy jste byli naposledy u "rákosníků"? Když vám maminka kupovala kraťasy na první tábor?
Od té doby se věci změnily. Na tržnicích mají hadříky módností, kvalitou a (bohužel) cenou srovnatelné s "kamennými" obchody. Při lovu opět doporučuju nejdříve prozkoumat krabice s "výprodejem" a pak postupovat k věcem, kterých si nikdo nevšímá.

Co se loví?
Bavlněné výrobky, plátěné kalhoty, holínky, gumové sandály, punčochové zboží, svetry

D) Pouťové stánky
Lovec, který zahlédne pouť, zrychlí krok až do běhu a vytahuje peněženku. Zkušeným krokem mine stánky se sladkostma a dlouze si prohlíží pouťovou bižuterii.

Co se loví?
Prstýnky, náramky, peněženky, náhrdelníky ... perly, kované a smaltované originály, polodrahokamy

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Nevim jak v Pze, ale u nas ve Frydku je v "italskych" a opovrhovanych buticich,stejne jako na trznicich obleceni dovazene z Polska (proto tak vzrostla kvalita i cena). Bohuzel majitelky pod dojmem ze jsme uplne blbi davaji ceny 3x tak drazsi jak v polsku, protoze is hraji na to ze je to itálie.
    V Takku maji super kalhotky(po hodne vypranich porad jako nove), s tim souhlasim, porad vypadaji skvele, obcas mne zarazi ze kvalita obleceni(nerikam ze strihu) je LEPSI nez HM, Zara je uz trochu vyssi level kategorie.
    Ja boty nejradeji lovim ve zdravotnich potrebach a lekarnach, kvalitni siti, pevna kuze, pohodlne a zajimave strihy, stejne jako hush puppies, scholl, ara, janna atp. jsou znacky bot ktere se jen tak nerozpadnou, coz se neda rict o priorovych s kterymi ma min. 2 lidi co znam problemy.

    OdpovědětVymazat
  2. To že je tričko ze zary neznamená, že se nerozpadne dříve, než tričko z HM nebo Polska.
    V Prioru jsem objevila gumové baleríny ala Melissa, mívají i jihoameriskou značku bot Azazleia, a od nich máme boty už asi pátým rokem v nezměněném stavu.

    OdpovědětVymazat
  3. super článok. :) len napríklad u nás v Priore by si nenašla fakt nič... ale zato rada sa hrabem v Tescu. :P

    OdpovědětVymazat
  4. Lovec se nezalekne:).Mimochodem, už jsi v Praze? Že bych si ulovila tu starorůžovou taštičku od tebe. ( Marketa.Kasalo@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  5. super clanek...bavi me tvuj blog a jak pises:DDD hezky den

    OdpovědětVymazat
  6. Skoda,
    zrovna boty Azaleia letely minule leto po tydnu noseni a trech reklamacich do kose, mela jsem je vyfotit.
    Myslim ze si ohu dovolit srovnavat zaru a hm, mam/mea jsem od nich vicemene dost kousku, zatim vim kdo vede a dost znamych ma podobne zkusenosti, vsak taky brzy hodim fotky techto kousku ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. S tou Zarou bych to spíše viděla tak: kvalita neodpovídá ceně. Nemůžeme srovnávat hedvábí a polyester ale jestliže kvalitu srovnám podle bavlněných triček, rozdíly jsou bohužel nepatrné.

    OdpovědětVymazat
  8. Lovecký manuál nezklamal :) Přiznám se, že z italksých butiků mám ale pořád ještě trochu strach... už jen proto, že flitrované prodavačky na jehlách mají tak diametrálně odlišný vkus.

    OdpovědětVymazat