Kožichy

10:16

Kožich je snem lovců, noční můrou vegetariánů a veganů a přirozeností zvířete. Pro tuto zimu pak nezbytnou součástí šatníku fashionistů. Je symbolem luxusu.
Váha poctivého kusu, ušitého z mnoha zvířecích kůžiček se počítá v kilech.
Praděpodobně jako prohlásíte něco v tom smyslu, že cena kožichu začíná na 10 tisících, pokud se spokojíte se stříhaným králíkem od Kara Trutnov. Jenomže tak složité to zase není. I obyčejný lovec, pokud ví kde, dokáže zaháčkovat chuňatý skvost, který ochrání i při vlně sibiřských mrazů a není pod něj třeba brát nic než hedvábnou blůzičku.

Pokud svoje zvíře neulovíte v koutě babiččiny skříně a žádný dobrovolník v okolí nevlastní zlatou kreditku, můžete to zkusit ještě na Aukru. Je pravděpodobné, že pak asi budete potřebovat kožešníka, někoho, kdo vám kůžičky přešije na míru. Nejsem si jistá kolik to přesně stojí ale podle všeho by vás to mělo vyjít na mnohem menší peníze, než pořízení kožichu nového.
A ještě jednu výhodu to má. To zvíře které vás hřeje nezemřelo kvůli vám. Dost možná je na onom světě delší dobu, než vy sami na tomto.















PS: Já nosím "sysla". Černý široký kožíšek po kolena, který moje babička dostala od dědy darem, aby tatínkovi, v bříšku, nebylo zima. Je dvakrát přešívaný ale pořád nádherný.

You Might Also Like

0 komentářů