Za zrcadlem

10:20

Stává se, že lovec potřebuje a touží po něčem, co je pro něj nedostupné. Nebo potřebuje své úlovky zpracovat. Nebo by si rád pořídil něco neulovitelného.
Občas prostě lovec potřebuje know-how, potřebuje ostatní lidi, jejich práci nebo jejich vědomosti.

A) Knihovny a atlasy
Důležité je především vědět, co lovit a kdy. Materiály obsahující vědění jsou drahé a ne tak docela obsáhlé. Proto jsou v podstatě samostatným předmětem lovu.
Na půdách, v antikvariátech, v knihovnách... povalují se staré časopisy, knihy a učebnice. Vzácné předlistopadové západoněmecké a ruské Burdy, východoněmecká Prama, Žena a móda, Lada, Diana, obrazy toho, co je v módě a nebo do ní, s mírnou obměnou zase přijde. Příjemné je taky listování rodinnými alby a sledovaní starých filmů.

B) Vyprávění starců
Víte-li co chcete, zeptejte se na to. Jaké materály se používaly před čtyřiceti lety? Jak je ušitá tahle róba od Versace? Jaký tvar bot se nosil v 50. letech? Jestli se zajímáte o módu, je pravděpodobné, že vás k tomu někdo přivedl. A ten někdo toho ví ještě mnohem více než vy.

C) Řemeslníci jdou
Víte co chcete, z čeho to chcete...najděte někoho, kdo ví jak to udělat. Head-hunting je součástí velkého byznysu, ulovte si svého dodavatele taky. Možná že to bude vaše maminka, který odněkud vytáhne šicí stroj. Možná, že vaše babička dokáže s háčkem a kordonetem úžasné věci. Třeba to bude vaše zakřiknutá spolužačka, která ve volném čase sleduje seriály a štrikuje. Nebo bývalá spolužačka ze základky, vyučená dámská krejčová. Rozhoďte sítě a ulovte ty nejlepší ryby.

D) Na koleni
Pokud nemáte obě ruce levé, můžete se do zpracovávání a výroby pustit sami. Háčkování, pletení, výšivky, perličky, předení, šití, přešívání...všechno je snadné když chcete. Lidé na Fler nejsou o nic šikovnější, jenom se to nebojí zkusit a ukázat. V tomto bodě jste především lovci postupů, inspirace a času.

(PS: Snad vám s tou inspirací a postupy moje chystané příspěvky pomůžou)

You Might Also Like

0 komentářů