Jako feromon na kůrovce

10:49

V pátek jsem zase oblékala. Z původních pěti, šesti outfitů se nakonec podařilo cvaknout tři, čtyři, a to jsem ještě byla docela ráda. Taky jsem se mohla jenom koukat, i když i to koukání za to stálo.

Jak moc zajímavé může být koukání, když je focená Inna Pluhajková a o její krásu se stará vizážistka, styliska a modelka Janine Alexander?

Modelka byla krásná, příjemná, milá...přesně taková, jaká je na fotkách v tisku.

Stylistka krásná jakbysmet.

Všechno dýchalo luxusem.

Už jsem viděla mnoho vizážistických kufrů. Od nejobyčejnějších kufříků s pestrou směsí vysocebarvících stínů tajného původu, přes kompletní MAC kufr gay vizážisty, s přesně daným pořadím rtěnek v šukplíčkách. Tašku vizážistky plnou levných Avon šminek, stejně jako úsporné tři paletky sbalené do kabelky slečny ještě školou povinné.

Ale nikdy jsem neviděla kufr, ve kterém by stíny a pidlátka byly, mimo jiné, uložené v pastelově barevných taštičkách Dior. Netušila jsem ani, že Luis Vuitton vyrábí i "trekové sandálky".
Na tašky v ceně malého auta jsem si už zvykla. Stejně jako na brýle jejichž cena převyšuje můj příjem za dva měsíce. Nerozhází mě perly, (které, i když ne nejlepší, mám taky) hedvábí. Dokonce když jsem držela Inniny boty od Mc Queena, nerozklepala se mi brada.
Ani taška bot, které slečna Janine donesla, ze které čouhalo několik párů jehliček z Pařížské se mnu tak neotřásla, jako ty taštičky ve vizážistickém kufru.

A ten celek, botičky, masivní řetěz Chanel, šperky, kabelky, róby na štendru i sportovní sandálky od Vuittona...byl působivý. Jako feromon přitahuje a hubí kůrovčí samečky, višichni jsme nenápadně okukovali ten luxus a s velkou úctou se chovali k ženě, které ty věci říkaly "paní"....

Aby si mě lidi vážili, musím je oblékat do luxusních věcí? Musím sama sebe oblékat do značek z Pařížské a každé modelce přinést něco se zvučnou značkou? Ano, asi ano, jinak ke mě nebudou zákazníci příjemní?

Hm. Ale stejně si nemyslím, že řetěz Chanel je estetičtější než cingrlátka z NewYorkru, která jsou dost možná tisíckrát levnější. A nemyslím, že ani tak bohatí lidé mají právo zasahovat mi do mojí práce.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Koukám Tva večná filosofická otazka...
    Ja bych se na to nedivala zas tak pres prachy, ale prave pres ten luxus materialu a strihu, protoze v tom je ten hlavni rozdil, urcite se stylistce bude lepe pracovat s kvalitnimi kousky, ktere budou mit lepsi siluetu. Protoze mimo napada a casu navrhare o tom ten luxus byva (stirhy, materialy)-asi je Te nemistne poucovat.
    Lidi se s Tebou budou bavit i bez satniku z parizske (co si budeme povidat i tam je vyber docela trapny), stejne jako vetsina Cechu je omezena na znacky jako vuitton,dior atp., jakoby ani jine navrharske kousky neexistovaly...dulezite je aby obleceni sedelo, nebylo seprane atp.

    OdpovědětVymazat
  2. pokud muzu mluvit se svoji zatim velmi chabou parizskou zkusenosti, i v tech nejlepsich agenturach, kam sem prisla nabizet svoji praci, a jejichz sidlo lezi treba mezi chanelem a ysl naproti valentinu ve velmi, velmi, velmi prominentni ctvrti, nikoho nezajimalo, ze mam na sobe saty z haemka a kabelku z gatu, koukali se misto na cedulky do meho portfolia, kde ne, doopravdy nejsou lidi obleceny do prady. kdyz mi zrovna dnes pani s pravou chanelkou a brylemi dior pochvalila moje vylesteny boty za dve stovky z diechmana, clovek se muze jen pousmat.
    nikdo tu nekouka na to, jak draze, ale jak vkusne jsi oblecena a jakou praci prezentujes, ne, v jakych znackach jsou modelky oblecene.. ostatne, kdyz sem si dnes delala styling (setric za stylistku) z vicemene levnych veci, par kousku od ceskych designeru a jednoho diy tricka, modelka zvykla zrejme na "svetovejsi" veci, byla nadsena..

    ale u nas si i v "blbem" faiyu na praci za vylozene par drobnych stezovali, ze stylistka neprinesla nic "high", neboli draheho. vetsinou samozrejme az po tom, co jsem dodala popisky. vecny cesky malomestactvi se v tomhle pozna naprosto neomylne-nesmyslna onanie nad dobre znejicimi znackami, ktere by foceni dodaly nadech "svetovosti", aniz by se nekdo musel dvakrat snazit. to je presne to vecny nepochopeni pravy podstaty mody, pravy podstaty foceni. misto snahy o perfektni outfit, podporeny kvalitnimi kousky v kombinaci s cimkoliv jinym a perfektni zabery se lide zabyvaji naprosto zbytecnymi nalepkami a honi si triko nad spatnym hrobem.

    tolik zkusenost fotografky. nevim, jak by to vypadalo, kdybych byla stylistka, ale..
    jakkoliv moc jsem patriot a jakkoliv moc miluju ceskou republiku a hlavne cechy, tohohle rozdilu si nejde nevsimnout. urcite neplati obecne, ale moje dosavadni zkusenost tady me az vydesila tim, jak moc byla prijemna. nemam to cechum za zle, mozna jenom potrebujeme trosku dorust.. jsme precijen mala zeme a mame z toho asi trosku mindrak. vsichni, rekla bych. me nevyjimaje.

    ale na druhou stranu, komu by neudelalo ohromnou radost, kdyz si konecne muze koupit svy vysneny dokonale provedeny designersky kousky...? ja bejt bohata, smeju se na svy znackovy kousky satniku vod rana do vecera :))

    OdpovědětVymazat