Krajiny opuštěných

9:39

Jsou místa, na kterých se shromaďují opuštěné věci. Kdysi je jejich majitelé milovali ale pak...
nějek se to zvrtlo a teď leží samy, toužící po novém nositeli.

A) Tajemné hrady - starožitnictví a bazary
Od luxusních starožitnictví po vetešnictví a zastavárny. Lov je velmi časově náročný, tato místa mají často omezenou otevírací dobu a bývají rozeseta po celém městě. Koždopádně, správný lovec pokladů, když podobný tajuplný krámek míjí, nezaváhá a vztoupí. Nikdy nevíte, co se může skrývat uvnitř.

Co se loví?
Šperky, bižuterie, kabelky, pouzdra na rtěnky a neceséry, doplňky do bytu


B) Hluboké lesy
...oplývající bezpočtem zvěře, to jsou secondhandy. Dělí se do dalších poddruhů.

1. výběrové a anglické - mufloni v oboře
Místo, kde uvidíte lovce lenochy. Je tak snadné střílet zvěř která nikam neutíká a co kus to použitelný úlovek. Za to se platí vyšší ceny. Pro správného lovce je návštěva podobných lokací spíše zpestřením a exkurzí, než příležitostí k lovu. Ano, kusy jsou kvalitní, ale v podobných krámcích nikdy neulovíte kapitální kousek. Věci jsou většinou staré kolem 10 let, takže už a ještě nenositelné.

Co se loví:
Bavlněná trička, kalhoty, plesové šaty - to co je nadčasové

2. obecné sekáče
Sekáč obecný je jako les za vsí. Spousta drobných zvířátek, občas něco zajímavého. Každý je jiný a o kvalitách toho svého se musí lovec přesvědčit sám.

Co se loví:
Podle vlastních zkušeností lovce - to, čeho je hojnost a výběr

4. hrabáče - hluboké liduprázdné hvozdy
Jedny z nejnáročnějších míst. Nachodíte mnoho kilometrů, přemístíte tuny látky a kůže, přijdete o mnoho hodin času. Celé dny budete bez úlovku bloudit mezi horami páchnoucích hader. A pak se v křoví zaleskne zlaté paroží a jelen dvanácterák je váš. Ten pocit, když z kupy "něčeho" vytahujete kabelku z krokodýlí kůže a pak za ni platíte dvacetikorunu...

Co se loví:
Kvalita a originalita. Tady můžete ukázat všechny své zkušenosti. Je to jenom na vás.

5. Vintáge
Jestli jsou výběrové sekáče obora s muflony, pak vintáge obchody jsou stádo bílých jelenů, v ohradě kolem posedu. A do ruky dostanete samopal. Platí se však zlatem. Opravdový lovec se podobným snobárnám vyhýbá. Ví, že to stejně majitelka nakoupila v hrabáku a jenom na tom rýžuje ;-)

Co se loví?
Boty a klobouky


C) Náhodná setkání - bleší trhy
Bohužel, nikdy jsem na blešáku nebyla, prosím komentátory aby vyřkli svoje postřehy.

You Might Also Like

1 komentářů