Fashion occasion of the year

9:59



Je Boží Hod ráno, rozcupované balicí papíry jsou uklizeny, každý má na sobě něco nového a všichni se spokojeně usmívají s plnými bříšky. Štědrý den, s celou nervózní přípravou je za námi a nezbývá, než si užívat cukroví, pohádek a dárků.

V naší rodině není štědrovečerní večeře jenom nejslavnostnější chvílí roku, chvílí kdy je všechno tiché a svítí jen svíčky, stromeček a krb, ale i zvláštní příležitostí krásně se obléknout. Už od úplného mrněte jsem na vánočních fotkách obklečená v nejlepších šatičkách. Postupně, jak jsem rostla a osamostatňovala se, Vánoce se staly jednou s mála příležitostí, pro které jsem se líčila a to později nejen sebe, ale i své sestry. Vymýšlely jsme co si oblečeme a učešeme, jaké budeme mít šperky a pak se s veškerou slavnostní parádou nazdobily, obuly a jako princezny zasedly k večeři. Jeden rok, to už jsem byla puberťačka, jsem odmítla své sestře poradit, co si má obléknout. Na fotkách má tedy jenom bílou halenku a uplakané oči.
Letos to bylo podruhé, kdy jsem se svou rodinou netrávila advent a "vpadla do hotového". Naše holčičí rituály, kdy se sejdeme v koupelně a radíme si, co je hezčí, pomáháme si s líčením a s česáním, se však nezměnily. Snad jen já, zahlcená oblékáním a líčením z celého roku, jsem to letos trochu odflákla.
Přeju vám krásné Vánoce, ať vám dárky i radost z nich dlouho vydrží, nejméně tak dlouho, jako vám vydržely před deseti lety. Protože temto čas je o tom, zahodit dospělost a užít si všech těch světýlek, sladkostí a měkých chlupatých věcí stejnou měrou, jakou si je užívají čtyřleté děti.


Já a moje mladší sestry. Poznáte čím jsme si podobné? :-D

Nádherné vlasy mojí nejmlaší sestřičky.

I plyšové morče dostalo něco na sebe - bojové morče v drátěné košili.


You Might Also Like

7 komentářů

  1. Wow, tvoje sestra má teda ty vlasy váááážně mooooooc dlouhý:D

    OdpovědětVymazat
  2. Až pod zadek a ještě kousek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jeee to morce je, ale rozverne roztomile :D:D:D:D a ty zlute puuncochace takeee

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to máme úplně stejný....taky jsme tři sestry a společné malování se a strojení je pro nás součástí vánočných tradic...
    Jinak tvůj blog se mi moc líbí...tvje myšlenky jsou takový vyspělý má to hlavu a patu...zkrátka - ráda tě čtu :)

    OdpovědětVymazat
  5. tvoje sestřička má nádherné vlásky!!:)

    OdpovědětVymazat
  6. tak ja nemam 34 ani omylem. s gatema mam vetsinou problem, mam macata stehna, takze kdyz mi jsou pres stehna, tak mi jsou volne na zadku:/...tyhle gate z aukra prodavam prave protoze mi jsou velke...jinak mam vetsinou 38-40 a nejsem nijak vysoka. a abych pravdu rekla, tak mi to ani nevadi, jsem tak spokojena:D
    a 38 je podle me idealni velikost. ty mi prijdes krasne hubena

    OdpovědětVymazat
  7. kazdy ma jiny nazor, jak myslis.)
    capku doma nenosim, pet minut po vyfoceni jsem oblikla svetr, kabat a sla ven(kdybych se fotila s kabatem, nebyl by videt ten zbytek.)

    presto diky za komentar.)

    OdpovědětVymazat