Yoga asana 2009

16:44

Jsou to právě dva dny, co v Betlémské kapli vypukl druhý ročník šampionátu v bikram józe.
O co se jedná? Bikram yoga je 26 jogínských poloh, které se cvičí při teplotě 42°C.
Díky teplu a vhodnému pořadí se tělo dokonale rozehřeje a je snažší dosahovat extrémních poloh.

Tento sport k nám přivezla před několika lety Tereza Bonet Šenková, tanečnice ze slavného Moulin Rouge, krásná žena a shodou okolností dcera mé dlouholeté učitelky výtvarného umění.

A tak, stejně jako loni, její žáci bojovali mezi sebou o to, kdo pojede reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa do Los Angeles.


A jak to tedy vypadalo?

Celá akce začala v 18 hodin, slavnostním rautem a vernisáží výstavy portrétů žáků-jogínů. Pánové a dámy se procházeli, usrkávali šampaňské, ukusovali tyčinky a sledovali, jak kadeřníci z vlasového studia Pure vytváří účesy na hlavách modelek.






Úderem 19. hodiny se všichni hosté přesunuli do Betlémské kaple, vytopené jak jen to šlo, aby soutěžícím nebylo zima.




Na začátku všeho vystoupila Alisa Matthews, světová šampionka. Tahle štíhlounká slečna se na vás usmívá, i když má nohy za krkem a stojí na rukách.




Pak už následovalo představení šoutěžících a první kategorie, ženy.








Přestávka byla vyplněna hudebním vystoupením dua Vocademmi v podání zpěvačky Evy Mikešové a klavíristy Michala Šupáka, známeho také z kapely Charlie Straight.







A pak už nastal čas pro soutěž mužů a také na vystoupení jedinné kandidátky v juniorské soutěži.










Zatímco se soutěžící vzpamatovávali po náročných výkonech a porota hodnotila, na pódiu proběhlo losování o pernamentky do studia Bikram yogy a "hair exibice" Ondřeje Kůny - majitele a zakladatele vlasového studia Pure.






A pak na scénu vtančila Helena Arenbergerová. Úžasný vjem z hudby a pohybu bohužel fotografie nedokáže sprostředkovat.




Když se pak hudba změnila, na scénu pomalu začaly vztupovat modelky v kolekci svatebních šatů návrhářky Anny Šenkové. Tanečnice tančila mezi nimi, rozhazovala sníh a dívky v bílých šatech zářily.










Pak už zbývalo jen vyhlásit vítěze a poděkovat pořadatelům a poraženým.






Všichni byli spokojení, včetně Terezy Bonet Šenkové která po promoderovaném večeru mohla konečně domů, za svou třítýdenní Valentýnkou.

www.annasenkova.cz

www.bikramyoga.cz

You Might Also Like

0 komentářů