Bilancování

12:11

Až odbije dnešní půlnoc, spolu s petardami vyletí do vzduchu další rok mého života. Možná to byl výbuch a budu toho litovat, možná to byl skok do neznáma a nalezení správné cesty.

Jaká je moje bilance?


-Úspěšně jsem překonala první dvě zkouškové na VŠE. Pochopila jsem, že škola je jenom takový koníček, zadní vrátka, kdyby mi nevyšlo cokoli jiného.

- Snažila jsem se si najít práci. A když jsem si ji nakonec našla, pokazila jsem, co se dalo, takže si to ani nemůžu napsat do životopisu.

- Pochopila jsem, že v Čechách se pracovitost, skromnost a poctivost dávno nenosí.

- Získala jsem praktickou zkušenost s léčbou popálenin.

- Začla jsem psát blog. Z původního záměru nezůstalo téměř nic.

- Z tlusté modelky se stala hubená stylistka. Absolvovala jsem předražený a více-méně zbytečný kurz, zařídila si živnostenský list a nakonec pochopila, že všechno je stejně jen a jen na mě.

- Koupila jsem si svůj první Vogue, drahé boty a šminky, které jsem nikdy nepoužila.

Jaké je poučení? Přestala jsem být teenager, přestala jsem závidět a žárlit, pochopila jsem, že moje gorolská mentalita je v Praze spíše přítěží. Naučila jsem se být komunikativní, začínám používat "českej" přízvuk, vypadám sebevědoměji, zhubla jsem. Ztratila jsem iluze, našla pár nových přátel a přišla o několik starých. Občas jsem měla v očích dolary, změnila se k horšímu. Zažila jsem několik těžkých kocovin a tvrdých vystřízlivění i blýskavé okamžiky úspěchu, našla jsem své první vrásky.

Snad mi to do nového roku pomůže.

I Vám všechno nejlepší.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. ach, proc jsis probuh delala stylisticky kurz?! pochopila jsi jak to je zbytecne vid.....neco jineho je studovat na nejake fashion college v londyne, parizi ci milanu,a lr tady bych za neco podobneho nedala ani tisicikorunu !

    jinak Tobe tez vse nejlepsi ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. tvé příspěky jsou prostě výborné... připadáš mi velice vyspělá...
    přeju šťastnej novej!

    OdpovědětVymazat
  3. Píšeš moc hezky.....člověk začne a musí pokračovat až do konce! =)
    Můžu se zeptat odkud jsi? :)

    OdpovědětVymazat
  4. viem,ze toto je asi dost stary prispevok,ale hrozne ma zaujalo co a ako si to napisala.. bilancovanie zivota alebo roku.. je vzdy take zaujimave a intimne.. :)

    OdpovědětVymazat