Bikramyoga 2009

20:49

Tak...konečně sedím na zadku, po téměř dvou dnech běhání.

Neděle - 19:00 - 21:45 - fitting

O hodinu později než bylo předem domluveno, šešli jsme se všichni ve studiu Bikramyoga.
Anička Šenková - návrhářka, její věrná švadlenka, Alenka - choreografka, dvě vizážistky, důležitě celé v černé, kadeřník Ondra - ještě důležitější a "modelky".

Když mi předem volali abych nechodila, že mají modelky a pak naopak ať dorazím, neměla jsem ze sebe dobrý pocit. Přecejenom, mám jenom 176cm, míry už jsem tu psala ale na světová mola mi ještě pár cm nadbývá. Trochu stres. "Profesionálové" se k "neprofesionálům" chovají celkem nevybíravě. Nakonec ale bylo všechno úplně jinak.

Holky posedávaly po sofa a bylo hned jasné, že žádné modelky to nejsou. Obyčejné slečny, některé hubené, některé spíše baculaté, mladičké i starší. A Nella, moje spolubojovnice, veteránka která se s AŠ zná snad od narození a tak jako já, se ke všemu odhodlala jen kvůli ní.

Nějakou dobu trvalo, než jsme každá byly oblečeny do určených šatů. Pak se šaty ještě několikrát měnily tak, aby ten kdo má velikost 40 nebyl nasoukaný v 36 tubě jako klobáska. A nakonec hodinka choreografie.

Všichni to odhodlaně vydrželi až do konce. Nella se po probdělé noci a dni věnovaném škole statečně držela na nohách a i když bylo jasné, že všichni toho máme plné zuby, statečně jsme chodily do rytmu, snažily se nezakopnout o dlouhé šaty a nedělat problémy.

Bože, kdybych tehdy dala na intuici...bylo mi jasné že s těmi dvěmi "značkovými" holkami budou problémy. Ale věřila jsem, že to, že někdo je vysolárkovaný a tahá na sobě oblečení v ceně jetého auta ještě nic nevypovídá o jeho charakteru. Jak jen jsem byla naivní a slepá. Mělo mi to být jasné hned, když se jim nelíbily šaty, když se jim nelíbilo, že si musí přelakovat své úchvatné, rudé, umělé nehty. Když se jim nelíbila hudba. Když tvrdily že bílé boty mají....

Měla jsem ale jiné starosti.
Jednak, jak zajistit abych byla na geografii když u kadeřníka mám být o půl jedné a geografie je od dvou? Zvládnu na druhý den prezentaci a zápočtový test do angličtiny?

A potom ty praktické:
Modelky musí mít punčochy - ale jak, když pod šatama nesmí být ani kalhotky? Takže ve spreji, ale kde to seženu? AŠ už byla viditelně zničená a neměla jsem to srdce na ní všechny problémy nechat.
Modelky musejí mít k bílým šatům bílé/štříbrné/tělové boty. Nikdo je nemá, nikdo neví kde je narycho sehnat. Nakonec jsem vytasila svůj triumf, nechala si od holek napsat čísla bot a celý ten průšvih vzala na sebe. Mým úkolem je boty půjčit v obchodě, na vlastní smlouvu.
Když jde o práci a estetiku, účetnictví počká.

S hlavou plnou myšlenek na to, jak to zvládnu, jsem deštěm vyrazila na vlak. Hod-dog na Smíchovském nádraží zahnal největší stres a ve 23:00 jsem už mrtvá ležela v posteli.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Nechci to uz rozmazavat,ale diky za podporu,bylo to peklo. Diky moc.

    OdpovědětVymazat