Zúčtujeme spolu

18:37

Kolik utratíte měsíčně?

Já jsem si konečně dokázala zapisovat co kupuju...a k vlastnímu údivu jsem zjistila, že ještě není konec dubna a už jsem v mínusu.

Děsí mě to. Už jenom z toho důvodu, že nemám pocit že bych si vůbec něco koupila.
Za kosmetiku jsem utratila celých 50 korun (zubní pasta, náplň do dávkovače na mýdlo - to snad ani není kosmetika, co?), za oblečení rekordních 550 korun.
(550, to jsou docela velké peníze...koupila jsem si za ně 4 sukně, 2 body, 4 pásky, 2 šátky a 2 kalhoty + 4 podprsenky na focení)
A teď se mlátím do hlavy že tak rozhazuju za hadry.

Jaká je největší položka vašich výdajů?

U mě vítězí jednoznačně jídlo. Obědy ve škole, káva když usínám na přednášce, něco k zakousnutí když jsem celý den mimo byt ... a taky nákupy jídla, aby nemusel všechno pořád platit přítel. Včera mě dokonce napadlo, že kdybych celý měsíc nemusela kupovat žádné jídlo, mohla bych si koupit třeba vysněné body z Topshopu...

Holt, bude se muset spokojit s tím, že drahé, nové a krásné oblečení mám doma vždycky jenom na chvíli. Když je odfoceno, ještě den, dva se tou krásou kochám a pak všechno zase hezky vrátím.

Máte rádi nákupy oblečení, doplňků a kosmetiky?
Kolik asi měsíčně utratíte za tyhle položky?
Vycházíte s financemi dobře, nebo jste na tom spíše jako ve filmu Báječný svět shopaholiků?

You Might Also Like

12 komentářů

  1. No já s penězi absolutně nevycházím. A když si to vemu zpětně tak ani pomalu nevím za co je utratím! Měla bych si taky zapisovat co kde jak a hlavně kolik jsem utratila...Ale musím Ti říct, že za 550 kč jsi pořídila docela dost věcí :)

    OdpovědětVymazat
  2. já taky nevycházim...a hlavně vůbec nevim za co utrácim... ono se prostě vždycky něco namane pár korun tam pár tam někdo má narozeniny a já jsem v mínusu... a nejvíc dávám asi taky za jídlo což mě štve - takže se omezuju - a hubnu juchů :D a co mi zbyde investuju do hospodského povalečství :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jelikož nevydělávám a mé kapesné neni moc veliké s penězi moc nevycházím. Obdivuju tě, že jsi za tolik kousků oblečení utratila "pouze" 550, tolik mě stála moje vysněná jedna (!!!) sukně..
    Já mám hrozně ráda drogerie a i když se moc nemaluju byla bych schopná utratit za kosmetiku spoustu peněz!! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Teda 550 za tolik oblečení, závidím takhle umět nakupovat! Já teď prožívám bezbrigádové období a kapesný od rodičů padne poměrně rychle. Nejvíc taky za jídlo, ale taky pívo a jiné pití:) Za tyhle dvě položky mi není líto ty peníze dát a právě oblečení si v poslední době hodně rozmýšlím.
    A.

    OdpovědětVymazat
  5. Prosim te, rekni mi, kde nakupujes.. ja bych za 550 nekoupila ani 2 veci.. vzdyt jen dneska jsem utratila 700,- za tricko a podprsenku..

    OdpovědětVymazat
  6. 550? Jsi si jista? Pokud ano, sem s adresou obchodu a jedu do Prahy!

    OdpovědětVymazat
  7. kalhoty na codemode stály 250, zbytek - každý kousek po dvacetikoruně (když se zamyslím, koupila jsem ještě originál sonya rykiel top)
    5 minut od baráku mám megasekáč. Asi začnu být překupníkem vintage oblečení protože tam jsou spousty hader, které bych já nikdy nenosila ale vy určitě ano - věci které prostě nejsou můj styl.

    OdpovědětVymazat
  8. Durduin, ne*er! :-) Za 550,- tolik věcí, na co si stěžuješ? Ale já mám spíš problém, že se mi něco moc líbí a už to nemám doma kde skladovat. A největší položkou je jednoznačně jídlo, což je na mě i vidět. Nejhorší jsou nákupy různých svačin atd.

    OdpovědětVymazat
  9. u me je to na pul cesty, nekdy vyjdu (ale tak tak) a nekdy jsem v minusu a tak se dalsi mesic snazim nic nekupovat. ale protoze bydlim na mensim meste, kde neni tolik lakadel v nakupovani, tak neni tak tezke obchodum se vyhnout. uvidime, jak to se mnou dopadne od rijna v praze, to se pak zajdu podivat i do toho tveho second handu :)

    OdpovědětVymazat
  10. tak tam bych se vyradila

    ja utratim mesicne kolem 1000 za obleceni (ale bohuzel nemam vkus, takze casto zjistim ze to neni dobra investice)
    +kolem 5-6tisic za jidlo (za manzela+nase dite-obcas jeste malemu kupuju veci), ale je pravda ze nekupuji levne jidlo, jime docela zdrave a obcas nejake to bio+mliko pro maleho
    drogerie 500
    + dalsi drozbne polozky

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, kdybych za kosmetiku a hadry utratila 600 za měsíc, tak bych se ještě asi další dva měsíce hrdě plácala po hrudi jak jsem dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  12. Míňam koľko potrebujem. No musím bez mučenia priznať, že si poctivo vediem domáce účtovníctvo a vždy mám prehľad na čo a koľko som kedy minula. Od doby keď k nám na Slovensko dorazilo euro, míňam viac. No mojou zásadou je - najprv nutné (byt, telefóny ...), potom sporenie (nikdy nie koľko mi zostane, z účtu odchádza sporenie ako prvá platba). Zo zvyšku kupujem čo treba alebo čo sa mi páči. Veď sú to moje peniaze a ja som ich zarobila.

    OdpovědětVymazat