Code Mode

20:41


Tak jsem dneska navštívila "festival nezávislé české módy" a kromě několika fotek, spousty vizitek a pekelně super a levných kalhot jsem si přinesla i nové poznatky.

Možná se tady zase zvedne vlna nevole, nesouhlasu...ale jsou to jenom moje názory, tak to neberte tak vážně :-D

První dojem : Nezabloudíte. Jděte tam, kde je největší koncentrace stylových lidí. Jestli mi bude ještě někdo povídat, že češi nejsou styloví...tak ho nakopu do zadku :-D
Lidi všech tvarů a velikostí, všichni krásní, usměvaví, plní energie...
(když koukám na moje fotky tak jsem tam neměla co dělat :-))

Druhý dojem: Mládí. Všechno je mladé, barevné, veselé. Od sobích broží po mutantí plyšáky. Pokud milujete barvy, tvary, život, užijte si to, je to úžasné.

Třetí dojem: Money, money. V některém butiku seženete obyčejné přešité tričko za dva tisíce, v některém za dvě stovky. Cena náušnic se pohybuje od 40 do 900 kč. A nezáleží na materiálu nebo zpracování. To, co vypadá luxusně, může být velmi levné a naopak. Je třeba hledat.

Čtvrtý dojem: Jednota. Pokud chcete něco opravdu originálního...nepochodíte. Teda pochodíte po hale, ale moc vyloženě zvláštních věcí nenajdete. To mě poměrně zkalamalo. Je fajn vidět, že český styl je jasně definovaný a jednotný...ale na trzích kde jsou nejrůznější výrobci...čekala jsem větší pestrost. Většina návrhářů pracuje v podobném "street" duchu a těch , kteří se drží elegance a jejichž oblečení je nositelné v každém věku, zase tolik není.

Pátý dojem: Návrat klenotů. Jsou tam klenotníci. Šperky ze stříbra, zpracované s takovou pečlivostí až zůstává rozum stát, perly, kameny...je úžasné vidět, že řemeslo ještě nevymřelo.

Shrnutí? Pokud to nemáte do Prahy moc daleko, určitě se tam vydejte. I pokud si nic neplánujete koupit, zažije vaše tvořivé já takový příval inspirace, že se další měsíc nebudete nudit :-D
Akce je zítra celý den a v neděli taky.
(hraje tam hudba, svého muže můžete "odložit" na Fatboye a do ruky mu vrazit pivo)
(a dovnitř můžou jak psi, tak i děti a kuřáci)








Na konec...mému milému se povedlo dokonale vyjádřit krutou realitu ohledně mé osoby :-D

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Super fotky pro představu jak to tam vypadá, škoda jen na tu dálku. No to máš teda mužíka, fotit takové sprosťárny :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jop, souhlasím MAXIMÁLNĚ, že české ženy a mnohdy i muži mají obstojný vkus! A kdo je přesvědčen o opaku, ať si trhne nohou, porád!

    OdpovědětVymazat
  3. Durduin, nepotkalas tam taky nějaké blogerky? A popiš i nějaké kousky co se ti tam líbilo, co ne, atd. Jsem zvědavááááá!!!! Přeju ti krásné jaro!

    OdpovědětVymazat
  4. To Anonymní 2: Mi osobně se nejvíce líbily šperky a masky Lindy Mikoláškové.
    Brogerky...určite tam byly, ale já osobně znám jenom jednu jedinnou, takže ti nepovím. Ale co jsem četla jinde, prý tam měly mít sraz dneska.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, a ještě šperky KOI, z toho mi vážně spadla čelist

    OdpovědětVymazat
  6. Tak na Koi jsem se teď dívala - a fakt krása... Moooc velká. Linda Mikolášková je zajímavá, ale asi bych si na nic netroufla - nějak to se mnou neharmonuje :-). Ale persóna nebývalá - to jojojojo.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja bych chtela ty stylove ceske zeny taky nekdy potkat :). Mam pocit, ze u nas se za styl povazuje "kdeco". Jakmile ma nekdo barevnou salu z H&M ke skinny dzinsum uz ma styl. Ikdyz co to vlastne je byt stylova....Nicmene mne v CR chybi vic klasiky, vic elegance, kdyz uz se tady nekdo oblika "jinak", je to skoro vsechno street a to ja proste nemusim.Jinak CodeMode mi prislo opet predrazene a nejvic me dokaze dojmout, ze tam designeri veci prodavaji za vic nez na vlastnich webovkach!
    http://requirespassion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat