oblikacky.cz - čtvrtá část - modelky

10:28

Bylo jich dvacet, nejstarší měla 19 let a byly to hlavní hvězdy večera. Holky ve věku, kdy jsou nejkrásnější, už ne úpně děti a ne tak docela ženy.

Když jsem je viděla porvé, seděly apaticky a unaveně na svých židličkách, cosi si mezi sebou sdělovaly a dění okolo je moc nezajímalo. Svoje něžné obličeje zvedly až tehdy, když se do backstage přiřítila skupina oblíkačů ověšená ramínky.

Zákulisí vypadalo vlastně úplně stejně, jako zákulisí na jiných významných přehlídkách. Na židličkách u zrcadel sedělo několik slečen, v péči slovenských vizážistek, uprostřed v kroužku se další skupinka měnila pod rukama kadeřníků. Unuděný klid.

Najednou se začalo něco dít. Do dveří vjel vozík a na něm jablka, banány a hlavně tajuplné bílé krabičky s jídlem. Jídlo! Hokám se v očích objevila světýlka a všechny co mohly se doslova sesypaly na připravenou potravu a hladově ji do sebe ládovaly. V legínách, teniskách a planďavých tílkách vypadaly ještě štíhleji, než si kritici dokáží představit. Naprosto jsem chápala rychlost, s jakou do sebe soukaly neznámý obsah. Copak můžete holku na vrcholu jejího růstu a vývinu nechat půl dne bez jídla?
Bylo mi jich trochu líto, hlavně tehdy, kdy jsem si v deset večer otevřela svoji polystyrenovou krabicku. Na hromádce rukoly ležel malý dušený kuřecí řízek, lehce okořeněný. To není fér!
Chápu, že je třeba mít správné návyky, ale tyhle holky ještě pár let nepřiberou, ani kdyby obědvaly svíčkovou se šesti!

Pak se přiřítili novináři. Slečny stydlivě odpovídaly do kamery a kulily oči z neobvyklého zájmu o jejich osobu. Začátek akce se blížil, kadeřníci přestávali stíhat a nám byly představeny naše "slečny s plakátu". Blondýnka a brunetka s původně vlnitokrepatými vlasy, ne vyšší než já, ale o hodně štíhlejší. Vyhnali jsme novináře a zoufale stydlivé holčičky navlékly do HM šatiček. Když jsem viděla jejich nohy, oblepené náplastí, neměla jsem to srdce cpát je hned do lodiček. Mašli byla třeba zavázat pevně pod prsa, aby jejich drobné vnady nějak zvýraznila. Nadechnout, utáhnout, zavázat ... "Mužeš dýchat?" "Moc ne." "Mám to povolit?" "Nene, bojím se že by to spadlo."...

Nastalo čekání na velké zahájení. Unavené holky posedaly kde se dalo aby ulevily svým chodidlům. V místnosti stál vzduch, bylo horko, začínaly se potit a tak vizážistky pořád jen pudrovaly. Nakonec jsem to se Zuzkou nevydržely, vzaly jsme naše A3 předlohy a začaly znavené holčičky ovívat. Byli jsme jim tak blízko, že se začaly projevovat povahy jednotlivých dívek. Jejích strach a nervozita, malé boty, únava. Některé byly hodné, pokorné a rády, že se o ně někdo stará. Jiné byly plné opovržení vůči všemu kolem nich - jedna tmavovlasá slovenka si pořád na něco ztěžovala, že má jinak zavázanou mašli než ostatní, že jí plihnou vlasy, že má nerovnoměrně urovnané sklady na šatech... Největší cirkus ale tropila "moje krajanka" totiž, děvče z Hnojníka (nebo z Dobré? Je to fuk, prostě z některé z dědin mezi Třincem a Frýdkem). Stalo se totiž to, že kadeřníci nestíhali a tak některým holkám nestihli natočit vlasy. (těm které je měly od přírody hezky vlnité) Jenomže děvčata, zoufalé že kvůli nějakého po...ho kadeřníka mají splihlé vlasy a nevyhrajou se tak rozčilovaly...až je taky učesali. A zrovna téhle hvězdičce s vlnitými vlasy po ramena přidali požadovaný objem jednoduše. Nebyl čas, takže se sestříhlo pár cm ve vrchní partii a účes se nafoukl okamžitě.
Na zemi se válely oddělené tři centimetry a slečna se mohla uvztekat. V tomhle okamžiku by rozhovor pro televizi vypadal nějak takhle: "píp, modelingem se živím už tři roky a toto se mi ještě nestalo, jak si to píp ten píp může dovolit, píp, píp na ně všechny..." Z toho bych poznala odkud je, ani kdybych se jí na to pro ujištění nezeptala :-D Nicméně, nevím jak moc profesionálně modelkuje, ale jestli někdy udělá podobný výstup na focení nebo přehlídce, obávám se že to bude její poslední....

Díky bohu za moje holky. Odešly si první kolo, přiběhly, pomohli mi se svlékáním sebe sama i s oblékáním, jedna se nasoukala do roury, druhá si sama oblékla rukavice. Podobně u náročnějších modelů, samy si obouvaly mučící lodičky. Ze začátku se ještě snažily si stydlivě zakrývat maličká prsa ale potom pochopily, že na to není čas. Prostě zlatíčka. O to více mě mrzelo, že hned po přehlídce je zahnali na pokoje a na afterpárty jsem je už nedokázala identifikovat.

Vlastně, až tam se naplno projevilo jejich mládí a nohatost. Holky, v růžových asymetrických mini, na vysokých podpadcích pobíhaly i venku kolem klubu, kroutili se vedle svých miláčků nebo se fotily s hrdými maminkami a tatínky. Venky bylo docela zima ale ony, zahřáté mládím, euforií z konce soutěže a taky nějakým tím vínem, se po ulicích pohybovaly jenom tak, z minišatů jim lezly drobounké zadečky a předlouhé hubené nohy. Smály se, rozdělily se na skupinky a povídaly si, pozrovaly celebrity ... prostě jako kterékoli jiné holky jejich věku. Až na to, že byly protáhlejší.

(Kdyby jste si je chtěli představit, podívejte se na nějakou libovolnou pubertálně štíhlou slečnu z vašeho okolí. Potom ji protáhněte na výšku 175 cm při zachování proporcí (prostě natáhnete nohy a ruce) a nakonec ji ještě o 13 cm prodloužete nohy (podpatky). Máte? Tyhle holky nedrží diety. Prostě se narodily dvoumetrovému tatínkovi a štíhlounké mamince.
Tak, kdyby vás to náhodou někdy napadlo, neodsuzujte je. )

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Skvělé články!! Hrozně ti tuhle zkušenost závidím, muselo to být super..
    A moc hezky jsi to zakončila tím posledním odstavcem!!

    OdpovědětVymazat
  2. krásně jsi to napsala... a ten závěr je fakt dobrej!

    OdpovědětVymazat