oblikacky.cz - třetí část - přehlídka

18:35

Rozezněla se hudba, šatna byla náhle zoufale prázdná a nás se zmocnilo napětí. Stihneme to? Nestihneme to? Uděláme to správně?
Postupně začaly přibíhat modelky, lehce zmatené. Přiběhly i ty moje. Bleskově servat boty, štrample, pro rychlost jim mašličky stříhali nůžkama hned u východu z jeviště. Sundat šaty, nasoukat slečnu do elastické roury, nerozmazat makeup, nezašpinit rouru od deodorantu, přidat třásně správným způsobem podle obrázku, navléknout rukavičky, nacpat nateklá chodidla do bot...a u další slečny znova totéž. A šup, poslat je zpátky na molo.

A zase prázdná šatna. Posbírali jsme punčocháče, HM šatičky dali na jednu hromadu, připravili si nejnáročnější outfity a čekaly. A to už přibíhala 20. modelka, boty v rukách a hned za chvíli moje 14ka a 13ka. Rychle svléknout rouru a třásně, navléknout nohy do kožených návleků, nasoukat opuchýřované tlapky do vysokých páskovek, zapnout, obléknout šaty, asymetrie na správné rameno, zapnout pásek. Obout páskovky, správně zapnout kožené návleky, obléknout halenku, sukničku, zapnout náhrdelník...zkontrolovat.

A znova prázdno. Najednou jsme zjistili, že modelky si svoje černé lodičky rozstrkaly bůhví kam a k poslednímu modelu si je mají znova obout. Někteří to zjistili až poté, co všechny boty v dosahu shrnuli na jednu hromadu. Co se dá dělat. Po paměti jsem vzala jedny 38čky pro mou 13 ku, jedny 41 pro 14ku, nachystala náramky a čekala.

Za chvíli nanovo. Sundat šaty a šperky, obléknout asymetrické šatičky na správné rameno (Bože, kde je pravá strana?!?!!), na druhou ruku náramek, podat modelce její lodičky, dvakrát za sebou. A zase to ticho. Tentokrát konečné. Tyhle šaty budou svědky slz vítězů i poražených.

Hudba ztichla a přiřítily se holky, jako velká voda všechny najednou, popadly svoje věci a už je hnali na jejich pokoje. Bíle vymalovaná backstage vypadala jako po výbuchu. Všude se válely boty, oblečení, doplňky...poskládat, roztřídit, urovnat, pověsit, zabalit... Bylo 22:45 když jsme s úlevou zjistili, že je po všem...a vyrazili na afterpárty.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. tak jsem zhltla vsechny 3 casti tve necekane prace a moc se mi libilo, jak jsi to napsala...alespon jsem si udelala maly obrazek o tom, jak to chodi:)

    OdpovědětVymazat