oblikacky.cz - celebrity

9:23

Na velkých a slavný akcích se ke zkušenostem přidává ještě malý, pro někoho příjemný bonus. Motají se tam celebrity. A zatímco získat pozvánku do první řady se poštěstí jen těm nejslavnější bloggerům (Což ale u nás ještě není zvykem, nicméně, třeba jednou budu psát back a jiné bloggerky front-stage) v zákulisí je to demokratičtější. Přirozeně, hvězdy mají vlastní šatnu, obléká je přímo návrhář, češe vrchní kadeřník a líčí nejlepší z vizážistů ... ale nakonec se všichni motají ve společné části a nás, "plebsu" si nevšímají.

Pro běžné obyvatelstvo typu mojí mámy byl bezesporu největší superstár Martin Chodůr. Ne moc vysoký pán v obleku, s oteklým mastným obličejem a přegelovanou patkou ve mě nevzbudil žádné sympatie. Obdivuju sice jeho zpěv, nicméně, nikdo by neměl usnout na vavřínech a zapomenout na vzhled. Naštěstí většinu času seděl v šatně-akvárku a pracoval na notebooku, takže nebylo třeba se na něj dívat.

Pro obyvatelstvo zaujaté módou obecně byla hvězdou paní Simona Krainová. Ne vyšší než já, odbarvená blondýna s výraznými rty (nepřirozeně). Vzhledem ani nějakou tou přirozenou aurou mě nijak neokouzlila, nicméně i přes těhotenské břicho a posléze i vysoké podpatky byla téměř celou dobu profesionálně plná energie a veselí.

Pro milovníky světové módy se po šatně motaly modelky profesionálky na slovo vzaté, Denisa Dvořáková a Míša Kociánová. Denisa, která se loni slavně objevila i na Elle Adwards měla tentokrát vlasy rozpuštěné a slušelo jí to mnohem víc. Míša v šedých šatech si nebyla jistá účesem, blond vlasy zapletené do copu na stranu ale nakonec zvítězily. Ano, dámy byly krásné, vysoké a štíhlé, ale zase, nějaký ten super šok se nekonal. Na ulici by jste je nepoznali.

Vlatně, nepoznali by jste asi ani třetí ze světových modelek. Já sama jsem poměrně dlouho netušila, kdo že to vedle mě stojí. 180 cm vysoká blondýnka, přirozeně štíhlá, plná energie a vtipu, s těhotenským bříškem a "už vyskočeným pupkem". Když si pak navíc obula ještě své Laboutinky na jehlách, měla jsem z ní opravdu zvláštní pocit. Linda Vojtová je prostě úžasná!

A kdo že je ta hlavní hvězda mého večera, celého týdne a dost možná i následujícího měsíce? Člověk, který s námi jednal jako se sobě rovnými, člověk neskutečně milý, příjemný, ochotný, kreativní, zodpovědný... Prostě Jakub Polanka.

Kolekci jaro/léto 2011 dokončil dva dny před přehlídkou a z celého jejího uvedení byl poněkud nesvůj. Jeho zásluhou jsme se my, obyčejní smrtelníci dostali na tak prestižní akci. Celou dobu byl hrozně nervózní. Zvyklý ze zahraničí, kde na jednu modelku připadá jedna oblékačka, plný obav ohledně kvality našeho žehlení, ještě na poslední chvíli upravoval některé modely. Chvíli před tím, než Simona Krainová v jeho šedé róbě vystoupia na pódium zjistil, že vlečka šatů je příliš dlouhá. Sáhl pro nůžky, šaty se zkrátily a všechno bylo v pořádku. Bylo vidět jak je nerad ze zájmu novinářů a taky úleva, když jsme uklidili všechno oblečení i boty zpátky do přepravních pytlů, nic nechybělo a on sám nemusel v podstatě nic dělat.

Když jsme pak na aftrpárty seděli u stolečku, na chvíli se zastavil, krátká přátelská přestávka v pracovním networkingu. "Šaty jsou nádherné, dají se někde sehnat?" "No, my teď zařizujeme nový showroom, chceme vlastní obchod, ale zatím jsme nesehnali vyhovující prostory, takže to bude trvat.""No, taky, koupit si takové šaty to není jen tak, to jsou aspoň dva platy. Kolik stojí ty co mají na sobě modelky?" "No, popravdě, já nevím, o ceny se nestarám, ty určují moji marketingoví manažeři...no, víte, to jsou lidi kteří nakupují v Pařížské, takže, podle toho. Onehda jsme se hádali,jestli chtít ze halenku 7 nebo 14 tis..." Touhle větou mě dostal do kolen a zamilovala jsem si ho ještě více. Myslíte si, že je to dobrá politika? Já, i když vím, že jeho šaty si tedy ještě hooodně dlouho nekoupím, jsem pro. Pokud chcete aby vaše věci kupovali bohatí lidé, musíte udělat ceny pro bohaté lidi. Jak říká teta mého bývalého, která pracuje ve firmě obchodující mezi Rakouskem a Ruskem. "V Rakousku nakoupíme kamion Bio brambor, v Rusku je prodáme jako drahé Bio brambory, místo nich nakoupíme ruské bio brambory za levno a prodáme je v Rakousku jako bio."

No, ale dost o ceně. Jaká je tedy Polankova kolekce pro nadcházející sezónu?

Nic pro milovníky černé, krajek a vypasovaných střihů. Béžová, písková, šedá, smetanová, jemná batika, trička zdobená zlatou aplikací... Na první pohled jednoduché střihy, které se po oblečení mění v rafinované drapérie. Volnost pohybu, bavlna a hedvábí, všitá poutka pro monoho způsobů jak si daný kousek obléknout. Mini i maxi délky, jemně obepínající šaty pro štíhlé dívky i kousky, které podtrhnou osobnost ve velikosti 46. Pro mě, milovníka přesně tohoto stylu, nebe a peklo zároveň.

Je to mučení. Že bych si nechala ušít nějaké ty alá Polanka šaty? Nebo rovnou "fake"... opravdu bolestivé dilema. On je vizionář a jeho kreativitě je těžké se ubránit, těžké nepřijmout jeho myšlenky.

Tak jsem si koupila aspoň Elle. Naivně. Samozřejmě,že po rozbalení jsem se málem rozbrečela. Co je tohle za příšerný magazín, který se nedá číst ani prohlížet?(nová grafika mi opravdu vadí) Co je tohle za příšerný umělhmotný čínský hadr? Mrzelo mě to, ale co se dá dělat. Alespoň mám střih a památku na krásný zážitek.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. ja nechapu jak sis nemohla nevsimnout Lindy Vojtove, ve skutecnosti je naprosto fantasticka...:)o Simone taky souhlasim...sedi to:) Ke Kocianove se nebudu vyjadrovat..kdo ji zna..pochopi:)

    OdpovědětVymazat
  2. No, já jsem si říkala kdo je ta paní...ale dlouho jsem ji nemohla identifikovat :-D až jsem pak projížděla v hlavě všechny těhotné modelky a docvaklo mi to :-D
    dur

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle články mám moc ráda, přečetla jsem to všechno na jeden nádech. Jen tak dál, Durduin :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Piš dáál hltám všehno!!!!

    Elle: co je tam Adrea Běhounková, tak časopisu dávám slušnou šanci. Tohle je její třetí (?) číslo, asi. Měla jsme ji moc ráda, když byla šéfkou Ženy a život, kterou posunula dál od šedi a pipkovství. A hlavně, čím mě dostala úplně: Její úvodníky měly vždycky hlavu a patu, myšlenku, pointu, dynamiku, logiku. Usvědčovaly ji z nadhledu, rozhledu, inteligence, schopností zkrotit slova a opracovat je do potřebného tvaru. Pokaždý sem si říkala - dokázala bych á 2 týdny já sesmolit nějaký obdobný kus? Těžko. Smekám pokorně. Čtu souběžně Reflex, Týden a Instinkt, občas HB, a nutno říct, že v téhle skvadře šéfredaktorů byla obvykle úvodníková královna. Promine i slavná Barbara, kterážto coby pravověrná spisovatelka a miláček múz kulhá kdesi hodně vzadu, společně se svými - dávno vyčpělými - unitématy, s náměty bez šťávy a originality.

    Závěrem: Nabídni Elle svoje služby. AB je hodně pružná, hodně nadchnutelná, je na začátku své cesty a nebojí se šáhnout do šuplíku, kam by jiní ruku nestrčili. Fakt to zkus, prosím tě o to : ). A dej vědět, jak se to vyvíjelo. Víš co? Já nevím, jak po stránce stylisky, ale po stránce stylistiky (jak krásná podoba) jsi fakt dobrá. Ráda píšeš, píšeš dobře, máš vždycky téma, máš vždycky vývoj, pointu. Máš zkušenosti (které se ti zdají minimální - ale nikdo se nerodí s tylem u krku rovnou na červený koberec a místo řehtačky má zlaté pero na sepsání první recenze dění v módním světě. Takže to zas až tak moc neřeš, protože to zas až tak není důležitý.) Možná svět módy bude dobývat nkonec z jiného úhlu, než jsi zamýšlela :). A třeba se to prolne do úžasné symbiózy. Napiš mi , pls, svojí Re: :).

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý deň, som nadšená že som objavila tak skvelý blog......týmto ďakujem za Vašu prácu.

    Nedá mi nesúhlasiť s názorom na ELLE, totiž kupovala som si ho od svojich pätnástich, každý mesiac, (v tej dobe stál 85 Sk a bolo to skoro cele moje vreckove) lenže po pätnástich rokoch som ho už proste MUSELA ....... taký "oničom" sa mi zdal, teraz si kupujem Marie Claire a je to omnoho lepšie :-D

    jo, a ten anonymný nápad je fakt skvely, ......mozno sa k ELLE vratim :-D ked tam budete Vy

    OdpovědětVymazat
  6. Tak k tomuhle se musim vyjadrit i ja :D
    Nova grafika Elle je z velke casti prevzata z Britske edici, ktere jsem nadsenou predplatitelkou a grafiku miluju, mam moznost porovnat se vsemi ostatnimi britskymi a americkymi a nemeckymi magaziny tohoto typu a tohle je u me proste no.1. Nicmene nikomu samozrejme neberu, ze se to zda jaksi "moc", ja to beru jako vyborne osvezeni a vylepseni oproti predchozi usedle verzi. Co se tricka tyce, taky jsem byla zklamana, material se opravdu nevyvedl, bohuzel jsme doplatili na to, ze za tu cenu se to nedalo udelat kvalitne.
    Protoze shanim nutne svetr, koupila jsem si aktualni cislo ZaZ, meli tam velky editorial svetru. Bleeee. Co se stalo?! S prichodem nove sefredaktorky sla urven hodne dolu. Nevim, jak vypada Vlasta,a le rekla bych ze nejak takhle.
    PS: Pises opravdu hezky.

    OdpovědětVymazat