Veliké cizí oko...

19:03

...já nevím komu patří. Zamrká na mě ze tmyý, jako že sme dva bratři. A to se špatně skládáá, a to se špatně žije, být nahou malou rybkou, plovoucí akváriem....

Kdo to ťuká na naše akvárka?

Kdo čte naše blogy?

Pro koho se fotíme, svlékáme, oblékáme, nakupujeme, vaříme...

Kdo obecně čte fashion blogy?

Každý marketing musí být zaměřen na nějakou cílovou skupinu. Kdo si myslí že zpívá pro všechny, nakonec zjistí že nezpívá pro nikoho.

Možná že právě jemné nevědomé nuance v obsahu blogu působící na hlavní skupinu čtenářů určují, jestli bude blog čtený nebo ne, bez závislosti na jeho kvalitě.

Když se sama zamyslím nad tím, kteří lidé asi každý večer zadávají do prohlížeče adresu s kouzelným "blogspot"...

Ženy pracující, s chutí dobře vypadat ale ne oběti módy, sebevědomé ale přesto ochotné kupovat cizí práci (Proč bych si to žehlila, když tamta to umí lépe?) ... copak ty mají čas trávit hodiny překlikáváním sledovaných blogů?

Ale kdo ho má?

Pletu se když řeknu, že většina komentátorů na navštěvovaných blozích jsou dívky navštěvující střední školu? Ty které nemusí řešit existenční problémy typu "kdo koupí toaletní papír"? Ty které touží po lásce ale trochu i pochybují o kvalitě své genetické výbavy - od barvy vlasů po tvar nehtů? Ty které chtějí snít a mít své dokonalé vzory? Ty, které chtějí zároveň jako každý vidět, že někdo má podobné problémy jako ony?




Možná že bych mohla psát blogové BravoGirl! ... Jenomže mi jsou bližší Hospodářské Noviny.

Nechci prvoplánově psát pro teenagery kteří spekulují, jestli vyměnit kapesné z dovolené zpátky na koruny nebo ne, a každodenně sledují kurz. Chi tady být pro cestovatele i náhodné kolemjdoucí, ty kteří potřebují kvalitní informaci, ne barevné show.

Zase jenom pitomé zamyšlení ... než si přečtu všechny sledované příspěvky, každý den trvá hodinu. Sledovat ty blogy neanonymně? Nahonit nějaké čtenáře? Nebou se jednou za dva měsíce posunout blíže třicítce? Po 8,5 hodinách v práci hluboce obdivuju všechny dospělé, živící se samostatně. Nemám čas se koukat po obchodech...kdybych poslední dva měsíce nevěnovala zkoumání toho co bude "in", asi bych ocenila něco kde jsou trendy zpracované...ale já jsem divná :-D

You Might Also Like

5 komentářů

  1. s těma studentkama střední školy máš asi pravdu.

    OdpovědětVymazat
  2. Z Hospodářek čtu jen barevnou přílohu, zásoby toaletního papíru mám dostatečné, leč času málo. Takže tu Durduin podstatně zvyšuji věkový průměr divných čtenářek, které nepíší komentáře.
    Ráda Tě čtu, díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Vacsinu iste tvoria dievcata na strednej, ale ja budem rada, ak svoj blog menit nebudes. Paci sa mi, ze sa nebranis kritike a mam rada tvoje uvahy.Aj ked je toto moj prvy koment na tvojom blogu, sledujem ho uz dlhsie a paci sa mi.

    OdpovědětVymazat
  4. pracuju 12 hod denne, zarizuju byt, zacinam chodit do skoly, toaletni papir kupuju, s tim spoustu dalsich veci,... ale na to, co me bavi si jednou za dva dny cas najdu a potom projdu cely bloglovin..treba jako ted na nocni, kdy uz jsem vse potrebne udelala a do konce mi zbyva hodina a pul :) a i kdyz nepouzivam sledovani google, tak se k tvemu blogu hlasim aspon na bloglovin..:)

    OdpovědětVymazat
  5. Durduin, do práce chodím na těch osm a půl, dálkově studuju, právě jsem se přestěhovala do bytu který vypadá jako jedno velké skladiště. Ráno si cesotu v trafice kupuju buď hospodářky nebo frontu, záleží na tom, co mě ten který den víc zaujme. Čtu Tvůj blog a pár dalších, někde se zas koukám na obrázky. Čtu blogy svých přátel, se kterýi se již nestýkám tak často jako dřív. Snažím se ukázat autorům, že je sleduji. Tobě teď takhle. Někdy napíšu mail. Tenhle článek se mi hodně líbí. Respektive se s ním dost ztotožňuju... Jo... Abee

    OdpovědětVymazat