O ženě

19:52

Žena.
Tvor nádherný, záhadný, mystický.
Bohyně, striga i víla.

Všchno čím chce být, ovládající kouzla krásy a mající jedinou povinnost. Používat je.

Žena by nikdy neměla šokovat svého muže svou ošklivostí. Pouze svým půvabem.

Každá se k tomu staví jinak.

Ovidius radí, aby muž nikdy nezahlédl to, co žena dělá pro svou krásu. Jedinné co může muž vidět je česání, a to pouze má-li paní krásné vlasy.
Redaktorky Elle radí oddělené ložnice a koupelny, aby muž nikdy neviděl svou ženu nenalíčenou a neslyšel "zvuky jejího těla".

Ženy které chodí na záchod až v práci, ženy které vztávají dříve a chodí spát později a nemají vrásky. Ženy které ani po práci na zahradě nemají ošoupaný lak na nehtech. Ženy které umí i vařit na vysokých podpatcích.
Bohyně.
Okouzlí každého svou krásou, nikdy je neuvidíte ošklivé.

A pak tady jsou ženy nymfy.
Ráno se budí rozcuchané a trávou chodí bosy. Příjímají své tělo jako krásné se vším co k němu patří, neznají stud, to je jejich kouzlo. Nikdy je neuvidíte s ošoupaným lakem.
Víly
Ani ony muže nešokují ošklivostí.

Kdo to rozsoudí?
Je bohyně otrokem své krásy a víla zablácenou divoženkou?
Kam se přikláníte vy?
Střední cesta není. Střední cesta vede do pekel. Po ní chodí všechny večerní krásky, které se ráno budí po boku muže, s rozmazanou řasenkou. Po ní kráčí ty dokonalé, které pak opilé zvrací. Které se musí milovat potmě.

Nechoďte střední cestou. Je snadná. Snadnější než přiznat si chlupaté nohy a pot a nemoci a být opuštěna kvůli bohyni, snadnější než sebou v kabelce tahat půl drogerie a být na své bolesti sama a být opuštěna pro své stáří.

Ale cokoli je lepší než být tou obyčejnou upocenou selkou, která si v neděli obarví tváře krepovým papírem. Nevážit si svého muže a dokonalá být jenom před jinými a pro jiné.

Nejsem bohyně. Po bytě chodívám nahá, po zahradě bosa. Když tančím, pot mi stéká do očí a není, co by rozmazal.

Obdivuju všechny ženy které mají tu disciplínu a jsou bohyněmi.

Kterou cestou jdete vy? Preferujete spíše jednu odemčenou koupelnu nebo dvě zamčené?

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Neviem ktorá je to cesta, ale ja milujem keď vstávam nenalíčená hoci ma moj mily vidí. Svoje telo mám rada, i ked je upravené do jedného detajlu i ked je spotené z tažkej prace. A myslim ze a moj chalan. Nejde o to ako clovek vyzera, podla mna ale ako sa on sám citi a prezentuje. Ak je zena neustale pred svojim muzom nalicena extra upravena, straca podla mna krásu prirodzenosti, je ako s ineho vesmiru. Pokial je ale vacne neupravena to tiez nieje najlepsie. Ak sa vie zena nosit moze mat na sebe cokolvek ide o jej vnutorny povab. Moze byt nalicena, uhladena, perfektne spracovaná čo z toho ked jej chýba šmrnc a pohlad na nu je taaaaaaak nezaujimavy.........alebo tak to beriem ja

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem žena divá a jsem na to náležitě hrdá. Občas to hraju na druhou stranu - to když se vehementně snažím se i namalovat na očích linky, které ale vždy smažu..a vůbec mi nevadí, že mi lidi tipují 15 namísto 20...já jsem divoké dítě a nestydím se za to!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem tak diva/nebo divá :-D/
    ale jeden priklad: v pa jsem byla za dokonalou bohyni mezi znamymi(zenami), v so devce v cernych brylich, s volnym drdolem a nenamalovana, bud jsem je fascinovala svym mladim nebo prirozenosti, proste mne strasne chvalili(muzi)

    Je pravda ze hodne lidi(muzi i zeny) obdivuje ty dlouhe vlasy a sukne/saty
    pak ty carodejnicke "kecy" co mi jdou z ust

    Pred svym muzem se snazim i po x letech manzelstvi byt dokonala, chodim v satech i doma a na telesne zvuky si davam stale pozor, stejne jako zkraslovaci procesy aby nevidel

    Ale on treba oceni poradek a kvalitni jidlo, perfektni vzhled oceni akorat zeny, muzum prijdu "porad" stejna

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadám stejně přes den, večer i ráno - nestává se, že by se muž ráno probudil a jekl se, vedle čeho to strávil noc :)
    Koupelnu máme jednu a odemknutou, ale přesto mezi sebou máme pár definovaných hranic...

    OdpovědětVymazat
  5. krásný článek na zamyšlení ....musela bych asi dlouho přemýšlet nad odpovědí je to složité..:D

    OdpovědětVymazat
  6. Durduin, ty máš mega talent na psaní. Uvažuješ netradičně, pěkně skládáš věty do harmonického a vypointovaného celku. Jsi fakt dobrá. Občas ti to píšu, a musím teď zas :). Měj se úžasně a hlavně - zůstaň taková, jaká jsi.

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Veronika ma pravdu...
    ale mne neco dneska pri otvirani lednice docvaklo, (kurna to bude znit beztak urazlive)
    Ty tak moc premyslis az to neni pro ten"modni svet" dobre, mozna az zmenis pristup a zacnes byt mene vazna, dospela, brat vice veci tak jak jsou, treba to bude vsechno nejak lepsi, protoze mam porad pocit ze kazdym svym zamyslivym clankem (ac jsem fanda kanta a nietzscheho;-) se nejak vzdalujes, a mozna i prichazis na to ze to neni stale ono.

    Asi to bude naprd kdyz to nepochopis tak jak to myslim, ale mne to moc dobre nejde napsat.

    I tak trada ctu Tve zamyslive clanky

    OdpovědětVymazat