Předsevzetí

18:02

Letos, poprvé v životě si dám předsevzetí. Jak řekl můj bývalý "best-boy-friend", dělám spoustu chyb, které se ve velkém světě neodpouštějí a pokud chci uspět, měla bych si buď zajít k psychologovi, objednat si koučing a nebo se nad sebou pořádně zamyslet.

A tak myslím, občas ze mě vypadne perla, občas bobek, ale buď jak buď, jestli chci něco dokázat, neobejde se to bez "goal setting" a "personal leadership".

Co v roce 2010 dokážu?

1. dospěju
Už nejsem malá. Přestanu si stěžovat. Naučím se vařit a nakupovat. Už nebudu závislá na tom, co nakoupí a uvaří tchýně. O svého muže se postarám sama.

2. vydělám si peníze
Krize, nekrize, jestliže se dokáže uživit a obléknout každá pitomá koza, musím to dokázat i já. Přestanu sedět na zadku stěžovat si. Abych měla kapitál na své "podnikání", musím přestat být líná. Bude to těžké, ale snad práci uklízečky nebo něco podobného seženu.

3. budu se učit
Přestanu kašlat na školu. Je přede mnou zkouškové a jestli to nezvládnu, Londýn se posouvá.

4. změním postoj ke kráse
Naučím se být krásná. Naučím se lakovat si nehty, budu každý den cvičit a zjistím, jaký styl líčení mi sedí. Budu nosit boty na vysokém podpatku alespoň dvakrát týdně. Koupím si "fashion" oblečení.

5. naučím se plánovat
Začnu plánovat. Minutu po minutě, den po dni. Jestli si chci všechno stihnout, jinak to nepůjde. Pečlivě si hlídat termíny, emailovou schránku a mobil.

6. uvnitř zůstanu sama sebou
Pro chvíle, kdy budu doma, budu zase ta nepořádná holka, která štípe dříví a běhá po lese bosa. Nic mě nepřipraví o moji duši.


Budete mít možnost sledovat, jestli se mi to daří nebo ne. Kritizovat mě, nadávat mi, nebo mi radit. Já se budu snažit tyhle těžké úkoly splnit.

A ano..ještě, přidávám...naučím se nekritizovat. Naučím se, jak pochválit i to, s čím nesouhlasím. Protože tuto vlastnost budu potřebovat ze všeho nejvíce.

Uf...tak...je pocvičeno, nehty jsem si nalakovala, ale vypadají příšerně,učila jsem se šest hodin. Kolikrát týdně si správná fashionista myje vlasy? Nosí makeup i doma? A mluvíte raději se zrzkou nebo s blondýnou?

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Hezky receno:) Tim bych se mohla ridit taky...zvlast tim planovanim...nejak to moc rychle utika :( Tak hodne stesti s realizaci...

    OdpovědětVymazat
  2. Taky bych toho chtel zvladat vicero jak jsi tak hezky popsala... myslim, ze je marne, abych si ale nejake predsevzeti vubec daval... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Se zrzkou to je jasný!
    Tvé čláky mě vždycky donutí se zamýšlet nad věcmi o nichž vlastně ani moc přemýšlet nechci...nebo bych měla ale odsouvám je pryč...
    Především bod č. 6. to je to nejtěžší...mám poct že dnešní uspěchanost nás nutí nosit tolik masek že je občas tžké sám najít sebe...budu držet palce! a běhat bosa po lese a štípat dříví alespoň virutálně s tebou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. hmmm a jak poradis s hubnutim?! :D nadia_demlovava@yahoo.com :) zaklady mam nastudovany momentalne se snazim nejist totalne sacharidy atd:(

    OdpovědětVymazat
  6. moc se mi tyhle předzevzetí líbí, vtipné! .)

    OdpovědětVymazat
  7. ty mi taky často mluvíváš z duše!
    doufám že tě asimilace neohrozí....ani mě taky se totiž asimiluju...
    a ačkoliv kafe miluju (a pivo nepiju) vim přesně jak to myslíš :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám moc ráda tvůj blog a styl tvého psaní...a až je mi stydno, že já jsem si letos předsevzetí žádná nedala, protože když jsem to jednou veřejně na svém už dnes nefunkčním blogu udělala, přesně za rok jsem to obřečela, neboť z mých 7 bodů jsem za ten rok zvládla jen jeden...a tak ti přeju, ať jsi na tom mnohem mnohem líp jak já :-)

    OdpovědětVymazat