Panička

13:56

Šla jsem vrátit šperky z focení a proti mě, na ulici ona, Panička.

Stála tam a telefonovala.
V bílé kašmírové čepici a lesklých černých holínkách. Největší možná Vuittonka přes ruku. Norkový kožich až po kotníky, pod kterým se jemně rýsovalo těhotné bříško.
S obličejem holky z "horní dolní", zjizvenou pletí, špatně naneseným makeupem.

Stála tam a s telefonem v ruce se podivovala nad čímsi, co se přihodilo její kamarádce. Její hlas se vřeštivě a uječeně nesl celou ulicí.

Nevím kolik jí bylo ani kdo je manžel. Nicméně, pardon všem které to urazí, jsem si jistá, že je to pravidelná a cílová čtenářka Elle. Protože její inteligence, tak okatě přiznaná hlasitým rozhovorem, a movitost, okatě přiznaná outfitem, zcela souhlasí s články v onom magazínu.

(Takovou Paničku jsem potkala poprvé. Nedivte se tedy tomu, že zsem z toho lehce rozrzšená. Doposud pro mě byla pouze bájným tvorem, něčím, co pravděpodobně existuje, ale nikde to není k vidění. Něco jako bílý nosorožec, obří krakatice nebo lochneska. )

You Might Also Like

11 komentářů

  1. br uplně jí vidim Paničku jednu! já prostě nesnášim hloupé lidi a myslim že sem schopná to rozeznat...
    a jinak - tvá nabídka je velice velice lákavá a zajímavá...budu-li mít cestu do Prahy moc ráda bych se s tebou potkala třeba i jen tak :)

    OdpovědětVymazat
  2. myslím,že je zbytečné až tak moc lidi odsuzovat na první pohled:)

    OdpovědětVymazat
  3. To Sandra: Na první pohled ne..na první poslech. I když, možná že jsem jediná, komu vadí sprostá obecná čeština s -ej koncovkama a telefonování přes celou tramvaj, nebo dokonce ulici. Chichotání a až "taneční dramatizaci" každého slova můžu připisovat jinému stavu. Ale ta paní opravdu nepůsobila jako dáma. Člověka s takovým chováním bych si spíše představila v "koních", krátké razící bundičce, s plastovými kruhy v uších a s kabelečkou "nike".

    OdpovědětVymazat
  4. JJ, takových lidí tu přibývá - mě se to tak tedy zdá.. no, dávám přednost GQ, případně si prolistuji Vogue (US,UK nebo IT).. Ale zase je těžké někoho soudit podle vzhledu - ale zase opačně - kdo to rád nedělá:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ona to také mohla být dáma "lehce nabytého bohatství" , která o slušném vychování a etice nemá ani šajnu :) a teď jen zívá, bohatý manžel chodí do práce a ona se zálibně prochází po Pařížské ... :) A nebo varianta B - prostě špatný první dojem ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak je pravda, že soudit jen od pohledu (nebo krátkýho poslechu, že) se nemá, nicméně, taky mám k těmhle lidem averzi. Ne k bohatým lidem, ale proti těm, co svý bohatství musí za každou cenu předvádět tím nejkýčovitějším možným způsobem.
    BTW: Elle je asi ta nejmíň nápaditá věc na tomhle světě. Dobrá, možná mám jen dvě čísla, ale prostě...řekl jim už někdo, že existují i jiní návrhář šperků, než jen Cartier? :D

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, neblbněte... chápu, že asi každá pozná kýč, co na první pohled tluče do očí, co na první poslech rve za uši... ale není to jedno? Kdo ví, co je ta holka zač, co ji trápí, co halasností a vuittonkou přebíjí. A propos: možná by se řeklo, že je ona panička povrchní, což? Ale není projev té samé povrchnosti hodnotit člověka podle...povrchu? Jasan, je to ták snadné; škatulata škatulata škatulky. Mmm..... A... Elle čtu ráda, ráda listuju, ráda se kochám, a že bych byla blbka pipka kikina, to si úplně nemyslím. Škatulata hejbejte se :)!!!

    OdpovědětVymazat
  8. to Anonymní: Mi je kýč jedno, žijeme ve světě kde je kýč považován za umění a klasika za nudný kýč. A že se nemá posuzovat podle vzhledu? A o čem jiném se tady prboha pořád mluví? O vzhledu, o hadrách, botách, kosmetice, laku na nehty. Všichni v komentech nadšeně chválí každou fotku outfitu :-D
    Mi to je jedno, už 4 roky žiju v jednom svetru a manšestrákách a jsou to lidi kolem co mě hodnotí jako..no všechno možné.

    Kdybych měla hodnotit podle vzhledu, tak okamžitě zpochybním nejdřívě všechny české celebrity, posléze všechny české blogery včetně sebe a až nakonec onu paní.

    Žel bohu, povrchnost světu vládne. Kdybych se na blogu rozepisovala o genderové problematice, finanční situaci v OP Prostějov, politické situaci nebo islámu, asi těžko to budete číst (vy všichni co se zajímate o lidské nitro a hodnotíte až podle něj ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. slecno, vy musite mit strasne komplexy:(

    OdpovědětVymazat
  10. To anonymní: Myslíte si, že kdybych neměla komplexy, psala bych blog a kontrolovala komentáře ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím všechny! K tomu, že podle poslechu člověk mnohé posoudí - nevím, jakou má kdo zkušenost, ale nejvíc o sobě dávají vědět holky z Moravy :)). Celá tramvaj ví, že už mají zápočet, zkoušku, hlad, a hlavně silnej hlas a dobrej a rozmar. Hehe. A myslet si, že jsou úplně pitomý, to by mě ani ve snu :).

    OdpovědětVymazat