Co dělá modelku modelkou?

23:32

Dneska jsem měli dlouho očekávané focení. Potřebovala jsem natrénovat a zdokumentovat účesovou tvorbu, můj milý potřeboval provětrat foťák a "moje" fotografka a vižážistka Dia chtěla vyzkoušet nové tváře. S výběrem slečen jsme začaly s předstihem, přihlásilo se jich asi 70 a po dlouhém vybírání a domlouvání jsme vybraly pět obětí pro naše pokusy. Dvě brunetky, dvě blondýnky a nádherná indka.
Popravdě, vykašlala jsem se kvůli tomu na dvě zkoušky, napůjčovala šperky, pozvymýšlelo se co se dalo, celou noc jsem nervozitou nemohla spát a ani se nasnídat.

Nakonec však jednu blondýnku sklátila chřipka a druhou okradli, takže jsem zůstali "tmavovlasí" a "ve třech".
Asi je blbost tohle tady všechno vyprávět ale pointa je v tom, že nakonec před objektiv, namalovaná a načesaná, předstoupila i Dia, a samozřejmě já.

Když se koukám na fotky (zatím neupravené), není možné si nevšimnout rozdílu mezi profesionálkama a neprofesionálkou (fotografkou-vizážistkou).
(sebe se neodvážím hodnotit)

V čem ale je ten rozdíl? Co dělá modelku modelkou?

Určitě se všichni shodneme, že pokud má někdo smlouvu se známou modelingovou agenturou, občas se proběhne po mole a občas se objeví na křídovém papíře, je automaticky považován za modelku.

Znamená to tedy, že modelkou se člověk stává, že modelku je možné udělat prakticky z kohokoli?
Pokud by to byla pravda, po světě by přece běhaly jenom modelky, ne?

A nebo se modelkou člověk rodí, popřípadě do ní vyroste přirozenou cestou?
Tahle idea mi přijde pravděpodobnější.

Co je ale tím poznávacím znamením, které z jedné patnáctileté holky udělá modelku a z druhé ne?

Je to výška?
Říká se, že modelka by měla mít alespoň 176 cm. Znám hodně holek, které se modelingem obstojně živí a mají sotva 170, a naopak, potkala jsem slečny nad 180 které nikdo "ne-scautoval"

Jsou to míry?
Klasická poučka říká, že míry by měly být 90-60-90. Realita je jiná a to cca. x-x-88 pro molo. To znamená, že modelka klidně může mít v pase 68 cm.

Je to tvar obličeje?
Za modelkovský obličej je považován ovál. Stačí se podívat na světová mola a hned uvidíte, že to není podmínka.

Jsou to dlouhé nohy?
Dlouhé, gazelí nohy nebyly naděleny každému. Některé holky z branže mají poměrně nízký podvozek.

Tak co to teda je? Co je to znamení které donutí scauta, vrazit holce do ruky svoji vizitku?

Ráda bych znala váš názor.
Já osobně už modelku, současnou nebo potenciální, poznám z dálky.
(Myslím, že tyhle víly mají přecejenom něco společného)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Jo to je slozite, ja taky poznam "modelku"zdalky, je to vetsinou kombinace prirozene soumernosti jak v obliceji tak na tele, vetsinou detske rysy(mensi nos, vetsi rty, vetsi oci)+nejaky atypicky znek(zelene oci+hnede vlasy), telo vetsinou je vili/etericke, vytahle, me zname modelky jako male zazily posmech protoze byly vycouhle.Navic vzdyky cumim, proste cloveku takova zena/slecna vyrazi dech.

    OdpovědětVymazat
  2. mi spis prijde, ze drtiva vetsina modelek, ktere znam, jsou v soukromi pomerne nenapadne.. jemnejsi typy se zajimavymi rysy, trochu divci, trochu ostre vytesane, krasne az na druhy pohled.. vzdyt i tolik svetovych topmodelek jsou v civilu nevyrazne svetloucke pruhledne detatka, vetsinou se zvlastnimi proporcemi v obliceji (naducane tvare lily cole vs. jeji male rty, male oci natalie vodianove vs. plne rty). proste etericke vily, zadne "ty holky", kvuli kterym padaji pubertaci z lavicek, kdyz projdou kolem :)
    coz ale neznamena ze nejsou krasnejsi, zejo :)

    navic takovy jemny oblicej se potom da mnohem vic zmenit makeupem, nez ty vyrazne..

    OdpovědětVymazat
  3. hm fotky bych chtěla vidět!
    modelky...možná právě ta "vílovost" jinakost a netuctovost... ačkoliv mám pocit že některý z těch nádher co se promenujou (hlavně v bulváru (ano občas rozkliknu super.cz)) tady u nás nemaj ani jeden z těchto předpokladů ba právě naopak... ale taková Lily Cole ta je snad z jiný planety....
    jinak - s botama máš pravdu, zatím si je necháp položený u postele a budu na ně koukat a těšit se na jaro... a ne nemm pocit e by můj nos byl velký ovšem je uplně křivej...(čeká mě plastika pže to způsobuje zdravotní problémy) a fotogenický?! no to děkuju! to by mě v živtě nenapadlo já a cokoliv fotogenickýho :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nesouhlasim !!
    NESOUHLASIM !! Modelka se obstojne zivi se 170cm? NE ! Mozna fotomodelka v reklamnich katalozich ci tak, ovsem modelka pro modni magaziny prestizni a mola NE. 68cm v pase? No kde to jsme :D to vazne ne :D
    Modelky nemuseji mit oval, podivejme se na Sashu Pivovarovou a jeji rozverny tvar trojuhelniku. Modelka je víla, etericka postava, stihle poloprusvitne divky, dokonale soumerne prsa, pas a boky, uzounka, dokonala plet, prirozene krasna, necim zajimava, necim osobita, v teto dobe budto typu ruskych svetlych slecen ci zcela exoticka :-)

    OdpovědětVymazat