šedé vlasy - síla přirozenosti, krása sebevědomí

16:23

Naše vlasy o nás vypráví, šeptají o našich úspěších i prohrách, o našich touhách i obavách, o našem zdraví i náladě. A jestli o člověku něco vypovídá opravdu hodně, je to barva jeho vlasů. Nemyslím teď vtipy o blondýnkách, ale volbu mezi přirozenou barvou a tou vybranou, mezi přirozeným nabarvením a divokými odrosty, mezi pečlivě udržovaným efektem a opuštěnou pustinou. Špatně nabarvené vlasy o vás říkají mnohem více než ty, které nejsou barvené vůbec. A nejsou to hezké věci.

Sama nejsem fanatický zastánce nebarvení. Jsem ale krutý fanatik, když dojde na odrosty, barevné helmy a různé pokusy, které z krásných žen dělají použitá košťata. V tramvajích pozoruji ženy všeho věku a je mi smutno. Proč žena, která má nádherný přírodní odstín sahá po nějakém jiném, který navíc není schopna dobarvovat tak pravidelně, aby byl přirozený? Ta myšlenka se mi pořád honila hlavou. Vzpomínám na svou bývalou tchyni, která má prokvetlé vlasy které si každý týden barví hennou. A všechny její šediny září jako paprsky žhavé mědi, zatímco původní hnědé jsou klidný mahagon. A pak vidím moji mámu, která všechny ty nádherné šediny překrývá hnědofialovou helmou od palete. Prý se na ně ještě necítí. Prý by to stejně nešlo vrátit. A rozhodně nechce nechat vlasy odrůstat.

Nechtělo se mi věřit tomu, že když si žena jednou nabarví své šedivějící vlasy, už se to nedá vrátit zpět k přirozeným odstínům. Jde to. Není to za chvilku, není to hned, ale jde to. Kadeřnice Viera Banášová ze salon Petra Měchurová to dokázala!

Stáni Jáchymové už se přehoupla šedesátka, ale na její energii to nijak není znát. Ještě donedávna žila na statku za Prahou a ani teď nepatří mezi staré a unavené ženy. Je hrdá na svou vnučku youtuberku Moni Gross, věnuje se sběratelství figurek z kindervajíček, výrobě šperků a spoustě dalších aktivit.

Tmavooká bruneta vyzkoušela různé účesy, od dlouhých až po ty nejkratší, s trvalou i bez.
"Jednou přišla do práce kolegyně, a hrozně se chlubila, jaké má krásně nabarvené vlasy. Nosila se jako pávice. 'To jsem si barvila sama!', chválila se. 'A co ti kocouři?', zeptala jsem se jí. Vzadu na hlavě, kam si neviděla a nedosáhla, měla nenabarvená kolečka a fleky... Jak jsem to viděla, nikdy bych se nebarvila sama!" odpovídá na dotaz k barvě Stáňa, která chodí buď k místní kadeřnici, nebo povolává na pomoc ruce kamarádek a rodiny. Kdysi se barvila na "přírodní" tmavě hnědou, ale ta jí chytá do černé, a tak poslední léta volí spíše oříškové a plavé odstíny.

Stáňa nám dala volnou ruku a popravdě, už při prvním pohledu na zanedbanou nerovnoměrnou barvou a odrosty mi bylo jasné, že změna bude určitě k lepšímu. Jak moc lepšímu? To si ani kadeřnice Viera Banášová netroufla odhadnout. Stahování barvy je vždycky tak trochu sázka do loterie.

Jak to probíhalo a jak to nakonec dopadlo?


Protože si Stáňa vlasy barvila poměrně poctivě, bylo nakonec potřeba odbarvit je nadvakrát. Nejprve Viera aplikovala směs na celé vlasy, mimo odrostů, pak znova, v silnější formě, jenom do délek. Výsledkem byly žluťoučké vlasy střední skrvnitosti. Co na to Stáňa? "To už je konec? Protože jestli jo, jdu naproti do Kotvy pro šátek."

Konec to samozřejmě nebyl. Sotva bylo odbarvování hotovo, Viera se pustila do barvení. Stáňa má štestí na nádherné husté vlasy, které Vierka ještě podtrhla klasickým, ale rozhodně ne babičkovským střihem. Kromě správné barvy je důležitá hlavně dodatečná péče, masky a oleje. Před finálním vyfoukáním pak stylingový přípravek. 

 
Účes který Vierka vytvořila byl dokonalý a klidně by ho mohla nosit i teenagerka. Pak se do práce poustila vizážistka Martina. "Použila jsem hydratační podkladovou bázi, ještě lepší by ale byla vyhlazující. Fluidní makeup jsem zapracovala štětcem, aplikovala jemný konturing tmavým pudrem, a navrch použila transparentní pudr. Jednotlivé vrstvy jsem fixovala termální vodou nebo fixátorem, aby si hezky sedly a nevpíjely se do vrásek. Tvářenka ani stíny ve vyšším věku nevadí, zvláště ty lehce perleťové. Jen jsem pod ně opět použila antiaging bázi, která zabrání slévání do vrásek. A pak samozřejmě obočí, řasenka a rtěnka."  Ještě než jsem Stáňi oblíkla top od Lote, už byla za hvězdu. Jaké to je, vypadat najednou jinak?


Na druhý den mi Stáňa napsala: "Dobrý den, musím se pochlubit, všichni mi chválí barvu. Ta je super, sice ji nedokáži pojmenovat ale do tmavších vlasů už nepůjdu."

Pokud byste sobě, mamince nebo babičce chtěli dopřát podobně nádherné vlasy, Vierka pracovala s přípravky Multitechnik a Erasor na odbarvení ( 9% vol. ) a barvami Inoa v odstínu 9.22 a 10.01 v délkách (6% vol.). Objednat se můžete na recepci salonu Petry Měchurové







You Might Also Like

5 komentářů

  1. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat
  2. Are you looking for free Instagram Followers & Likes?
    Did you know you can get these ON AUTOPILOT & ABSOLUTELY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

    OdpovědětVymazat