Půlnoční překvapení

22:31

Když se řekne firemní večírek, otevírání klubu nebo dokonce ples základní školy v kombinaci se slovy "půlnoční překvapení", je jasné, že bude veselo. Věci znalí pánové i dámy se lehce zardí při představě zlatou barvou natřeného striptéra či striptérek s postavičkami jako z plakátů. (Zkušenost mých rodičů z plesu místní základní školy.) Jiní věci znalí zpozorní. A možná začnou uvažovat nad tím, jak se, po vzoru Popelky, těsně před půlnocí decentně vypařit. Protože ten vznosný výraz může ukrývat i něco jiného. Přehlídku spodního prádla.

Přehlídka spodního prádla, to je přece hezká věc, řeknou si mnozí a představí si show Viktoria's Secret. (Ženy s mírami 90-60-90 se usmívají a svůdně vlní boky opásanými jenom tenkou krajkou...) Hezká věc, to ano. Bohužel však, v českých podmínkách je možné i z hezkých věcí udělat tragikomickou trosku. Na "půlnočních překvapeních" pak pochodují "slavné české modelky". Dekolty nacpané silikonem, umělé nehty, řasy i vlasy, bříško vylepšené liposukcí. Tam kde mělo být krajkové nic a pevné hýždě se pod šátkem vlní celulitida a stryje ... případně si koumáci poradí a pod kalhotky rovnou navléknou štrample 200 den.
(Neříkám, že nemám celulitidu a stryje a povolený zadek. Ale já ho neukazuju lidem, mě můj zadek neživí.)

A tak, když mi zavolala slečna, že by potřebovala nalíčit a učesat modelky na "půlnoční překvapení", soukromou přehlídku spodního prádla, přijala jsem a zalesklo se mi v očích. To bude materiál! To bude prácička! Ale nakonec bylo všechno jinak.

To jsem ale, když jsem si dávala extravelký oběd ve vegetariánské menze, netušila. A netušila jsem to ani tehdy, když jsem se setkala s vizážistkou Majkou a šly jsme na místo setkání. (Z jistých důvodů dělám jenom vlasy, nelíčím.) Nejprve přišla štíhlounká asi pětadvacetiletá dáma s psíkem Rockym. A rozhodně to nebyla nějaká nafoukaná pipka (přestože psík byl drobný a sněžně bílý). Pak dorazil náš osobní řidič. Pupkatý pán před šedesátkou, s bodrým výrazem na tváři. "Vy nás povezete?" "Ano." "A čím?" "Tady tím tranzitem." Máchl za sebe směrem k modré dodávce. V duši jsem se lehce zatetelila. Takovým autem by přece "české megastár" nejely.

A taky že ne. Za chvíli se ze dveří, za kterými sídlí agentura, vykutálela skupinka modelek i se slečnou, která vše měla na starosti. Jedna dvě vyšší než já ale hlavně, všechny o něco mladší a o dost štíhlejší než moje relativně baculatá maličkost. Nasedli (modelky, já, Majka, řidič a Rocky) jsme do auta, vyrazili směr Plzeň a po pár metrech zapadli do páteční dopravní špičky v centru Prahy. Nemělo smysl to protahovat. Zalomila jsem a jenom když jsme na dálnici, v rychlosti 130 km/h najeli na příčný předěl, vyletěli do vzduchu a dopadli zpět na vozovku, jsem se probrala. (cca třikrát během cesty) Snažila jsem se spánkově připravit na večerní práci.

Jaké bylo moje překvapení, když mi na místě byla nabídnuta káva, čaj, koláč a posléze borůvkové pivo?
A co teprve šok, když bylo řečeno, že rautu se můžou zúčastnit všichni, nejenom hosté na soukromé oslavě? Vegetariáni prominou, pečené selátko bylo výborné a teprve po tom, co ho ochutnaly všechny modelky, se mohlo začít s prací.
Na věšáčcích viselo krajkové prádlo a plavky z Kenvela i jiných značek, slečny postupně chodily na fitting, nechat se nalíčit k Majce a na vlasy ke mě. Původní koncept, že někdo bude mít vlasy rovné, jiný natočené a jiný spletené se mi rozpadl. Bylo dost času. V lázeňské šatně se povídalo o modelingu a nejen o něm, podlahové topení topilo, Rocky obcházel přítomné a u každého se nechal podrbat a já jsem pracovala bosa. (Což se mi nevyplatilo, protože jsem špápla na kulmu.)
A pak se přiblížil okamžik O, šatna najednou byla plná spěchu a štíhlých těl v prádle. A odbyla půlnoc a překvapení bylo uvedeno na scénu. Pak už jen dlouhý potlesk, sbalit se a cesta domů.

Co říct na závěr? Baví mě, rozepínat krásným dívkám podprsenky. A bohužel, neobešli jsme se bez šátků. Ne proto, že by se slečny měly za co stydět. Ale proto, že výrobci dělají některé kalhotky tak průhledné, že se to k večeři prostě nehodí ani v případě, že jsou pod nimi ještě jedny tělové.

Díky moc za příjemnou páteční noc.

Ps: Pokud si na svou soukromou akci budete někdy přát přehlídku spodního prádla, oslovte kvalitní modelingovou agenturu místo kvalitní hostessingové agentury. Možná že slečny budou mít menší prsa, ale vyhnete se tak šátkovým a štramplovým nepříjemnostem. ;-)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Borůvkové pivo jsem taky teď o víkendu měla :)

    OdpovědětVymazat
  2. ty nejsi vůbec baculatá!!! a jsem ráda, že ti zavolala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli ty jsi baculatá, tak...tak asi neznám nikoho, kdo by byl štíhlý.

    OdpovědětVymazat
  4. Píšeš dokonale, follow you happily! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. krasne jsi to napsala!
    muzu se zeptat, kde najdu tu vegetarianskou menzu?

    OdpovědětVymazat
  6. jestli ty jsi baculka, přemýšlím, kam zařadím sebe...:)

    OdpovědětVymazat
  7. pche tak to je prostě klasika: tradiční akce pro VIP: nějakej ten křest cédéčka, raut, spousta ksichtů a všichni fotografové upírají oči ke stropu jakože kdy už bude ta přehlídka, že musej stihnout ještě večírek superstár. Pak tam naběhne hanychová omotaná do šátku LV, a zbytek týhletý party rádobymodlek lomeno missek, všechny zabalený do šátků, ty které se zrovna ten den najedly sotva zapozují a rychle zdrhaj z blesků foťáků-úroveň? žádná. už je to nuda,ale média na to pořád slyší.

    OdpovědětVymazat