Přidám se a taky si kopnu

18:15

První to byl článek na Invogue.
A teď ten Instinkt.

No to si snad děláte legraci? My jsme fashion bloggeři, s námi si zahrávat jen tak někdo nebude! My nejsme žádné pipiny, které buď chodí do školy, nebo do obchodů (případně do práce a do obchodů) a nic jiného je nebere!
 My se zajímáme o módu! My jí rozumíme! My se v tom, na rozdíl od vás, vyznáme! A na rozdíl od vás, máme styl a umíme se obléknout! 

Hm, no...jo?!

V tomto kontextu jsem dostala nesnadný úkol najít a oslovit kvalitní české fashion bloggery. Pekelný úkol.

Čeští bloggeři mají stovky až tisíce pravidelných čtenářů. Velké množství komentářů. Svělou čtenost.

Co na tom, že většinou se jedná o něco mezi nákupním seznamem a deníčkem? Asi ano, člověk si chce odpočinout, místo aby šel do ulic a pozoroval živé lidi tak pozoruje lidi na fotkách. Krásné... a víceméně i dobře oblečené. Víceméně. Obávám se, že kdybych na ulici potkala fashionbloggerku, tak ji, pokud ji neznám osobně, nerozeznám od její čtenářky.
A chtěla bych věřit tomu, že kdybych jí dala za úkol napsat nějaký článek o módě, nejednalo by se o prostý překlad.
Že kdybych jí ukázala obrázek, řekla by mi, z kterého desetiletí je.

Jenomže, nedivme se lidem ve společnosti, že se na nás dívají skrz prsty, když působíme dojmem prostých konzumentů. Konzumentů módy, kávy v kavárně, dortíčků, kosmetiky Lush, lesků na rty...

Je těžké, ba možná nemožné, definovat co je a co není fashion blog. Velmi ráda bych slyšela vaše osobní definice. Protože nejen já v tom mám trochu zmatek.

Pokud fashionblog odpovídá tomu, co tady sleduju, pak musím s lítostí prohlásit, že dobrý blog nedělají dobré fotky...že v českých poměrech je dobrý blog ne tak zcela fashion.
(A  tady vážně nemluvím o sobě.)

Jsem kritik. Nicméně, pokud vás budou vaše hodné tetičky pořád chválit, tak se daleko nedostanete.
(Hodné tetičky jsou cesta do pekel...ve všech oborech. Až budete někdy chtít dělat talentovky, ukažte svá díla anonymně někomu, kdo vás nezná a ukažte mu je s "negativním" tónem. Aby vám řekl objektivní pravdu a ne přátelské lichotky.)


Prosím, jaká je podle vás definice fashionblogu + příklad? 
A jaká je pro vás pětice nejlepších českých fashion (prípadně ne tak docela fashion) blogů? 
(A doplňující..kolik blogů sledujete? A stíháte je všechny číst pravidelně? Já se v těch několika stovkách už trochu ztrácím...a každý den vznikají nové. No prostě peklo.)

(Kontrolní otázka. Jak se podle vás jmenuje člověk na obrázku?)

You Might Also Like

39 komentářů

  1. Je dobré, že existují "fashion" blogy, člověk tam najde spoustu inspirace, ale já osobně si myslím, že by to nemělo být jen o tom člověku, co každý den nosí a když dojde inspirace, tak co si uvařil, co celý den dělal, co dělat bude apod., ale když píšu blog o módě, tak by o módě měl být, o módních akcích, nějaké recenze, vlastní názory na kolekce atd. Otázkou ale je, jestli ty články čtenáři chtějí, když nejvíce komentářů je pak stejně u článků "tohle mám dnes na sobě".

    OdpovědětVymazat
  2. ja mam nejradsi deerandpigeon

    a fajn jsou treba paulinemma nebo svartsvanur

    hm, slovenky.

    OdpovědětVymazat
  3. No ono je hlavně pravda, že ony názory na kolekce, na módu obecně a spol. moc na blozích nebaví. Osobně mě mnohem víc baví ono "co-jsem-měl-dnes-na-sobě", ikdyž ne od všech. Baví mě to jen u lidí, jejichž styl je mi blízký. Ale vlastně máš pravdu, mám potom ráda i ty občasné (!) články o dění v módě v ČR.. Ale blogy, kde jsou pořád jenom fotky zkopčené ze style.com, jsou dosti nuda..

    oblíbené: paulinemma, Sandra, Agnes a Luke, véčko, Teruna.. klasika, prostě mě baví jejich nápady

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. 5 nej ceskych? Urcite Danny Rose, Eva Schön a Sandra Leopardova. Coz jsou "jen" 3. Mam rada i spoustu dalsich ceskych znamych blogu, ale to uz podle meho nejsou pouze/hlavne fashion blogy, spis takove smesky vice veci..

    OdpovědětVymazat
  6. Musim rici, ze je malicko modnich blogu ceskych, kde si dovoluji rici, ze autor mode rozumi jak pises, vyzna se v ni, a vi... dlay by se spocitat na prstech jedne ruky :)

    Sandra v zacatcich vypadala katastrofalne, nyni je chic :) Eva je S. je super a Danny Rose bezkonkurencne ikonicka :)

    Jinak si kolikrat u rpohlizeni nejakych rika... proc clovek co chodi obleceny jako kazdy druhy ma modni blog... k cemu? Proc? Kolikrate ti lide vypadaji i dosti nepekne... nevim, je to slozite, lepsi neresit :)

    Zelena vila

    OdpovědětVymazat
  7. Musím uznat, že fashion blogů sleduji mraky. A myslím, že by tomu bylo tak i kdyby to byly decoroblogy, které mě teď zajímají víc, hlavně kvůli inspiraci k článkům. A koho mám nejradši? Musím, říct, že to je hodně těžký!

    OdpovědětVymazat
  8. Je celkom zbytočné presne zadefinovávať pojem "fashion blog", pretože tento pojem je tak široko-spektrálny a všeobecný, že sa to ani nedá obsiahnuť presnými formuláciami. Sú fashion blogy, ktoré sú založené len na texte, sú blogy, kde nájdeme len fotky. Niekto pastuje fotky zo style.com, niekto sa na nich autorsky podieľa. Niekto fotí svoje outfity, niekto zbierku tašiek či topánok. Niekto prihodí recept na bábovku alebo sa podelí s nejakým DIY tipom. A všetky by som ich kľudne zaradila do škatuľky fashion blogov.. iná otázka je ako zadefinovať KVALITNÝ fashion blog. Pre každého to zrejme bude niečo iné v závislosti od našich like-dislike kritérií, veku, skúseností, vkusu, estetického cítenia, povahy či mentálnej vyspelosti.

    Pre mňa osobne kvalitný fashion blog musí spĺňať nasledovné kritériá:
    1. Originalita kontextu. Musím cítiť z danej osoby osobitý pohľad na módu, svojskosť, kreativita, inakosť, nevšednosť, nestádovitosť, schopnosť zaujať. Toto je pre mňa top kritérium,.. keď mi niekto ponúkne niečo nové, čo som ešte nevidela/nevedela, s čím som sa nestretla.
    2. Bloger by mal byť vizuálne zaujímavý a akýsi "sympatický" v zmysle, že mám z neho dobrý pocit. Mal by byť láskavý a milý.. nemyslím to v tom zmysle, že komentovať iné blogy v najpozitívnejšom zmysle slova, ochkať a achkať, ale byť otvorený a prístupný svojim čitateľom, vážiť si ich.. trebárs vždy im odpovedať na otázku, ktorú sa blogera spýtali pod príspevkom. Teraz nič proti, Oli, ale všimla som si, že ty napr. takmer nikdy neodpovedáš na otázky ľudí čo sa ťa v komentoch pýtajú a na mňa to pôsobí akoby si tých ľudí nerešpektovala alebo nebrala na vedomie. Oni strávia čas čítaním tvojho článku a celkom zaujato a prirodzene sa ťa spýtajú otázku, podľa mňa by bolo fajn im odpovedať, komunikovať s nimi, viesť dialóg (veď sama ho častokrát v príspevku nadhodíš svojimi otvorenými otázkami, ale feedbacku na naše komenty sa už nikdy nedočkáme.. a to je škoda kedže ty si jedna z mála tých, ktorá má názory a konštruktívne pripomienky).
    3. Vyváženosť textu a fotografií. Jeden element bez druhého na fashion blogu nemôžu existovať. Fotky by nemali chýbať z toho dôvodu, že móda je predovšetkým vizuálne umenie, treba ju vidieť a tak precítiť. Baviť sa o umení v teoretickej rovine je maximálne nezáživné a kontraproduktívne. A text by nemal chýbať z dôvodu, že je dobré vidieť/čítať názor blogera na danú vec, jeho postoj a schopnosť ho vyjadriť.
    4. Publikácia vlastných fotiek a textu. Snažiť sa čo najmenej kopírovať, prekladať text z iných jazykov a stránok. Preferujem autorskú tvorbu.
    5. Jemný humor, nadhľad, schopnosť nebrať sa príliš vážne. Schopnosť vedieť odľahčene a vtipne písať.
    6. Dobrý balans medzi outfitovými príspevkami, reportážami z módnych akcií, DIY príspevkami, inšpiratívnymi príspevkami a vlastnými príbehmi/úvahami.
    7. Layout, grafická úprava, veľkosť písma a žiadne gramatické chyby.)

    Pre mňa top česko-slovenské blogy:
    http://fashionpicanteria.blogspot.com/
    http://www.dannyrosefashion.com/
    http://svartsvanur.blogspot.com/
    http://styleofbecca.blogspot.com/
    http://deerandpigeon.blogspot.com/
    http://leplee.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Fashion blogů bylo před rokem a půl pár. Terunu a Sandru považuju za průkopnice za jedny z mála, co to umí. Pro mě je důležité, aby ten člověk byl i zajímavý, což v mnoha případech vůbec není. Mám v bloglovinu i fashionblogy, které se mi líbí. Mám však s nimi jeden velký problém. Až na pár z nich nikdy nevím, kdo se pod ním ukrývá. Ty lidi jsou pro mě tak nespecifičtí, že je to pro mě vždy znova a znova překvápko. Tudíž o nějaké kvalitě nemůže být ani řeč, ale občas zmíní dobrý tip na film, jinde mě zaujme pěkná kérka, či občas vystřelí dobrý outfit. Tyhle blogy ale velmi často na bloglovinu obměňuju. Je jich na české scéně většina. // blogy, které považuju za kvalitní - Teruna, Sandra, Nika, Adéla, mám ráda Alici, protože ta je tak specifická a výjimečná!, Suzie, Joll, Paranome a Svartsvanur. Ostatní se buď berou příliš vážně, nebo nestojí za moc.

    OdpovědětVymazat
  10. Já je začala sledovat, abych se vyhnula psaní bakalářky... a teď učení na státnice... :D
    Ale začala sem trochu víc řešit poslední dobou oblečení, ani ne víc kupovat, ale kombinovat a trochu víc při nákupech přemýšlet... :D
    Z těch "módnich" sleduju:
    http://xpixiegirlx.blogspot.com/
    http://coco-sweetness.blogspot.com/
    http://sueinsocks.blogspot.com/
    http://srnazbrna.blogspot.com/
    http://violetteadriane.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. To Ivet: vidíš, z těch cos napsala znám snad jenom jeden :-) díky za tipy

    To Eva: Budu se snažit se polepšit :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Nemyslím si, že fashionblog potřebuje nějakou definici.. Je to blog o módě, tudíž všechny, které to splňují, jsou fashionblogy, jen jsou některé dobré a některé špatné.
    (Články z Invogue ani z Instinktu jsem nečetla, ani o nich nevím. o.O)

    V českých blozích se pravda až tolik neorientuju, ale pokud bych měla vybrat nějaké nejlepší podle mě, pak
    http://posh-pash.blogspot.com/
    http://eatdresslove.blogspot.com/
    http://takemetothewonderland.blogspot.com/
    http://ruzovy-kyticky.blog.cz/
    http://diamondandunicorn.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. jestli chces i pohled nekoho, kdo fashion blogy vicemene nesleduje, tak je to podle me blog, jehoz autor(ka) u kazde kazdicke fotky nezapomene pridat maly popisek odkud ze to obleceni, co ma na sobe, je :) a nevim, jestli bych mluvila o originalite, pro me je to proste skupina lidi, ktera se zkratka oblika podobne, i kdyz oni to tak asi nevnimaji a tu originalitu v tom vidi no.

    a jmeno mirek by me docela neprekvapilo :)

    OdpovědětVymazat
  14. To johanka a TeSa: těsně vedle - Ivo :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuju za tenhle článek, protože v podstatě shrnuje to, co si už nějakou dobu myslím. Většinu těch českých nestíhám vůbec sledovat, protože každej den přibývají nové jak houby po dešti, navíc mi dost často dělá problém se z něčím z toho ztotožnit. S těmi konzumenty jsi to vystihla přesně, mám totiž dojem, že originalita a blogová úspěšnost nejdou vždycky ruku v ruce. Občas jsem z toho tak zpruzená, že bych nejradši celej blog i s notebookem zadupala do země...Mám ráda Alici a tvůj blog, taky Terku kvůli jejímu kreativnímu přístupu a pak už se v tom trochu ztrácím...

    OdpovědětVymazat
  16. Ja mám z českých fashion blogov najradšej Joll a zo slovenských Evku Schon, Majku, Beccu, Patrika...a plno ďalších

    OdpovědětVymazat
  17. poznam tu slecnu na fotke,akurat si nespomeniemna situaciu ameno, alemana sebe saty od Dayi,ktore sme fotili http://www.wix.com/whitewinephoto/2w#!portfolio/vstc1=feat-daya, co sa tyka fashion blogov, rada si ich precitam,akurat ma stve, ze viac nez polovica blogerov nerobi nic ine ako kopiruje a vkladafotografieinych na svoj blog a oznaci to ako veci, ktore samu pacia... to kde sme? ano je pekne, ze su veci pekne okolo nas, alepride mi detinske zamorit cely blog vecami, ktore su len POUHA INSPIRACE a nie vlastna praca.imponuju mi ti, ktori si sami fotia street fashion ci ilustrutju ci staci, ze nieco dobre napisu ;)

    OdpovědětVymazat
  18. jezis maria mamnieco so space klavesnicou tak sa ospravedlnujem za nemedzery ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Blogy na kterých si člověk dokáže rychle vytvořit mírnou závislost :

    Boo
    Danny Rose
    Sandra L.
    Durduin
    Eee is ...

    … plus blogy kamarádů nebo známých.

    Nezáleží na tom, jak dlouho to člověk dělá, ale spíš na tom, jak kvalitně… jak často přispívá, jak umí fotit a případně psát.

    OdpovědětVymazat
  20. Je jich hodně, všechny jsou stejný a všechny celkem neoriginální. Nebavěj mě hvězdy jako Sandra aspol., protože nakoupit si drahý značkový hadry by moh každej, kdyby na to měl a záleží potom už na kombinaci? Bavěj mě lidi jako Joll nebo Beáta, který si dokážou udělat srandu i samy ze sebe.
    Zrovna tak jako z blogerek velikánek co maj kupu peněz na značkový stylový oblečení jsem ale unavená i z Lush, H&M, Starbucks a makronek.

    OdpovědětVymazat
  21. Nene o tebe se vážně nejednalo, tebe jsem nepotkala, přiznám se, že tebe a tvůj blog jsem ještě ani tak nestihla poznat ;-), ikdyž o tobě vim.
    Jinak vážně moc pěkně píšeš!
    Co se týče fashionblogu tak ta definice je hrozně těžká. Protože můžou být fashionblogy a každý uplně jiný, ale zároveň fashion. Ale jedno je jisté, ty lidi by měli být sami sebou, být originální, nekopírovat ostatní a být inspirací, hlavně správný fashion bloger by měl mít vkus a estetické cítění. Problém je v tom, že hodně z nich o tom ani neví, že tohle postrádají a myslí si, že když mají nejlepší kousky v šatníku, že je to onen vkus.
    A ještě něco fashion blogerky by neměly nosit vše, co je zrovna IN, ale hlavně co jim sluší.. Ne to, co u někoho vidí, a vidí, že mu to sluší a naivně si myslí, že v tom vypadají stejně dobře!
    Soudnost! To je podle mě taky dost důležitý.
    Pět blogů určitě nenapíšu, protože momentálně jsem ve fázi, kdy objevuju nové a staršími jsem někdy zklamaná. Konkurence je teď silná.
    Ale dva stálé bych měla. Baví mi: http://cruellalole.blogspot.com/
    http://pancakemixisnotavailable.blogspot.com/
    Jo a vlastně ještě třeba Joll, ale teď nevím rychle adresu.
    On se ten můj zájem o některé blogy hrozně rychle mění ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji za tento článek, protože něco podobného ve zkrácené podobě jsem napsala Marcipánce, když se rozčilovala nad článkem v Instinktu. Těžce se ztotožňuji s tím, co napsala Eva. Poslední dobou jsem tak, tak, tak, tak znuděná tím, co se v blogosféře objevuje, že je až škoda mluvit. Prostě mě to k uzoufání nebaví. Připadám si jak na prohlídce nějakého hradu nebo zámku: vždycky tam mají úzké schody, mají tam kouzelné zrcadlo a mají tam bílou paní. Tak tady máme H&M, děkuji Káťám a Káťám, makronky, starbucks, všichni víme. Co je možná ještě horší je to, že to ochkání a achkání a vysoká čtenost je vlastně spíše ke škodě. Ta masa komentářů nemá daleko k fanouškovskému běsnění. O chybějící konstruktivní kritice (která bývá autorem blogu nemilosdrdně smazána) ani nemluvím. Tady se zamrzlo. Nedělám fashion, nefotím, nic. Ale jestli mě v poslední době sledování "fashion blogů" k něčemu inspirovalo, tak k neutrácení za zbytečnosti, absolutnímu odporu k nákupům obecně a hlavně odpor k papouškovskému zjevu aka colour blocking.

    Baví mě Linda (www.weekjournal.blogspot.com) a Meg (http://on-a-hunt.blogspot.com). Zbytek tak nějak beru.

    Na autory blogu vznáším požadavek opravdovosti. Aby to, co dělají, brali vážně a skutečně to nebyla jen a jen póza. Abych to autorovi věřila.

    Proto poslední dobou hledám spíš povídací blogy.

    OdpovědětVymazat
  23. Docela by me zajimalo, kdo byl prukopnik mezi ceskymi fashionblogy, protoze tech prvnich par mozna bylo originalnich, ted vznika spousta novych a novych jako pres kopirak. Pred tremi lety to byla posedlost blogy pro ana pro mia a ted fashion blogy, jsem jen zvedava, co prijde dale. Jinak ktere blogy cteme..?? cteme? jako myslis prohlizime fotky, jelikoz ono se moc filosofickych moudrych clanku cekat neda , ale to je dobre, u nas maji fashion blogy sve vyhrazene meze-fotky svych outfitu, fotky nakupnich tasek, fotky v kavarnach, fotky kosmetiky a fotky neceho ze soukromeho zivota blogerky+videa.

    OdpovědětVymazat
  24. to Ef: jo, to mě k neutrácení taky inspiruje. :-)
    to Elfi: v době, dky tyhle blogy začínaly, jsem se mezi sebou moc neznali. Tahle zrůznost zanedlouho oslaví dva roky. Vůbec jsem tehdy nevěděla co to fashion blogy jsou a když si nalistuješ na začátek, bylo to krušné :-D
    Pak si Anit založila svůj "blog" a vyšly články na onaidnes a celé se to nějak pekelně rozjelo.

    OdpovědětVymazat
  25. Fashion blog? Trošku filozofická otázka. Chce to kapku stylu, alespoň mírnou fotogeničnost, kapku povídání (a kdo nemá talent, ať si přečte Kurz tvůrčího psaní, jako jsem to udělala já :), špetku ironie, třeba i DIY speciality a hlavně něco osobního, co odliší jeden blog od druhého a proč se čtenáři zase budou chtít vracet zpět.
    Já osobně mám ráda Beatu, Niku, Daniu a Sandru, i když to není úplně můj šálek čaje.

    OdpovědětVymazat
  26. Fashion blog...
    No nevim...
    To tu spíš máme 99 % deníčkování se samožerským focením hadérků, kaváren a takového toho domácího pečení. Vše posilování přebohatou čtenářskou základnou, podnícenou nikoli ÚŽA STYLEM (probuďte se, hola hola!), ale přirozenou potřebou šmírovat a slídit (k čemu jinak přání typu: Vyfoť nám svou skříň/pokojíček(obsh tašky, poličku v koupelně). Jinými slovy - myslim, že fakt fákt fest fashion blogů je tu tak... Sandra? Suzie? Kdysi Teruna? Nika (která mě osobně už taky příde na jedno kopyto)? Adéla?
    Zbytek???
    Opojen kyberprostorem se dává všanc, hltán nikoli pro božskou a nekonečnou inspirativnost, ale pro lacinost, dajnost, s jakou se vystaví světu.
    (Jo. taky ráda koukám, co má kdo v kabele. Jsem čumil.)

    Souhlasím s Ew ohledně až sektářskýho mikrosvěta blogerů:
    jednotný typ stravy
    nápojů
    kaváren
    frenčíz
    destinací
    filmů
    hudby
    témat
    záběrů
    typů foťáku
    postojů (koho eště baví vykloubený nohy???)
    slovní zásoby v komentářích
    a dokonce i POVLEČENÍ! :D (kytkovaný z IKEA).

    A pak mě někdo zkuste přesvědčit, že JSOU BLOGEŘI NEZÁVISLÍ A INOVATIVNÍ A NÁSLEDOVÁNÍHODNÍ V TVORBĚ STYLU.
    No pardón! :))

    OdpovědětVymazat
  27. Já ti nevím, mě se nějak příčí propíraní věcí všeobecně. Asi jsem na to duší málo holčička, no co.
    V klidu přiznávám, že z těch českých blogů mě skutečně baví asi dva,tři a daleko víc mě baví kreativní Slovensko a pak cizina.
    Celkově sleduji asi 40 blogů a stíhám to pravidelně díky tomu,že jsem mnoho hodin denně u počítače. Všechny nejsou o módě,některé jsou o fotkách, designu a jídle.
    Já třeba chci, aby můj blog byl hlavně o fotkách, na které se dá koukat, je jedno co přesně na nich je, protože to mi na těch ostatních povětšinou zoufale chybí. Proto se chci ve focení stále zlepšovat (jasně že je ještě hodně v čem!), kupovat si lepší techniku, atd.
    A pokud to někomu přijde na jedno brdo? Je to možné, můj život je jeden velký stereotyp.
    Party jsem si už odžila a na cestování jsem si ještě nevydělala:)

    OdpovědětVymazat
  28. Hola Niko! Na jedno brdo mi přídou oblečky, ve kterých se fotíš - líbí se mi, o to nejde, i se mi líbí, že nejsi uzlík komplexů a místo toho normální ženská s běžnou postavou. Párty nepoptávám a strhující fotky z nejvyššího vrcholu Ferrat taky ne. Prostě jedno brdo patří - z mýho pohledu - oblečení. Umístění tebe nebo holčičky coby modelky se mi líbí, je v tom - pro mě :) - jakási opravdovost a útulnost a kus pohanství : ).
    Tečka : ).

    OdpovědětVymazat
  29. Olgo, díky za zmínku, ale Fashionbook není blog, ale web, do téhle kategorie tedy nepatří.

    OdpovědětVymazat
  30. Hola Verčo, nemá smysl se obhajovat a téma diskuze je tu jiné,takže to dělat nebudu,i když mám trochu jiný názor.
    Napadá mě, že všechno se časem zají,tak to prostě je:)
    Musíme se neustále rozvíjet a hledat inspiraci,neustávat,plynout.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  31. To Nika: zrovna ty máš jeden z nej...protože máš svůj styl :-) A sytl je důležitější než být "nekonečnou studnicí šilených a nových nápadů"

    To Anit: Bohužel, z mého poholedu fashionbook funguje ještě pořád jako blog. Je to velká škoda, chápu, že v česku je velmi málo kvalitních lidí kteří by pro vás mohli psát. Mě osobně to vždycky zamrzí...kdysi jsem kontrolovala články každý den...ale teď už mě to nějak odrazuje. To, že i tak patříte mezi nejlepší módní veby v čr dokazuje, jak tvrdě a skvěle dokážete pracovat oproti ostatnímu bahnu...ale i tak nějak nevidím za tu dobu, co fungujete, výraznější posun. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  32. Durduin : Tak děkuju, chtěla jsem si to obhájit tímto směrem, ale nepřišlo mi fér se ti tu roztahovat se svojí osobou.

    OdpovědětVymazat
  33. Přesnou definici nedokážu napsat, ani na svůj blog nedokážu dát jednoznačnou nálepku, je prostě MŮJ.
    Sleduju desítky blogů, ale doopravdy se těším na zápisky jen u malého procenta z nich...

    OdpovědětVymazat
  34. Holky myslím si že všechny navštěvujeme fashion blogy hlavně z důvodu toho "šmírování". Já se k tomu normálně veřejně přiznávám :)
    co tady psala Veronika o sektářském světě blogů je možná pravda, ale zase: máte přece na výběr! Když se Vám ty blogy nelíbí,nechoďte na ně. Já osobně si taky vybírám blogy, které jsou mi blíže jak stylem módy, tak i psaním. Veřejně se přiznávám,že moc českých blogů nesleduji. Mám ráda ty zahraniční a preferuji blogy, kde se uveřejňují outfity. Ráda pak čerpám inspiraci. Jeden český blog, který se mi v poslední době líbí je http://czech-chicks.blogspot.com/
    Je to blog dvou holek, což je už samo o sobě zábava, protože to není "one women show". Pak se mi hrozně moc líbí kombinování drahých a levných kousků a každá z těch slečen má svůj styl.

    Petra

    OdpovědětVymazat
  35. To Anonymní: Na mě jsou asi moc sexy. MImochodem, rozumný přístup, asi bych to měla začít praktikovat :-D

    OdpovědětVymazat
  36. Mně se ty fashion ultras až tak nelíbí. Jako Sandra a teď i Teruna - málo textu, i když někdy hezké fotky, tak radši sleduju "divnější" lidi jako Tebe, Elilínu, Foppishcousin a jinak nic moc. Občas Eva S., Theresa Matejicna, ale ne nějak pravidelně. A Módní peklo, protože mě prostě Ada někdy baví, přiznávám.

    OdpovědětVymazat
  37. Komentáře tady mě docela uklidnily, že ne všichni jsou jen součástí stáda, ale že spousta věcí spojených s fashionblogy se hnusí i lidem tuto ,,komunitu" jinak sledujícím, díky bohu, svět se nezbláznil kompletně.

    OdpovědětVymazat
  38. hezky clanek Oli...ja jsem prave vydala post o oblibenych ceskych blozich...takze se asi nemusim vyjadrovat...kazdy ma prece jiny vkus a proto se mu bude libit jiny styl atd...porad dokola to same...:)

    OdpovědětVymazat