Zklamání?

13:24

Na tyhle fotky jsem se těšila půl roku. Od toho okamžiku, kdy jsem zjistila, že Marcela bude maturovat, že chce mít červené šaty a že vlastně rudou látku mám.
Anička, sestra mého muže, má oděvní průmyslovku a rodičovskou dovolenou u konce. Dokoupila jsem látku, spojila nabídku s poptávkou a čekala.

Čekala napjatě. A ples proběhl, Marcela byla šťastná, stejně jako její maminka a paní švadlenka.  A já pořád nevěděla, jak dílo vypadá.


Nejsou ošklivé. Krásně jí sedí a dělají skvělu postavu.  Na fotkách vypadají nádherně. Ale...
Nevím. Některé dataily mě zklamaly.
Je to tím, že je to první dílo po dlouhé době? Nekvalitní levnou látkou? Můžu za tuhle švadlenku Aničku dát ruku do ohně? Nebo raději ne?

A vůbec, líbí se vám Marceliny nové šaty?

(foto by Jakub Svozil)


You Might Also Like

27 komentářů

  1. Ruku do ohne bych za svadlenku urcite nedala. Nektere detaily jsou fajn, ale celkove se mi to nelibi. Nesnasim takove volanky jako jsou tam v detailech, sukni bych udelala delsi. Ale ta latka je skvela.

    OdpovědětVymazat
  2. inspirace je toto: http://zena.centrum.cz/moda-a-krasa/moda/2010/9/17/galerie/yes-nebo-des-velka-prsa/

    OdpovědětVymazat
  3. a svadlenka delala i presny navrh tech satu sama nebo to konzultovalas nynejsi majitelkou satu? o tom to asi taky dost bude, prece jenom, jak jsou usite (jestli kvalitne nebo odflaknute) z tech fotek az tak nepozname. mne se moc nelibi barva a ty rukavky, ale jak rikas, krasne sedi a delaji skvelou postavu, a za to urcite muze z velke casti i svadlenka :)

    OdpovědětVymazat
  4. a ten uces je k tomu super, kdyz se divam na druhou fotku bez bryli, vidim Helenu Bonham Carter :D

    OdpovědětVymazat
  5. Asi takhle: Švadlenka dostala obrázky, podle toho vypracovala návrhy, ty ušila na panenku, prodiskutovala se zákaznicí a šilos e podle zákaznice. ("To je škoda, že tam nebudou ještě takové ty další vlající volánky.")

    OdpovědětVymazat
  6. no moje gusto to neni, ale nedokážu to posoudit, to vzládneš oprravdu asi jenom ty nebo slečna maturankta:)

    OdpovědětVymazat
  7. mne se moc nelibi, ale asi je to o vkusu

    OdpovědětVymazat
  8. Neblázni, jsou krásný, mnohem lepší než to, co se na plesech normálně objevuje.

    A.

    OdpovědětVymazat
  9. Takhle z fotek lze těžko posoudit práci švadlenky. Navíc mi příde, že jí článkem prokazuješ medvědí službu. Nemůže se bránit, je vystavena soudcům a kritikům. A za co. Že ušila něco, o čem si nejsi jistá, že se povedlo? Není to spíš na osobní vyříkání?

    Mně se ty šaty nelíbí už podle vzoru.
    Nelíbí se mi už vůbec v červený barvě - je to takový celý moc teatrální. Huuu, tady sme!
    (V tý šedý eště, eště jako by kouzlo mít mohly.)
    No a pak mi už vůbec nesedí k typu majitelky. Výrazná holčina, výrazná barva, výrazný střih.

    Suma sumárum to na mě působí jako špatná volba stylu vzhledem k typu modelky.

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  10. Ked sa jej to pacilo... Ale tych volanikov je fakt prilis

    OdpovědětVymazat
  11. Presne tak to si rikam,ze mozna tvoje obavy o ve stylu dat ruku do ohne za svadlenku budou vyreseny tim,az se o tomhle ne zrovna koser clanecku svadlenka dovi (v Cesku vec tak tydne, ne?).Kdyz delat Adu tak podle pravidel :oo) Teres

    OdpovědětVymazat
  12. mne sa tie saty pacia, mozno by som riesila inak predok ...

    OdpovědětVymazat
  13. Anička zanedlouho bude moje švagrová. Co se mě týče, šaty se mi velmi líbí, marcele hrozně sluší a na fotkách jsou nádherné, volánky mi nevadí (opravdu jich není tolik, kolik jich mohle rozhodně není kritický článek. Ani trochu. Prostě vyjadřuju moji nejistotu.

    OdpovědětVymazat
  14. "Nevím. Některé dataily mě zklamaly.
    Je to tím, že je to první dílo po dlouhé době? Nekvalitní levnou látkou? Můžu za tuhle švadlenku Aničku dát ruku do ohně? Nebo raději ne?"

    Cha, jsi maximálně spokojená - a vyjadřuješ nejistotu? S čím tedy? S počasím? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Věc se má asi takhle: Tyto šaty měly být jakousi "mistrovskou zkouškou", kdy pokud by se povedly, doporučila bych švadlenku lidem, kteří kvalitní švadleny velmi postrádají. Vzhledem k tomu, že jsem si ale její prací jistá pouze na 95%. (Nechci to moc rozebírat, majitelce to nevadí, ale já na některých místech poznám, že se přešívalo a stehovalo tolikrát, že látka už má problém to zvládnout - což je důkaz pečlivosti, bohužel, v kombinaci s levnou látkou to je vidět.) A protože těch 5% do celku chybí, budu muset zadat ještě jednu podobně složitou zakázku dříve, než řeknu "tohle je vynikající švadlena, rychlá, pečlivá, levná, tu bavalte prací." Protože není nic horšího, než když něco doporučíte a pak přijdou stížnosti.

    OdpovědětVymazat
  16. U takhle složitého střihu by to, podle mě, nestřelil napoprvé ani sám pámbu švadlenek. Šaty opravdu skvěle sedí, když se šije přímo na zákaznici a ne konfekce, tak se sem tam něco opravit musí podle jejích křivek a ploch....

    Z fotek moc nepoznám, o jakou jde látku, volánky asi něco na způsob tylu a to na živůtku, to je satén? Obojí pěkné potvory na zpracování, které prásknou každou chybu.

    Jestli je přešívání vidět, asi bych to fakt svedla spíš na materiál...

    Liška

    OdpovědětVymazat
  17. No,oli,ja myslim, zesi z obliga.pokud nekdo "postrada svedlenky velmi" tak jiste dokaze rozpoznat kvalitni praci sam.To jak pises, o "mistrovske zkousce", atd.Je cele dost podivne.Doufam,ze chudak svadlenka dostane neco zaplaceno. Krukru

    OdpovědětVymazat
  18. barva a styl se mi celkove hodne libi, latku bez osmakani neposoudim, ale nelibi se mi volany v ramenou. kdyby byly jen na silnejsi raminka, byly by mnohem hezci (imho)

    OdpovědětVymazat
  19. krásná barva,jen bych odebrala ty volánky na rramenou a na bocích:)

    OdpovědětVymazat
  20. marcelka je krásná a ty šaty jí sluší, co víc dodat..není vždycky všechno stoprocentně podle našeho gusta.)

    OdpovědětVymazat
  21. na fotkach bych slecnu Marcelku vubec nepoznala!
    Saty jsou moc pekne :]

    OdpovědětVymazat
  22. jsou krásné :) jen bych zrušila ty volánky na sukni a byly by dokonalé :)

    OdpovědětVymazat
  23. me se libi moc, hned bych je brala

    OdpovědětVymazat
  24. na mna trosku moc volanov, ale jej sa podla mna hodia

    OdpovědětVymazat
  25. Nevím, jaký je materiál "na omak". Nicméně se mi šaty líbí, jen bych se asi vzdala těch volánků na bocích, ale ty na ramenou mi nevadí. Barva je taky fajn a dle mého názoru slečně sluší - vypadá to trochu divadelně, ale to nevadí...

    Klidně bych takové šaty brala.

    OdpovědětVymazat
  26. ..jo a když se teď dívámna fotky...Mohly by být asi trochu delší...

    OdpovědětVymazat
  27. Šaty jsou pěkné a Marcele sluší, i když ten střih působí trochu obyčejně. Líbí se mi hlavně na té fotce s bílým pozadím. Vypadá jako nějaká postavička a z pohádky :-) Je ale pravda, že šaty mohly být delší.

    OdpovědětVymazat