Daya a andělé

20:50

Chtěla bych vám představit jednu návrhářku, s kterou jsem měla možnost pracovat. Představit jednak formou mikroreportáže z focení, a také, mikrorecenze kolekce. Čeká na vás "okřídlený kočkopes".


Protože tomuto jaru vládnou andělé.


Sestoupili z oblak, stejnokroj říz vyměnili za civil a křídla do něj vmetamorfovali. A ačkoli člověk nikdy nemůže vzlétnout, okřídlený andělský civil by mohl tomuto létu vnuknout trochu nebeské lehkosti a volnosti.

Daya se inspirovala "anděly kolem nás" a co si budeme povídat, podobně ji inspirovaly i látky, z kterých je kolekce ušita.

Tímto článkem mimo jiné děkuju nejen Daye, ale i Oxance, která mi job dohodila. Konečně se může podívat, co tím způsobila. 

Byla to "první jarní" neděle, sluníčko svítilo a do tašky putovaly česací pidlátka. A po pravici klusala moje malá sestřička, a před ní její první oficiální vizážistická práce. (Byla jsem vážně zvědavá, co se naučila.)
V starobylém Vinohradském bytě se stropy tak vysokými, že by tam mohli volně létat ptáci, nás uvítala Daya a přenádherná modelka. Štíhlounká, vysoká, za sebou dlouhou cestu a před sebou taky jedno z prvních focení ani moc nemluvila svým rodným slovenským jazykem.
Zatímco návrhářka stěhovala v pokoji nábytek, na otomanu v kuchyni ležely modely, hřála se kůlma a Markét, vizážistka, se snažila, seč mohla. (Jak se jí to povedlo už musíte posoudit sami podle fotek.)
Vlasy (o kterých sní každá žena a kadeřníci o nich mají noční můry) jsem natočila a než vychladly a bylo nažehlené i oblečení, právě dorazilo fotografické duo a byt se zaplnil slovenštinou stejně jako světlem od velkých oken. 
Dříve, než jsme "předčasně" odešly, jsem si ještě stihla prohlédnout a vyzkoušet některé modely. Doufám, že právě ty objevím ve stánku na Code:Mode a že tak pozvednou celou monstrakci o kousek výš.

A teď už obrázky. 

Jako první přišly na řadu jednoduché modré košilové šaty, s vázačkou ve výstřihu. Jednoduché, hezky ušité, z bavlněné košiloviny.

 Další šaty nebyly o moc složitější. Jednoduchý střih se tvaruje pomocí tunýlku v pase, na zadní části ramenou mají náznak andělských křídel. Materiál? Letní bavlna.

 Už vidíte křídla? Šaty se zapínají na knoflíčky odshora až pod zadek a jsou z bílého bavlněného úpletu. Látka je kvalitní, takže pokud bych věřila saténové ozdobě, nebála bych se je "prát na mokro". Nesmírně pohodlné.


 Můj nejoblíbenější kousek. Zepředu jsou to jen bílé šaty z úpletu. Ale zezadu je to doslova poezie.

Ať už se jedná o šaty...
...hedvábný šátek nebo tričko, každý kousek je ručně potištěný zasněnou andělskou básní, každý jinou.

Když si vzpomenu na trička s anglickými nápisy, kterým buď nikdo nerozumí, a nebo je jenom dobře, že jim nikdo nerozumí, když si vzpomenu na bílé tričko jako základ šatníku a v nejposlední řadě na oblíbenost "jistým způsobem sportovních kombinací trička a riflí", mám radost.
A o to větší ji mám když vím, že trička jsou z kvalitní bavlny, takže se po vyprání zřejmě nepřemění na hadr na podlahu. Minimálně tahle myšlenka by vás měla nalákat do Dayina stánku. Nebo si objednat kousek, který nese poselství vašemu srdci nejbližší. (Místo pochybních frází v angličtině na prsou.)


Ale nejen básněmi je člověk živ. Občas je třeba i něco tak "přízemního", jako kalhoty nebo sukně.

Pokud patříte mezi zaryté zastánce bokovek, ale nemáte rádi svoje love handles, možná existuje kompromis.

Daya klasické šortky do pasu, s dámským zapínáním na boku, rozstříhla. Možná že v této barevnosti to někomu bude připadat trochu street, každopádně, s tričkem to vypadá příjemně svěže.

Zvláště sukně je příjemně pohodlná a pokud by měla jinou barevnou (ne)kombinaci, dokážu si ji představit nejenom na studentkách, ale i v kancelářích chromoskleněných budov.

Co jsem roztrhla zase slepuju. Růžový bavlněno úpletový top s náznakem křídel na zádech.


A nakonec, vrchol dne. Šaty/kabátek, z bílé teplákoviny. Anděl odlétá domů.

Pokud se vám něco líbí, nebo byste si to rádi "osahali na živo", pak dojděte buď na Code:Mode, nebo do ateliéru Dayi, nebo se prostě kouknete TADY.

(PS: Ta trička podle mě opravdu stojí za to, jsem z nich nadšená a dokonce se zdá, že se můžeme těšit ještě na nějaké překvapení. Tuším, že to byl Riccardo Tisci z Givenchy který řekl, že dobrá kolekce je snadno nositelná a kombinovatelná. A minimálně o potištěných věcech a střihově zajímavých kalhotách a sukních bych řekla, že jsou v tomto směru dobré. )

You Might Also Like

12 komentářů

  1. teda!!! to vypada absolutne skvele! proste vsechno... tu sukni bych ochotne nosila i do sve chromo-sklenene budovy a nemusela by ani menit barvu. potstena trika jsou nejen vyborny napad, ale vyborna celkove a kabatek jako defile je proste WOW! Jsem zvedeva na cod mode, diky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. som nadsena! nadsena! nadsena!

    OdpovědětVymazat
  3. Ježiš celú dobu som hladala odkaz kde sa táto krása dá kúpiť.. :) Nádherný koncept, krásne nafotené.. perfiš kúsky.. :) idem pozrieť či by sa mi niečo hodilo do šatníka.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vadí mi že tam nie su ceny.. :( skoda, nepredáva napr aj na fleru aebo sashe?

    OdpovědětVymazat
  5. Ty trička, to je nádherný nápad! A všechno v tom krásném interiéru, jej připadala bych si jako v nebi.... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Katka - vsak na Dayinej stranke kontakt je :) http://www.fler.cz/daya

    krasne veci, mne sa strasne pacia aj tie fotografie, je to uzasne nafotene

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem nevšimla som si to ..:)

    Kokos ale 70eur za tričko. :) no tak hadam nabuduce.. :)

    OdpovědětVymazat