...a venku svítí sluníčko.

15:30

To znamená, že už se zase blíží jaro.
A i kdyby bylo hnusně a padal sníh s deštěm, jarní kolekce byla představena a máme se tedy zase na co těšit.

Včerejší HM párty se nesla v pestrém jarním duchu, z váz zářily karafiáty (Zase ty květiny!) a z věšáčků broskovové tóny. Naprostý kontrast k podzimu a zimě, neutrální velbloudí srsti a neodmyslitelné černé.

Realita je taková, že se nedá mluvit ani tak o kolekci, jako o myšlence. Myšlence na teplo, sluníčko, šedesátá a sedmdesátá léta. Zapomeňte na spěch, léto bude šťastné, zasněné a šťavnaté. Designéři z módy minulého století vyzobali optimismus.

Budiž vám inspirací, že se zase budou nosit tulipánové a kolové sukně, kostýmky alá Jackie Kennedy, dlouhé vlající šaty po vzoru hippies, kalhoty do pasu v safari stylu.
Meruňková, broskvová, mango, tyrkysová.
Nemusíte se bát zatuchlého retra, všechno je svěží a aktuální.
To je to, co čeká na pár odvážných a možná i vyvolených, kteří budou v pravý čas v HM na Příkopech, v sekci "vedle kabinek v prostředním patře" (a že některé kousky za tu návštěvu opravdu stojí). Jak jsme se dozvěděla, je bohužel pravděpodobné, že "hlavní" kolekce bude k dostátní v snad ještě menším počtu kusů než "Lanvin". Mě osobně velmi (slečny managerky z toho taky nejsou našené) mrzí, že právě to, co je sice dražší, ale zároveň hezčí a kvalitnější je naplánováno k prodeji pouze v některých obchodech a v omezeném počtu kusů a modelů.

Přirozeně, odlesky najdete i v levnějších řadách HM. Ty se vracejí spíše do pin-up stylu a do devadesátkového lesku. Mikiny a svetříky jsou tak krátké, že ukazují bříško. (To už tady dlouho nebylo, mít důvod ke sklapovačkám a lehkým večeřím!) Pokud máte rádi lehké rozevláté halenky, riflové lacláče nebo jednoduché bavlněné šaty s leopardím potiskem, jste na správném místě.

Nasosejte náladu z fotek na ostatních blozích, usmějte se do sluníčka a zažeňte podzimní depky.
(A pokud jste nedočkaví, zavolejte své švadlence, nebo si zajeďte do tropů.)






You Might Also Like

3 komentářů

  1. No počkat, Olgo...to chceš říct, že ty bílo-červené boty se zlatým podpatkem neseženu? :( Ne-eeee....Zrovna po těch mé srdce prahlo!!!

    A za hranice se mi momentálně nechce...

    OdpovědětVymazat
  2. Je možné že boty sezeneš, Boty by projít mohly. Jenom nevím jestli je, celokožené, s koženou podrážkou a plastovým podpatkem budeš za těch 1799 ještě tak chtít...mě na nich ta kožená podrážka vyloženě zklamala...protože si je koupíš, ale jestli se v nich nechceš zabít tak si je musíš nechat znova podrazit...Kdysi jsem měla po pratetě celokožené boty a několikrát jsem v nich spadla, protože to prostě pekelně klouže. Jinak jsou nádherné, s tím naprosto souhlasím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. nemůžu si pomoct, ale když tě vidím na fotkách, tak mi přijdeš hrozně sympatická :) a ještě navíc skvěle píšeš :))

    OdpovědětVymazat