Velký večírek

12:59

Jak už všichni ví, včera proběhla prezentace LANVIN for HM.

Původní stres se nakonec rozplynul, když mě přivítala Alice a gejzír obličejů a barev.

Neměla jsem jako obvykle foťák - což myslím nebylo takovým problémem v situaci, kdy mělo tento náštroj 75% ostatních hostů. Užijte si fotky na ostaních stránkách, já vás zahrnu písmenkama.

No, co říct?
Celá akce probíhala formou párty.
Uniformovaná modelka při vstupu přebrala kabáty a tašky a do bělostného prostoru tak vstupovali návštěvníci v plné parádě svých outfitů.

Tam, kde obvykle slečny manažerky mají svůj pultík postávali dva barmani, nalévali do úzkých skleniček 100% ovocné šťávy, do jiných víno a mixovali koktely s vodkou. Nepamatuju si, jak se jmenoval ten, který mi nabízeli jako první (nějaké známé jméno, ale já nejsem klubová, spíše hospodská a nějak se v těhle věcech nevyznám), ale druhý "specialita speciálně vytvořená pro tuto událost aby měla stejnou barvu jako tyto vlasy na pozvánce" - vychrlil na mě jedním dechem a prst zapíchl do fialových kadeří na obrázku.
"Specialitu, prosím." Píplo pak mé nesmělé já.
Koktejl byl dobrý, skoro nealkoholický. Alice s Evou ho pojmenovaly "VLASY".
Postřeh číslo jedna:
Ze dvou brček najednou se pije docela blbě.

Na každém stolečku byly kytice růží. (Kdo jste někdy kupoval tchými k narozeninám 50 růží, asi si dokážete představit moji facinaci počtem květů a jejich kvalitou přepočtenou na cenu)
Postřeh číslo dvě:
Řezané květiny, ve velkém množství, v jednoduchém interiéru, jsou úžasné.

V rohu na stolku byly kromě květů i mističky s barevnýma dobrůtkama. "Něco-jako-muffiny" v papírových košíčkách, se žlutou a modrou polevou a hit večera, malinké makronky, červené modré a žluté, s kakaovou náplní. Snažila jsem se tvářit ne-nenažraně a nakonec jsem se odhodlala modrou ňamku ukořistit a nenápadně schramstnout. (Nemám ráda když jím ve společnosti. Připadám si pak ještě nedůstojněji než obvykle)
No, popravdě, "něco-jako-muffin" chutnal jako babiččina buchta. K makronkám jsem přistupovala s posvátnou úctou (Musí to být něco úžasného když to všichni milují!). V showroomu bylo horko, nápln tála a já jsem byla zklamána. České cukroví je mnohem, mnohem lepší!
Postřech číslo tři:
Jakékoli dobrůtky s tukem a čokoládou jsou neslučitelné s oblečením. Náplň se nazala po prstech a já se snažila ji co nejdůkladněji olízat, aby milé žluté šaty nebyly upalcované.

V druhé místnosti byly stolečky, židličky a na plátně běžela smyčka s videem - které už všichni znáte. Mě osobně na něm nejvíce baví "slečna na procházce lesem" ;-)

A vlastně všude kolem probíhala prezentace kolekce. Na štendrech v přesně daném pořadí visely šatičky, trička a saka, pánské kalhoty a košile. Pod nimi, na pyramidách papírových krabiček (Jedna bloggerka -nevzpomenu si na jméno- prohlásila, že by jí stačila i jenom ta úžasná krabička, klidně prázdná.) postávaly botičky, brýle a rtěnky. Ramínka měla na krku náhrdelníky a všechny drobnosti se kolektivně, esteticky, povalovaly na policích hned u vchodu.
Káťa a Káťa se chopily role modelek, usmívaly se na všechny kolem, nádherné v tylových šatech.
Postřehy:
1 - materály
ÁCH zaplesal můj hmat při dotyku hedvábí a vlny. Šaty jsou hedvábné, tylové, saka a kalhoty vlněné, pánské košile z jemné bavlny a pánský trenchcoat z nepromokavého materiálu. Jediné, kvalitativně srovnatelné s běžnou produkcí jsou trička - z tenké bavlny - a kožíško-svetr z umělé chlupatiny.

2 - střihy
Volány, nabírání, mašličky ... ale taky jednoduchá propracovanost - dámská kolekce.
Kulaté klopy, nohavice dole se šňůrkou na stažení, snížený pas - pánská kolekce.

3 - detaily
Bombónek! Okraje šatů nejsou začištěné - jsou tak dobře ušité - z několika vrstev látky (nebo z kvalitní látky) -že se netřepí. Volány jsou vypodložené a zatížené, aby správně stály nebo, v případě krajkové sukně, splývaly a držely tvar.
Na saku jsou štrasem vykládané knoflíky, stejně jako na chluptém "kožíško-svetru" (což se může ukázat jako problém při čištění)
Modely plášťů a kabátků nejsou vypodšívkované, působí proto nesmírně lehce.

4 - boty
Všechny boty jsou kožené a z kůže mají i podrážku. To se může ukázat jako problém, vzhledem k tomu, že tento typ podražení je vhodný pouze pro indoor. Přesto že jsou lodičky špičaté a vysoké, jsou velmi pohodlné. Část dámských bot má kamínky vykládaný podpatek což je na mě moc, takže favoritem jsou tyhle.
Pánské boty jsou metalízované a nejedna z nás fňuká nad tím, že jsou pánské. Nicméně, pokud se zadaří, můj muž bude mít v čem chodit.

5 - doplňky
Hedvábní motýlci, kravaty s flitrama, náhrdelníky z kovu a plastu (jakoby ty květy byly vyrobeny z PET lahví), úžasná šílenost - kovový náhrdelník v růžovém a rudém laku + klipsové náušnice, dlouhé kožené rukavičky s mašlí nahoře, brože, pestrobarevná minikabelka, rtěnky...drobnosti kterých snad bude tolik, aby se dostalo na každého.

Nu...a když všechno bylo prohlédnuto, prozkoumáno, ochutnáno...
U odchodu každý dostal "pytlík na přezůvky" s překvapením.
Díky, díky moc!
(lookbook už změnil barvu ohmatáním, na příští týden se těším a ... ta rtěnka, bože, ta je prostě RED!)

PS: Asi by bylo vhodné se vymáčknout... co se mi líbilo?

Pánská kolekce, černé boty, rtěnky a rudý náhrdelník. Jestli budu mít možnost tak ... je docela hloupé tvrdit něco ve stylu "Musím ho mít!"...ale pokud se poštěstí, budu ho nosit s hrdostí a láskou.
Co se dámské kolekce týče, jsem minimalista. Věci jsou překrásné, snadné na kombinování, kvalitní, všem je vřele doporučím. Ale ke mě se nehodí.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. super shrnuti, pani!
    vlastne mnohem lepsi nez miliardy fotek u nas vsech :)
    tesim se na zitrek!!! nakonec tedy od 10 bohuzel :(

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně popsáno, milá slečno éterická! Písmena kolikrát řeknou víc než tisíc stejně vyhlížejících fotek..

    OdpovědětVymazat
  3. moc hezky popsáno...jako bych tam byla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tu prázdnou krabičku bych, prosím, chtěla já;) A díky tvému krásnému psaní jsem se tam zase na chvíli vrátila a zase se mi tam moc líbilo!

    OdpovědětVymazat
  5. ( http://4.bp.blogspot.com/_cNj9o5gI9ls/TNbk4eESqhI/AAAAAAAAAOc/ZpnFsgai0S0/s1600/lanvin4.jpg )

    látka že se netřepí? tak v tom případě jsem asi slepá.
    podle mě to je naprostý fiasko.
    společenské šaty by měly být začištěny a ne aby všude koukaly nitě. to je nějaký nový společenský houmles styl?
    nelíbí se mi to.
    a vsadim svý oblíbený boty že ty lidi co za ty šaty dají tolik peněz budou litovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Třepivá látka by po hodinách omakávání vypadala jinak...(vytřepila by se až do švu, pravděpodobně dál...) Líbit se ti to nemusí, ale je to záměr autora.

    OdpovědětVymazat