Snad nebude nemocná...

12:58

V neděli večer jsem poprvé viděla letadlo!

Bylo bílé, na jednom křídle mělo červené a na druhém zelené světýlko. Dveře byly maličké, okýnka ještě menší... a taky jsem viděla ty "tunely" kterýma cestující nastupují, a schodiště po kterých z aeroplánů vystupují hvězdy a prezidenti!

Jak se to stalo?

Nedělní večer se nesl v duchu focení. A že fotografka Bethany je teenagerka z Londýna, neumí česky a nadto ještě je umělkyně, místo jsme dohodli až ráno. Původní představa o indoor focení v letních šatečkých se rozplynula s ranní mlhou a jakkoli byl den překrásný, s večerní tmou se připlížily obavy o zdraví naší modelky. Pro jistotu jsem k oblečení přibalila deku, balíček poslední záchrany...

Sraz v šest na Dejvické se protáhl až do půl sedmé a zatímco modelka spěchala z focení pro Glanc (nebo nějaký podobný supermagazín), já jsem se na zastávce koktavě snažila překlenout trapné anglické mlčení. Cestou v autobuse jsem se dokázala zachytit alespoň něco z rozhovoru dvou rodilých mluvčí. (uf, na tohle jsi mě, školo, nepřipravila). Vystoupily jsem před terminálem 1 (A hele, tohle je to místo z televize!) a vyjeli do šestého, střešního patra přilehlého parkoviště.

Prázdná plocha pod černou oblohou, osvětlená pouličními lampami. V zákoutí u větracího systému se křehká víla vzdávala své teplé skořápky.

Ve stínu a závětří jsem popaměti jen lehce zjemnila její nalíčení, účes za mě doupravil vítr.

Zabalená do deky, na dřevěných wedges, stála v té studené polotmě. Stydlivá, vyplašená ve svém mládí, s odvahou sedala na studený beton a nebojácně ukazovala podzimnímu větru štíhlé nohy.
Nebylo před ním kam utéct.
Letní šaty z nové kolekce HM vlály a pléd i šál se zdál být zoufale tenký.

Na letištním vozíku, na hromadě oblečení, po zatočené cestě pro auta, dívka v botech nepřipouštějících chůzi z kopce a za volantem, já. Přesunuly jsme se o patro níž.

Odbilo půl deváté, naposled cvakla spoušť a tmavovlasý přelud, zmrzlý jako preclík, se mohl zase zabalit do svého.







Doufám jenom, že si Dominika Hašková z focení neodnesla nachlazení. To by jí ve finále Česko Slovensko má talent moc nehodilo.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. musim rict, ze ty fotky se mi nelibi...Dominika mi z televize prisla moc zajimava, ale tyhle fotky ji nejak vubec "nevyzdvihuji", spis naopak. koukala jsem na stranky slecny fotografky a ani tam me jeji prace s modelkami neoslovila. (nevim cim to je, ale dneska mam nejakou kritickou naladu :))

    OdpovědětVymazat
  2. mně se naopak fotky hrozně líběj!! Neuvěřitelně mě zaujala atmosféra tmy na letišti..

    OdpovědětVymazat
  3. nekritizuj, deti si hraji, je potreba je povzbudit a priste to snad bude lepsi.

    OdpovědětVymazat
  4. som si najprv myslela, ze tieto fotky su len "zakulisne" fotene nejakym mydlom..ze "oficialne" fotky uz budu o niecom uplne inom :(..suhlasim s anonymom a zuzi.."fotografka" ma pred sebou este vela prace..tak nech si hraje dalej :)ale radsej sukromnejsie ;)

    OdpovědětVymazat
  5. mně se fotky celkem líbí...ale že bych byla nějak nadšená to zas ne. jdu se podívat na stránky fotografky.

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, fotka která se mi velmi líbí je číslo 3. Snad kvůli plédu vypadají fotky jako by byla zabalená do ne moc hezké deky, a tedy jako backstage. Líbí se mi i levá polovina poslendí fotografie, slečna je pěkná a má docela i výraz(pokud mohu soudit). Jinak... neřekla bych že je to "profi" foto.

    OdpovědětVymazat
  7. Chm! A já si myslela, že Dominika má potenciál hvězdy! A ona je to zatím postava významem a krásou srovnatelná s cedulí zákaz vjezdu, tvárnicovým stropem a zábradlím. Zapíchnutá do stěrkovací hmoty. Oslněná bleskem, cvak. Umění? Prázdnota.

    A vlastně bajo!
    Neletí horizont a modelka se vešla do fotky, to je přce kus kumštu!

    Sorry za sarkasmus, ale někdy mi už připadá, že toho (foto)samožerství na různých blozích je fakt hodně. Mám foťáááák, dokoupim blesk, hodim brašnu přes rameno, nainstaluju picassu a hurá na to.

    Bejt Dominika, radši doma spím spánekm medvěda brtníka v děravý punčoše, než todlenc. Po spánku se aspoň sílí. Po takovym focení se spíš šílí.


    |Veronika

    OdpovědětVymazat