Magda Marnell "Deconstructed" The Show

11:45

Jak už známo z jiných míst, v úterý proběhla přehlídka švédské návrhářky Magdy Marnell.
Díky Loli, která večer prožila coby modelka, jsem se i já mohla zůčastnit.

Jasně že to beru vážně. Konstatování "nemám co na sebe" se přelilo do takové fáze, že jsem v pondělí zoufale narychlo scháněla boty...

Díky bohu, celá velkolepá akce začínala až v 20:00 a tak jsem měla od pěti do sedmi dost času připravit se. Nechtělo se mi jít těsně před začátkem kupovat nové lodičky a tak jsem, sice s nepříjemným pocitem, přizpůsobila outfit obuvi a nechala to "jednoduché".
V pozdvánce byla zdůrazněna "aftrpárty" takže z domu jsem vyrazila v "tanečních" polobotkách, lodičky v kabelce.

Už při čekání na vlak, roztřesená zimou, jsem se přoklínala. Rukavičky-nerukavičky, staré známé "kráso trp" po vystoupení z tramvaje nabylo své pravdivosti. Po pěti minutách jsem se klepala jako krysařík před samoobsluhou a elegantní čekání šlo do kytek. Vlezla jsem si do vestibulu a pozorovala přicházející osobnosti.

Než se přiřítil Michal s doprovodem (vysokánskou slečnou redaktorkou, s fascinujícími vlasy), stihla jsem několikrát skoro vyjeknout "ách" nad vzhledem některých lidí. Odložili jsme si v šatně, zaparkovali se na vrchu schodiště, potkali se s Evou a párty mohla začít.

Na návštěvnících bylo jasně patrné, co byla jiná významná událost dne. Lanvin for HM forever, kdo měl šaty, měl je na sobě. Módní duch naplňoval prostor, zejména zahraniční novináři a fashionisti byli neuvěřitelní, plní invence a kreativního stylu nespoutaného středoevropskými zvyky. Češi byli oblečení spíše slušně " po bloggersku" (kreativita v rámci možností - i můj případ) nebo "po Pařížsku" (kreativita v rámci možností daných Pařížskou ulicí). Nic moc extra, ("Čekal jsem, že tady budou lidé stylovější." podotkl hlas vedle mě), ale pořád ještě příjemné na koukání.

A pak se po schodech vystoupal "zlatý hřeb večera" a lidé kolektivně zalapali po dechu. Něco takového jsem v životě neviděla a bylo těžké fascinovaně nezírat. Pajetnový top v sytě modré barvě těsně obepínal sošnout postavu a z výstřihu se ven drala bílá ňadra velikosti H. Ne že by jí to neslušelo, ale slečna byla prostě NEPŘEHLÉDNUTELNÁ (zejména v tmavém, podzimním davu)

Čas pokročil, na baru jsem si dali sekt a přehlídka mohla začít.

Místnost zteměla, světla zasněně osvítila tři kulaté pedestaly - náhražku pódia a ztichlým prostorem se rozlila hudba. Do popředí připluly tři víly, každá zaujala své místo a reflektory postupně osvětlovaly jejich krásu. Pomalé pohyby zasněných loutek na otočných stupních ukazovaly dokonalost modelů a podtrhovaly atmosféru. Manekýny odešly, stíny z osvětleného zákulisí vířily na stěně horečnatým převlékáním a pak se znova přenesly před zraky diváků. Čtyři modelky, devět modelů a potlesk lidí kteří jednou nohou ještě viseli ve snovém světě show. Ze zákulisí vystoupila Magda Marnell, svým úsměvem prozářila celé foyae a i když bylo jasné že je konec, nikomu se končit nechtělo.

Všechny modely byly po zkončení přehlídky vystaveny na nasvícených panelech, aby si je kterýkoli návštěvník mohl detailně prohlédnout. Hlasy, kteřé řadily tuto kolekcí spíš do Couture nebyly daleko od pravdy. Jemné materiály, beze švů pečlivě proplétané do sítí a cůpků jsou zpracovány ručně. Připomínalo mi to jak jarní "mexickou" HC kolekci Jean Paul Gaultier, tak prohlášenou inspiraci rýbářskými sítěmi, mořem a slanou dálkou. Když pak Loli vypadla z backstage ohromila mě svým komentářem. Víte kolik stojí jeden takový top? 3000. Milí čeští ..., jděte se klouzat. Vaše předražené hadry mě už nelákají. :-)

Hlavní bod přehlídky opravdu stál za to. Makeup, zejména při bližším pohledu (face to face rozhovor s Loli) výborný. Škoda, že na většině fotek nejsou vidět precizní barevné oční linky, které by stály za širší rozšíření. Co mě ale zarazilo byly vlasy. Celou dobu jsem si kladla otázku, co to má znamenat. Inspirace Chanelem? Kšiltovka? Způsob jak odosobnit modelky tím, že při nasvícení jim nebude vidět do obličeje? A co tupírovaný zbytek vlasů nastříkaných sprejem? Symbol "zanedbanosti a zasněnosti" mořského pobřeží v mlze? No, nevím. Nepasovlo to k sobě.

Prodiskutovali jsme dojmy, setkala se zase naše "úderná blogísková skupina" (Tonbo, Michal, Vítěslav, Evička, Dany Rose, managerky s HM showroomu...), vzniklo pár skvělých fotek, a dozvěděli jsme se to, co jsme ještě netušili. Když jsem odcházela na poslední vlak, u baru se ještě tančilo...

Nálady, dojmy a upomínky:

a) zvláštní prostor - nadčasové materiály a design se mísí se socialistickým duchem doby

b) dost masa ale bez krve - dost vína, ale za 35kč za skleničku

c) bylo to krásné ale nebylo toho moc - Přála bych si, aby ta kolekce měla ne 9 ale aspoň 19 modelů!

d) dlouhé prostoje během show - než se modelky převléknou, zabere to jistý čas. A ten čas, kdy se nic dlouho neděje je nepříjemný pro diváka a rozptyluje jeho koncentraci a sen. Manekýnek mohlo být více - show by bylo plynulejší.

e) málo lidí - čekala jsem mnohem vyšší návštěvnost, mnohem větší zájem

f) ještě že nejsem zarytý bulvární a vulgární nadržený skeptik. To bych si z přehlídky odnesla jenom jedinný poznatek.

Na závěr: Neohromím vás fotkama, tohle video bude asi lepší.
Pozorný pozorovale tam zahlédne i mě, i kousek "slečny v modrém".
http://http://www.berlinfashion.tv/_video_/deconstructed/

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Zajímavý článek....co znamená to f) ? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasim s prostojema, a s poznamkou o liceni, Kristina je proste uzasna, skoda, ze jeji snazeni nebylo vic videt. Jsem zvedava, kolik lidi si objedna originalni a pritom cenove dostupne a PERFEKTNE ZPRACOVANE kousky od Magdy. Jen se ukazte Cesi!

    OdpovědětVymazat
  3. Slecna v modrem-Asterova? neco v brylich a mikadu, ale nepoznala jsem

    spise jsem si vsimla celdy v 3,30, docela nelichotive svetlo :-/

    OdpovědětVymazat
  4. Myslim,ze to neni celulitida, taky jsem na to koukala, spis je to stin toho hunateho svetru...sandriny nohy totiz znam z jednoho foceni:-)

    OdpovědětVymazat
  5. modely byly užasné,také bych souhlasila s tím že jich mohlo být více:)
    "slečna v modrém" byla opravdu nepřehlédnutelná a dokonce ji mam (nechteně) zachycenou na fotce.)
    lidí jsem také očekávala více,ale atmosfera byla skvelá:)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě video bohužel nefunguje, byla jsem na něj zvědavá z článku, muselo to být krásné :)
    A jinak děkuju, budu se snažit abyste mě četli dále a rádi.
    Pussy

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj založila som si blog o mode :) takže bola by som rada keby si sa pozrela ak mám trochu rada modu a keby ťa moja stránka zaujala tak by som bola rada keby si sa na blog rada vracala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásny, dobre spracovaný a miestami veľmi vtipný článok. Len niektorým veciam nerozumiem. Ako je to obliekať sa po "bloggersky"? Podľa mňa každý z blogerrov má osobitý štýl obliekania, absolútne neviem nájsť paralelu medzi jednotlivými bloggermi. Niekto tam bol oblečený vintage, niekto minimalisticky, niekto goth. Podľa mňa to bolo vcelku rozmanité. "Obliekať sa tak po bloggerky" by ma zaujímalo ako je.

    Že by mala nejaká slečna veľké prsia som si nevšimla.) Absolútne netuším o koho sa jedná, ja takéto veci vobec neriešim.)

    Vlasy modeliek, podľa mojho názoru, korenšpondovali s tématikou a inšpiráciou prehliadky. Rybolov, rybárske siete a laná, deconstruction.. vidím tam napojenie a mne sa tie účesy páčili.

    O túto akciu bol naopak veľký záujem, guest list bol uzavretý a plný niekoľko dní pred show. Polovica ľudí ani nesedela, len stála. Takéto prehliadky sa, podľa mojej skúsenosti, schválne organizujú v menších počtoch.. zvyšuje to na atraktivite a exkluzivite. Prehliadky svetových módnych dizajnérov sú malinkaté a dostanú sa tam len tí vyvolení.

    Inak, veľmi pekné myšlienky, postrehy a skvelý štýl písania. Škoda, že mi nefunguje linka na video. Tešila som sa.

    OdpovědětVymazat
  9. dámy, vám, kterým "nefunguje video" možná bude stačit upravit ten odkaz - vymazat první http://, aby zůstalo jen http://www.berlinfashion.tv/_video_/deconstructed/ ;) zuza

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já jsem asi jediná, kdo si dotyčné "slečny v modrém" nevšiml :-)
    Moc pěkný článek!

    OdpovědětVymazat