Bazar bazar

9:57

Nemám ráda davové šílenství.
Místy jsem schopná si dokonce připlatit za to, abych se nemačkala v malé místnosti s dalšími 50 lidmi.

Ale život je boj.

Akce která se má konat dnes večer mě donutila jít utrácet. Byla jsem už zoufalá z toho, že obchody jsou plné bot, na účtě mi leží výplata, ale já si nedokážu vybrat ty pravé. Naštěstí mě zachránila Eva a tak šla škola trochu stranou(páni profesoři odpusťte). A když už jsem byly spolu a v nákupní ráži ... doprovodila jsem ji na Bazar z Bazaru. (Mise přesto splněna nebyla, takže ještě dneska asi půjdu kupovat další boty - na dostatečně vysokém a vratkém podpatku - sice se na nich asi zabiju, ale zabiju se s grácií ).

Kdesi na Štrosmajeráku se něco pokazilo, nejely tramvaje a tak jsme na inkriminované místo dorazily v 16:05. Nebylo možné se splést - z temné chodby už vybíhaly první "lovkyně" s igelitkama nacpanýma kabelkami a botami.

V malé ošumtělé místnosti, v zapadlé díře, na věšácích jaké známe z divadelních šaten, visely objekty touhy nespočtu žen.
Místnost byla přecpaná k prasknutí. Nakonec se mi podařilo dostat se k jednomu věšáku a po 15 minutách už jsem přišla i na to, jak se v prostoru pohybovat. Kabelky byly fuč, ale jak stála obrovská fronta na kabinky, některé zajímavé kousky se zase vracely.

Co se mnou? Neměla jsem hotovost ani volné ruce a tak jsem jenom neagresivně a spíše vyděšeně okukovala to co zatím nikdo nechtěl. Nakonec mi v náručí zůstaly šortky Lanvin, vestička Balenciaga a světlé kalhoty YSL. Vecpala jsem se mezi dva věšáky zkusila hadříčky a nastalo to nejhorší - rozhodování. Evička byla sice obstojně vybavená hotovotí, ale až se vám pochlubí co všechno ulovila, pochopíte, že skoro nebylo co mi půjčit.

Stříbrně-šedé hedvábí putovalo spátky na věšák, asymetrická vestička "slečně s tlustými vlasy" (do háje, já vždycky zapomenu jak se jmenuje) a poklad ze smetanové vlny ke mě.

Po hodině jsem toho měly dost. Přestože se ještě objevovaly "nové" věci (boty Balenciaga?), věšáky byly oškupané jak stromeček po vánocích a nebylo z čeho dál vybírat (hlavně taky za co).
Fografové a kameramani kteří se už od začátku snažili zachytit atmosféru bezcílně postávali mezi lidma. Sandra zaplatila a odešla, paní Bára Nesvadbová už nepózovala a odkráčela i známá hvězda české módní scény, Františka z Blesku. :-)

Bylo na čase se taky vypařit.

No, byl to záhul ale, sleva 32 400, to už stojí za to, ne?
(Poučení pro příště - nezapomenout si vybrat předem!)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Ja ti tak zavidim! Zase jsem to propasla.. snad pristi rok. Ukazes nam, co sis koupila?

    OdpovědětVymazat
  2. aneta :))
    tyjo, ja jsem asi desny bulvarni ignorant, kdo je proboha frantiska z blesku a kvuli cemu je ji treba znat? :)

    OdpovědětVymazat
  3. a kde je fotodokumentace?=)

    OdpovědětVymazat