Medvěd se mi pokloní až k zemi, ale tvůj hřbet se ohne...

16:47

Každý máme své sny a snažíme se za nimi jít. Nemám sice jednoznačně vyhraněný názor na to, co chci dělat, zato vím, čemu bych se ráda vyhnula. Nechci pracovat jako úřednice ve státní správě což, vzhledem k oboru který studuju, znamená nutnost volnočasového úsilí.

Snažím se a naopak jsem i líná a moje sebevědomí se pohybuje jako jojo. Zatímco v business světě plném ekonomiky, marketingu, managementu a IT už se víceméně vyznám a s imbecily i úžasnými lidmi jsem se naučila jakž takž komunikovat, ve světě módy pořád tápu. Už mě ani tak nerozhodí to, že pitomá nána získá práci za pětimístnou částku měsíčně. Vím, že kdybych byla dostatečně "středočesky" vydrzlá, asistentku ředitele bych dokázala dělat taky. (i když ano, vztekám se a závidím, abych v konečném důsledku zjistila, že mi to za to nestojí...kyselé hrozny, znáte to)

Styling a všeobecně umění "pro člověka" je pro mě příjemnější, cítím se svobodnější, nehrozí existence "neschopného nadřízeného" (mám problém s uznáváním autorit).

V mém snažení mi všach po 3/4 roce začíná chybět motivace.
Jestli jsem dobrá, tak proč mě nikdo nechce x jestli nejsem dobrá, tak proč to dělám?

Na jednu stranu mě chválí laici ale kritická slova odborníků se neozývají. A i když extrémní kritika, zejména spojená se selháním, vůbec není příjemná, bez ní se člověk nedokáže posunout kupředu.

(Poslední "průser"? Vyhodila mě z focení...modelka. A obávám se, že ten pan fotograf, úžasný a schopný člověk, už se mnou nebude chtít nic mít. Poučení je jasné, nakoupit značkové přípravky na vlasy, značkové kůlmy...a značkové hadříky na oblékání jak modelek, tak mě, abych vypadala, že já sama jsem luxusní)

Co když je moje práce příšerná a nevkusná? Nikdo z autorit se nechce vyjádřit. Nechtějí se mnou nic mít? Hájí si svůj píseček? Ale jak se má člověk něco učit, když nemá učitele ani učebnici?

A tak, ve volném čase, procházím fotografie konkurence, áchám a rudnu vzteky a masochisticky si "užívám" duševní trýzeň z vlastní neschopnosti.
No...a...nakonec snad před těmi lidmi sehnu hřbet a budu je obdivovat bez zášti. Jakkoli bych byla raději, kdybych se stala jejich žákem, učněm, postupujícím od nošení tašek až po podřadné zakázky. Tak jak to je v jiných zemích.

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Durduin chtěla sem jen říct, že tvoje řádky sleduju už déle a ačkoli sem ti nenapsala jediný komentář, strašně obdivuju jak píšeš, jak dokážeš vystihnout samu sebe i své okolí. Tvoje články mají duši a já se obvykle neodhodlám k nim něco napsat protože to nikdy nemá takovou hloubku jak by se hodilo:)Takže jen díky, že píšeš a přeji mnoho štěstí v tvém životě! Hlavně nepřestávej:)

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj..:) je to asi docela od tématu, ale zajímalo by mě jak ses dostala k modelingu?

    OdpovědětVymazat
  3. obdivuju tě že za sým snem jdeš...že se snažíš bojuješ... a chápu že absence kritiky je blbá nni nic lepšího než konstruktivní kritika...
    já mám taky své sny...ale nic pro to nedělám nesnažím se...moje debilní lenost vítězí...
    nevzdávej to!

    OdpovědětVymazat
  4. To anonymní: jak...fotili jsme fotky na tablo a z fotografa se vyklubal scout

    OdpovědětVymazat
  5. Jak tě mohla vyhodit modelka? Jak to vlastně chodí? Absolutně nemám šajnu o zákulisí... A jak se vyvíjel tvůj kurz na stylistu? Začala jsi o tom psát, moc se mi to líbilo - celkově se mi moc líbí, jak a co píšeš. A jak říká první anonym - hlavně nepřestávej.

    Sylva

    OdpovědětVymazat
  6. Nebolelo to vůbec. Já si taky myslela jaká to není bolest a nic. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Modelka tě vyhodilo z focení, protože jsi neměla dostatečně drahé vybavení? Co to bylo za krávu prosimtě?:D

    OdpovědětVymazat
  8. Re Nefer, anonymní: Jako, neříkám že jsem přišla skvěle připravená, před focením jsem byla 8 hodin v práci a skoro jsem nespala. ale když fotograf řekne fotíme fotototesty asiatky tak si představíte něžnou asiatku a připravíte se na klasické fototesty.
    Slečna byla uražená oblečením co jsem přinesla, vybavením co používám, prohlásila že si to klidně může udělat sama...že ona je modelkou už 8 let a že něco tak hrozného ještě nezažila.

    OdpovědětVymazat