Ostatní

17:02

Asi teď nabíráte dojmu, že problémy s jídlem a s vnímáním svého těla může mít jenom někdo tak šílený jako jsem já. Obávám se ale, že pokud máte nějaké psychické disposice, o kterých ani nemusíte tušit, může se to přihodit i vám. Jedna holka, která milovala jídlo a jídlo milovalo ji, aniž by byla obézní, skončila po třech týdnech hladu v nemocnici. Nikdy ji nezajímalo jak vypadá, nikdy to nehrotila, měla jiné priority a pak najednou, špatné období.
Nejsou to ale jenom problémy s hladověním nebo se zvracením. V poslední době se začíná mluvit o další obdobné nemoci. Nemoci, kterou může zničehonic dostat např. váš přítel.

Cvičení
Existuje ještě jedna možnost, jak zhubnout a tou je cvičení a sport. Když nasadíte trénink každý den, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Viditelné motivuje a fyzický pohyb navíc přináší endorfiny. Bohužel, i tato zdravá metoda se vám může vymknout z rukou.
Asi bych to brala jenom jako „módní problém“, kdybych nepotkala mladou paní, která tyto stavy zažila. Popisovaný pocit, že pokud nebudu cvičit a trénovat, udělám chybu a přiberu ji přinutil za den uběhnout 20 km, hodinu posilovat a každý druhý den ujet 50 km na kole…a u toho držet „zdravou stravu“. Věřila, že je to správné a zdravé, běhala i s teplotou a spokojeně sledovala změny své postavy. Až do okamžiku, kdy přišla o menstruaci…se kterou měla problémy ještě měsíc po omezení fyzické aktivity.
Umíte si představit podobnou situaci u mladého muže?
Co když se rozhodne zapojit chemii a nakoupí si nejrůznější kreatiny a podobně?

Štíhlost je u chlapů nežádoucí ale raději mít hubeného až vychrtlého muže (nelíbí se mi ale asi jsou in), než trosku, oběť vlastních svalů.
Stejně tak, každý muž sní o ženě, která nebude obézní, nebo dokonce bude mít postavu Angeliny Jolie. Na druhou stranu, chlap se spíše spokojí se svou veselou, leč neforemnou ženou, než s hubeným uzlíčkem nervů.

Nechci obhajovat tloušťku, naopak, tím, co jsem s hubnutím zažila vím, že shodit dokáže opravdu každý, pokud není vyloženě nemocný. Ale pokud vám hubnutí nejde, berte těch pár „článků“ jako odstrašující případy a nelámejte to přes koleno. Zdraví, ať už fyzické nebo psychické vám za to nestojí.

Ano, vlasy vám přestanou padat tři měsíce po tom, co začnete rozumě jíst, nehty se vám přestanou lámat a třepit ještě dříve. Ale špatný pocit z vlastního těla a sklony vracet se k fungujícím extrémním řešením vás neopustí.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ach, ahoj :-)

    Jaky pokaldas muj nedostatek obliceje za jediny? ;))

    Kazdopadne rozumny clanek, jenze rpoblem je, ze vycrhtli chlapi trpi vetsinou svou yvchrtlosti, pokud se nejedna o potouchle homosexualy a nelibi se jim to na nich, kolik me se nastezovalo znamych kteri maji postavu jako Vlada Roslyakova a ne jako Brad Pitt .:D Muj nejlepsi kamarad ma veliskost snad panskou XXS :-D vse mu je velke, ma rucicky jak hulcicky a vzdy se spolu smejeme, ze jsme jako kremilek a vochomurka..Jinak Angelina je ed poradne vychrtla...:D

    Me se libi vsechny zeny, zalezi jak to k ni jde, Sasha Pivovarova by vypadala asi s 95pres boky jako valibuk Monica Bellucci s postavou Sashy jako kostlivec :-) kazda zena ma osobni kouzlo a charisma, ktere bud vyuuziva ci ne, musi mit auru kolem sebe, kazda je jina a muze ybt uzasna :-) dulezite je aby byla psotava zpevnena cvicenim, opecovana kvalitni plet, vonava a soumerna :)

    Podivejme se na Rihannu, drzi prisne jidelnicky pry a cvici hodne a stejne jeji obliny nezmizi. Z velikost 12 rposte nedosahnete 6 :-) je treba byt v harmonii a mit se rada a pecovat o sebe i kdyz mate o 10cm vice nez chcete na mirach ;)

    OdpovědětVymazat
  2. S tym mala problem moja byvala spoluziacka... Ale teraz neviem ako na tom je

    OdpovědětVymazat