Ing.

16:47


Vím že už to je tak měsíc, co jsem se tady objevila naposledy. Dlouhá proluka nevznila proto, že by se nic nedělo, právě naopak. Zatímco v jednu chvíli všechno šlape a funguje, v jinou se priority přehazují a je třeba začít odznova.

Poprvé za hodně dlouhou dobu se i přes všechno možné cítím svobodná, klidná a natěšená.

Včera se mi podařilo obhájit diplomovou práci, takže neoficiálně se můžu titulovat Ing. (Ne že bych byla nějak extrémně pyšná, vysokou školu má dneska skoro každý, ale uspokojivé je to, že teď už si na mě nemůže vyskakovat nikdo z rodiny, ani pan inženýr tatínek - všichni jsou na tom buď stejně, nebo hůř.)

Předevčírem jsem se rozloučila se zrzavou barvou vlasů, která mě provázela poslední více než čtyři roky.

A čeká mě jedna módní akce za druhou, ne jako bloggerku ani jako VIP spolupracovnici, ale jako obyčejnou šedou myšku, která bude s tužkou v ruce zapisovat a zapisovat.

Myslím, že člověk, na rozdíl od mrkve, roste když jsou ti kolem něj vyšší, než on sám. Shodou náhod jsem se setkala s lidmi, kteří mě převyšují, motivují a učí. Taky jsem zjistila že prostě nejsem extrovert, že mlčení mi nevadí, před párty dám přednost dobré knize.

Třeba to tady upadne a zaroste pavučinami. Třeba budu hledat místo, kde se budu moct svobodně vyjádřit. A třeba nebude co říct.

Každopádně, děkuju za ten čas, který jsme tady spolu strávili. Blog byl pro mě vždycky odpočinkem od školy, místem pro setkávání a vrbou, která ochotně šustila listovím, na důkaz toho že mě chápe.

Olga

You Might Also Like

6 komentářů

  1. proč si pořád hraješ na šedou myš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože superhvězda, sexy, dokonalá božská už jsem byla a nějak mě to neuspokojilo. Resp. tak trochu se stydím za to, jak jsem se v oblouznění dokonalostí sebe sama chovala. :-)

      a hrát si... pozorováním bylo dokázáno, že pokud nebudu nosit šedou burku nebo nikáb, stejně se někdo otočí.

      Je mi to docela jedno, co lidi. Mám svoje lidi. A těm je oblečení upřímně jedno. :-)

      Vymazat
    2. Já bych se určitě otočil. Si krásná. Hlavní je okolí zas až tak neřešit. A gratuluju. Taky jeden Ing.

      Vymazat
  2. Pořád nechápu, proč se tak podceňuješ. Stačí se podívat na tvoje editoriály. Buď pyšná na studium i na práci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se zkus zamyslet, máš zrovna ty pocit, že se Olga podceňuje ;-) Já totiž v jejím projevu tu hrdost vidím. Spolu se skromností.

      Vymazat