Recepty domácí kuchyně - Young Primitive

13:42

Tak, jako si z nás, co se potravin týče, dělají obchody legraci, ani s hadrama to není vždycky slavné. Malý trh, vysoká ceny, kvalita pochybná, to je jasné jako facka. Ale ani by to tak nevadilo, když jsme blbí, si nic jiného nezasloužíme, ale nejde jenom o nás a naše nasyslené korunky. Každý nákup má díky provázanosti ekonomiky vliv i na jiné lidi.

 Osobně si myslím, že nakupovat domácí zboží má smysl. Když už teda ne proto, abychom snížili ekologickou zátěž, vyhnuli se vykořisťování jihoasijských dělnic a ignorovali tlak nadnárodních řetězců, tak proto, že to podpoří naši malou ekonomiku. Zaměstná to nějaké ty švadlenky, grafiky, návrháře, ti pak budou schopni si sociální a zdravotní platit sami, děti pošlou na nějakou lepší školu, zvedne se HDP a ekonomové budou slavit, že jsme z krize venku. Jasně, je to tak trochu utopie, ale proč to nezkusit, hlavně... když ne všechno co tady vzniká, je odpad.

Young Primitive je brněnská značka typu grafika všeho druhu. To takhle člověk začne s webovkami, plakáty, a skončí...  no jasně, u triček. Teda, kdyby to končilo tričky, tak bych si asi samostatný článek odpustila. Obrázky na trička může tisknout kde kdo (pamatuju si, jak jsem kdysi vytiskla fotku na tiskárně HP na nažehlovací papír HP a celé to pak aplikovala na bílé tričko pochybné kvality... kde to vydrželo dvě vyprání) a hlavně, trička s obrázkem mě přestala zajímat v době, kdy byl můj věk ještě jednociferný. Za fashion to prostě nepovažuju. O něco více práce a kreativity je možné vrazit třeba do mikin, do šatů nebo sukní.  Podle mě je ale poklad Young Primitive zakopaný na úplně jiném místě, a to pod hlavičkou legíny.

Docela dobře si pamatuju, jak tady někdo před rokem dvěma skuhral, že v česku se nedají sehnat hezké divoce potištěné legínky a ejhle, here we are. Chcete vesmír? Batiku nebo fotografii? Žádný problém. Young Primitive se nebrání ničemu, protože má dobré nápady, šikovné dodavatele, a ví jak na to.

BESKYDY
CLOUDS
NEBULA





Přiznám se bez mučení, tím, že potištěné legíny jdou ušít mimo velkovýrobní tovární haly, jsem si nebyla tak docela jistá. Přece jenom, je to elastická záležitost, obrázek musí navazovat, guma v pase nesmí tlačit... no, prostě doma vyrobené legíny jsou vždycky více tepláky, než cokoli jiného. (A tak nějak, podle sebe soudím tebe...) Ne že bych nevěřila, že celé to dílo se odehrává v katastru města Brno, ale nějak jsem si to prostě nedokázala představit... no, a nakonec, to vlastně nevypadá nijak složitě. Vlastně, je to tak trochu jako slepovačka ze Sluníčka neb Ábíčka.


  
Na konci toho všeho vystřihování a sešívání jsou legíny Ludwig, které mají potisk z takového toho divného, jakože barokního divanu. (Tahle potahovka je prostě kult, zejména pak ve Scontu a na podobných festivalech bytového designu, ale zatímco na gauči vypadá tragicky, na legínách to je něco úplně jiného.)

Tak až příště budete shánět něco na své nožky a nožičky, dříve než se ponoříte do vod Asosu a podobných portálů, zkontrolujte co je nového na Young Primitive.cz.

Mimochodem, myslím, že by bylo možné se i domluvit, a nechat si vyrobit nějaký super extra vzor na zakázku. To jinde neumí. ;-)




You Might Also Like

9 komentářů

  1. Skvělý článek, já mám od nich top s dlouhým rukávem a je superský (bez obrázku) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak ty s těmi mráčky se mi zamlouvají!

    OdpovědětVymazat
  3. Já dostala legíny YP (Hubble) od přítele jako dárek a jsou skvělé, guma netlačí, materiál se nošením nevytahuje, potisk se na nohách nerozplizává a ani jinak nedeformuje... a mám takový pocit, že si k nim budu muset pořídit i Ludwiga, protože ten potisk je boží. Jinak já na sobě trička s potiskem taky moc nemusím, ale táta i přítel už mají od YP docela pěknou sbírku, hlavně táta jako velký sportovec byl nesmírně nadšen z "oddílového" trička STS Chvojkovice Brod. Už by nám v YP mohli vystavit nějakou zákaznickou kartičku. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Od YoungPrimitive jsem koupila přítelovi skvělou mikinu. Stejně bych ji nejraději nosila já! A legíny se mi líbí beskydské, už je očumuju dlouho.. No holka z Valašska, že. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Žel, tohle není můj šálek piva...

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju legíny, mám v plánu teďka nosit jen a jen je a nic jinýho! :)

    OdpovědětVymazat
  7. no tak ty vypadají skvěle!! :)

    Bobunka3liska.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. musela jsem s k tomu vratit - pro me asi nejlepsi informace na tomto blogu ever :-) fakt diky!

    OdpovědětVymazat