Zapomenutá místa - tajemná zahrada

17:06



Zapomenutá místa jsou jako zkamenělé stopy v blátě, ukazují, kudy jsme se ubírali, kdo jsme, odkud a kam kráčíme. 


Skleníky, zahradnictví a sady, opuštěné a zpustlé, se často nacházejí na okrajích měst. Politika doby minulé, ale hlavně, nedostatečně pokročilé technologie vyžadovaly, aby i lidé ve městě měli co nejblíže čerstvé potraviny. Zelenina, ovoce a květiny, to všechno, pro co dneska míříme na farmářské trhy a máme pocit nevýslovné autenticity. To všechno, co dnes dovážíme z Belgie, Polska, Itálie nebo Afriky, v chladících boxech, bez vůně a barvy. 








Zvláštní, tichý svět na okraji Prahy, kde rostliny pomalu ničí své někdejší žaláře. A vzduchem lítá pápěří plamínků, šneci se pomalu sunou, žijí a umírají, a stropem a podlahou staré haly se rozléhá pravidelné KAP.


Ps: Velké trubky jsou topení, malé trubky zavlažování. Myslím.

PPs: Areál je "volně přístupný" dírou v plotě. Ale pokud byste se sem vydali s vozíkem a pilkou na železo, asi moc nepořídíte. Zahlédli jsme něco jako ochranku a když nás zahlédl "soused" areálu, ozvalo se pár ran, jakoby někdo střílel.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. To musela být dobrodružná výprava...

    OdpovědětVymazat
  2. tak toto je genialne miesto, tu by sa dali urobite fenomenalne fotky. mala by si si zohnat osobneho fotografa a zaviest ho sem a urobi ti take fotky ak je sikovny, že ti všetci budu zavidiet :P

    OdpovědětVymazat