Fuga

22:06

(Speciální příspěvek s fotkama autorky!)

Moje vědomí by na to snad zapomělo. Moje podvědomí by mě nutilo se s tím neustále trápit a srovnávat.
Ale nakonec to hezky rozsekla redaktorka Vice v tomto článku. 
Je načase tuhle kapitolu zavřít...nebo teda, aspoň si přiznat, že ideál krásy se změnil, aniž bychom si toho všimli. Najednou jsou tady tyhle mezery a já nevím, jak se k tomu postavit.

Fugy mezi nohama, jako to nazvala moje máma, tady byly odjakživa. Někdo má, někdo nemá, ale nikdy to nebyl znak krásy, něco co by se vystavovalo. Naopak. Kdo měl hubené nožky ze kterých se dalo dobře číst, raději je schoval pod sukni, případně pod širší kalhoty. Dokonce ani ty modelky to neměly a missky?
  Je to už minimálně deset let, co se moje máma zvedla znechuceně od televize s tím, že finalistky miss mají fugy mezi nohama a že ji to nebaví. Jenomže to byly takové ty malé trojúhelníčky volného prostoru hned pod rozkrokem. Takové ty lehce provokativní až vulgární... co mám teď i já.

Jenže dneska, dneska je to jiné. Ve starých knihách se psalo, že mezi ideálníma nohama žena udrží čtyři mince. Stehna, kolena, lýtka a kotníky se měly dotýkat a to tak nějak stejnou měrou, a tomuhle nákresu jsem tak nějak, naivně, podřídila požadavek na mé nohy. A věřte, že když chcete, aby se poctivým X-kům lehce dotýkaly kotníky, kolena, ta je tam hodně těžké nacpat. Snažila jsem se, abych i přes tento handicap měla hezké tvary. A i tak mám problém přibrat přes lýtka.... no, a zatímco jsem řešila nebezpečnou blízkost kolen, čas oponou trhnul a máme tady toto.

Jasně, než si toho všimnou i "obyčejní" na internetu nezávislí lidé, bude to ještě chvíli trvat, ale nakonec se to zažere do podvědomí nejen lidem závislým na internetu. Zatím se nad tím můj muž a starší pánové ještě pozastavují a řeší, za co by takovou slečnu chytili a jak je v takových případech vyřešeno tlumení otřesů při jisté delikátní činnosti... ale ti mladí, ti to prostě vezmou tak jak to je a budou to brát jako ideál krásy. Nebo ne?

Abyste to pochopili, je mi jedno, jaké kdo má co, člověk si svou genetickou výbavu nevybírá. Někdo má odmalička nožičky jako hůlčičky, s vystouplými koleny, a i kdyby se ládoval jenom fastfoodem, změnit se to nepovede. Někdo má těžší podvozek, a jeho kotníky vypadají štíhle jen na podpatcích vyšších než 10cm. Někdo má stehna a kolena u sebe, někomu se kolena dotýkají, jen když nohy překříží. A všechno by to bylo OK, kdyby do módy nepřišly minišortky a superskinny kalhoty. Zatímco kus ženské v tom vypadá jako nepovedená tlačenka, elastan deformuje do podivných tvarů a rozhodně nelichotí, když se sejdou děvčata z opačného konce tvarového spektra, vypadá to spíše, jako když stará piána dostanou vycházku.

A zatímco u těch, které jsou skutečně ženské, se můžeme ušklíbat, můžeme kritizovat nerozum, špatný životní styl a nedostatek vkusu, jako se to často děje na Módním pekle, u těch štíhlounkých si  netroufáme nic namítat. Ale já protestuju. Nebaví mě ani dívat se na ty pokrouceniny v černých punčocháčích, které čouhají z jeansových šortek, nebo jsou nedejbože ještě opticky deformované přidáním nadkolenek. Obzvláště v kombinaci s podpatky je pak chůze takových slečen pikantní, botky mají tu nepříjemnou vlastnost vychylovat se do stran a nad výslednou křivkou by nejeden secesní umělec zaplesal.

Tohle prostě stojí za to vidět.

Zkrátka a dobře, nevím, co si o tomhle trendu mám myslet. Jako správný wanna be fashion insider bych se asi měla přizpůsobit, a to už vůbec nemluvím o tom, že je velmi těžké najít inspiraci pro vlastní styl, když je všechno nafocené na lidech s fugou. Ale na druhou stranu, v rámci zblblosti jsem se tohohle vzhledu snažila dosáhnout... a sice, když se předkloním, tam něco je, ale jinak je efekt minimální. A tak prohlašuju, že to jsou beztak kyselé hrozny, a zvedám ruku zároveň se všemi, kteří pokrouceným párátkům nefandí. Ostatně...vystavovat něco takového, to už je snad na hranici nějaké psychické poruchy, ne?

simulace bot na podpatku
kolena se dotýkají
kotníky se dotýkají

 

Co myslíte vy? Je to směr, kterým se lidstvo vydá tak jako se vydalo směrem korzetů před pársty lety? Budeme mít časem korzetové kalhoty, které nám budou tvarovat stehna? Budeme svoje děti nutit jezdit na koni nebo na něčem podobném? Budou se nosit jenom takové modely, které tuhle dokonalost ještě zvýrazní a ukážou?
A nebo to je slepá ulička vyhrazená pro teenagery, trend, který bude nakonec udusán starým dobrým sexuálním pudem?
A vůbec...máte mezeru mezi stehny? Máte "čitelné" nohy? Nosíte legíny a mikrošortky? A líbil by se vám tenhle trend, kdyby jím nebyl internet zahlcený?


Ps: Krajkové šortky jsou k prodeji. Jak vidíte, na mě nevypadají úplně lichotivě ;-)

You Might Also Like

19 komentářů

  1. Ahoj, ja teda žiadnu "fugu" medzi stehnami nemám, ani som nemala a mať nebudem :-D ani nechcem, mojmu muzovi by som sa asi moc nepacila. ma rad "zeny" nie kosti, ako hovorieva :-) cely modelkovsky skinny trend mi inak pride totalne uleteny. nema to so skutocnym pojatim zenskosti absolutne nic spolocneho. saty vyzeraju pekne na oblinach, uzke sukne vyzeraju pekne na oblinach. uzke nohavice (vkusne!!!) mozu tiez vyzerat elegantne a vkusne. zakladom je do nicoho sa nervat, zdoraznit pas a boky. mne sa paci typ postavy ako ma Beyonce napriklad. ale viem, ze kazdy mame nieco geneticky dane, mne sa len nepaci, ked mi geneticky dane vychrtle hovoria, aby som aj ja vyzerala ako geneticky vychrtla. a inak Tvoje nohy su krasne :-) howgh.

    OdpovědětVymazat
  2. Už od prvního odstavce přemýšlím, jestli to mám riskovat a podívat se do zrcadla. :D Ale pro svůj klidný spánek to neudělám.

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní článek ... to já jsem ta s fugou :D ... ale nechtěnou...jsem neskutečné hubená právě ta jak píšeš párátko, lteré se může cpát fastfoodem a nepřibere, já se tím dost trápím....když mi někdo řekne že jsem zdechlá apod. prostě za to nemůžu a nejde mi přibrat žádným způsobem ... je to hrozné :( každopádně se snažím jak mi pár lidí radilo z toho udělat výhodu, ale občas se nezadaří...

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. napríklad ja mám medzeru a vobec nemám chudé nohy teda
    proste len mám širšie boky a z toho z takej kostry to proste tak nejak plynie tá medzera:D

    mne sa proste páčia zdravé a fresh telá (teraz nemyslím nejak mega svalnaté) a také by som aj ja raz chcela mať
    a inak tento vychrtly trend si myslím že už je za nami :)

    ale ktovie...

    OdpovědětVymazat
  5. ja mam nohy zase jako fotbalista (mam hrozne vyvinute steheni svalstvo), ale nejak me to netrapi, aspon muzu kazdeho radne nakopnout :)

    OdpovědětVymazat
  6. nechápem tie baby, ktoré chcú mať silou mocou medzeru medzi stehnami keď ju aj tak nemôže mať každý (http://sweatsalty.tumblr.com/post/28201873247/not-everyone-can-have-a-thigh-gap-so-don-t-worry)

    OdpovědětVymazat
  7. Moje máma to nazývá úplně stejně jako ta tvoje :D hlavně ještě vždycky přidá, že by tam člověk strčil příčně dlaň. Fugy jsou ošklivé a vždycky mě vyděsí, jak vypadají nohy vychrtle...mám štěstí, že jsem zdědila štíhlé bez fugy :))

    OdpovědětVymazat
  8. Mohu být sprostá? tentokrát si nemůžu fakt pomoct. Přečetla jsem to zběžně, neb se nechci rozčílit. To až po snídani.
    Takže: NASRAT!
    Žádnou díru tam nemám a nebudu mít. Myslím mezeru, ne vagínu a anál. Ty tam samozřejmě jaksi mám.
    Ženy jsou nenapravitelné, jaké biče si na sebe šijí. A nemyslím si, že je to vina teplých návrhářů, jak se často tvrdí. Kolikrát mi přijde, že horší zhůvěřilosti vymýšlí ženské návrhářky. No možná to bude fifty fifty. Coco nás zbavila korzetů a Mary Quant nám vymyslela minisukni, abychom se mohly týrat, že musíme mít hubené nohy. Jistě se takových příkladů najde víc.
    Takže na milou mezeru dlabu. Nosím šortky a krátké sukně, jen teda s punčochama, aby nebyla vidět nepěkná kůže na nohou (osobní problém, netřeba rozebírat). Jestli někoho rajcuje fuga, at si políbí zadel.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já tedy fugu mezi stehny mám a prostě jako Paulína - taky mám jen dost širokou pánev a k tomu nohy lehce do O .. kdybych chtěla, aby ta fuga zmizela, joo to by sakra bolelo .) to ženy v historii neměly nohy do O? :D Nebo se to zamaskovalo tím, že byly silnější a pak i ta fuga mezi stehny zmizela? Přesto si myslím, že stehna nějak rapidně vychrtlé nemám .) bývávalo.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mezeru mám... ale že bych se nad tím někdy pozastavovala, to ne.

    OdpovědětVymazat
  11. viete, nam to pride zvlastne, ale ked si predstavim ze nastrocne holky to citaju, a pozeraju fotky takych blogov, tak po tom zacnu tuzit, a zacnu aj problemy...

    OdpovědětVymazat
  12. :D jaj jak já si teď připadám hloupě! Už pár měsíců řeším podvědomě viditelnou blízkost mých stehen. Ale logicky jsem nad tím neuvažovala...vymyli mi mozek!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty fotky z toho blogu s "fugama" jsou děsivý. Kurňa to je opravdu známkou hladovění a ne vysportované postavy!

      Vymazat
  13. tak jsem prave zjistila, ze mam idealni nohy podle starych knih :D apon neco, podle dneska teda rozhodne ne. ale i kdyz mam obri zadek a tlusty stehna, tak tam tu mezirku (trojuhelnicek) mam. asi je to fakt tou sirsi panvi..

    OdpovědětVymazat
  14. Mezeru a vůbec kostlivou postavu mám. Geny, nadělat se s tím nedá nic.
    Mezera a vůbec kostlivé postavy se mi líbí, na přehlídky se občas dívám akorát kvůli modelkám, líbí se mi, jak jsou vysoký a hubený - jsem moc nevyrostla a hubená postava 160 cm a hubená postava 180 cm působí jinak.

    Ovšem, i když beru v potaz svý preference, který jsou hodně daleko za tím, co lidi označujou za normální, tak na tvých nohách nevidím nic špatnýho, holt máš přirozeně jinej typ postavy než kostnatá křehule - a mně se třeba líbíš moc, protože máš krásnej obličej, nádherný vlasy a vypadáš jak šlechtična ze starýho obrazu.

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělý článek. Někdy jsem raději za svůj obří zadek a špekatý nožky, které ale nikdy nemám šanci zhubnout ať dělám, co dělám. Možná bych to s tou byť nechutnou a ošklivou fugou měla v životě přeci jen jednodužší s tím, že mi matka (s ideálem krásy v modelkách) mou postavu od narození vyčítá.

    OdpovědětVymazat
  16. Uf, tím se fakt někdo zabývá? Asi musí mít hooodně času....

    OdpovědětVymazat
  17. Hahahaha, paradne napsane Oli, ja mezeru nemam, moje stehna se maji moc rady a jsou nerozlucitelne sestry :D minci by se mi mezi nohy veslo spoustu, odshora az po kotniky. rozhodne tomuhle trendu nefandim, nerikam, ze mam nejakej problem s hubenyma lidma, kdyz ja sama jsem tak velikost 40/42, ale myslim si, ze kdo to ma v hlave v poradku, tak rozezna vysportovanyho cloveka od nejake hladovejici zdechliny ( tim samozrejme nemyslim lidi, kteri maji turbo spalovani, vim ze je to naprosto realny, mam brachu, ktery je toho zivoucim dukazem). a taky me moc pobavil clanek, na ktery jsi odkazala hned ze startu.

    OdpovědětVymazat
  18. Ach jo. Ano, veřejně se tady přiznávám. Mám fugu. Bijte mě, kamenujte mě. Když sem si vybírala,jak budu vypadat, zvolila jsem přesně tohle. Mně už je jednoduše na blití z těchhle řečí. Od malička jsem hubená a mám i široké boky - tzn tvar mé fugy by mi záviděl i bermudský trojuhelnik. Jenže příroda mi nadělila do vínku i celulitidu. Takže když jdu cvičit, poslouchám závistivé kecy nebo uštěpačné poznámky od ostatních holek, co dělám ve cvičení. A není větší žůžo než vychrtlé nohy s celulitidou, fakt, že jo. Přijde mi, že v dnešní době je normální, že se zaoblenější holky posmívají těm hubeným. A světe div se, nás přirozeně vychrtlé moc netěší neustále poslouchat poznámky tlouštíků o našich kostrách. Ale kdybych si dovolila jedinou narážku podobného rázu na člověka, který se mi posmívá (zpravidla bývá silnější, kdo ví proč si vybral k narážkám zrovna mě), byla bych snad ukamenována. Protože robustní lidé přeci nemůžou za to, že jsou robustní,že, to je nad slunce jasné. Vím, že tady píšeš spíš o tom trendu a dívkách, které ho chtějí dosáhnout plánovaně, nicméně, pomyslelas na ty, které fugu prostě mají a nelíbí se jim? Na to, jak by se ony mohly cítit po přečtení článku o tom,že fugy jsou fuj a nějaké pokroucené nohy v punčocháčích ještě víc? Kristýna P.S.: Nechápej můj příspěvek nějak moc výbojně. Jenom mě tenhle trend ona-je-hubená-pojdme-ji-ukamenovat z pochopitelných důvodů nebere.

    OdpovědětVymazat