Daily style launch party

23:06

Lidé říkají, že je třeba se socializovat. Ve škole říkají, že novinář musí být drzý a aktivní. 
Nemá smysl chodit do kabinetu zajímavostí. Některé akce jsou lepší. Mnohem lepší. 




Velká úvodní párty jedinečného módního portálu Daily style byla plánovaná dlouho dopředu a pro spolupráci se povedlo získat to nejlepší české módní scény. 
Skvělá party se povedla přesně tak, jak bylo zamýšleno, lidí bylo tolik, že nebylo vidět na molo a šampaňské teklo proudem. Výborný večer!





A teď vážně. O co vlastně šlo a co to vůbec Daily style je?

Daily style je: Internetový módní magazín s každodenními novinkami ze světa módy, radami stylistů, tipy aj. Podle počtu přispěvatelů spíše magazín než blog. A podle témat rozhodně projekt s velkými ambicemi.
Daily style má dokonce vlastní fórum na Módním pekle a má i svoji anglickou mutaci. (To jen tak někdo nemá.)
Články jsou rozhodně velmi kvalitní. Vždyť redakce je tvořena zkušenými odborníky.
(: Módní projekt s velkou ambicí, v kvalitě v naší zemi běžné, jakých je spousta. Každý nějak začínal... a většina rychle zkončila. Autoři by se pro začátek mohli naučit česky. Já teda nejse zrovna vzor, ale když text vypadá jako z google translator, něco není v pořádku...)

I ten nejobyčejnější redaktor Tomáš Ruml se módě věnuje už roky a je stylistou v Pařížské. Není divu, že modeling v Agatamodels a v Jaro managementu ho nenaplňoval. (Bohužel, mimo setku v téhle agentuře o něm pan google mlčí. Že by to s tím stylingem nebylo až tak žhavé? Nebo že by to celkově nebylo tak žhavé?)

To druhý muž v redakci, oceňovaný módní návrhář Miroslav Rajtr je na internetu mnohem aktivnější. Ještě mu nebylo 19 let, dlouhé roky se věnoval hiphopu, ale památka o tom zůstala jenom na jednom blogísku. Na modelu, za který byl oceněn, by si asi Ada smlsla (reportáž ze soutěže na Protišedi.cz). Ve třetích ročnících průmyslovek však vznikají horší dílka a je tak otázka, jestli se svou maturitní prací posune nahoru nebo dolů.

O PR managerce Lesyii Buzhoryanu (ové) toho na síti moc nenajdete. Můžete sledovat twitter nebo facebook a věřit tomu, co o sobě píše sama. Nebo můžete věřit intuici z osobního setkání. Je to taková normální milá holka jako všechny ostatní ve své kategorii. (Neboli, jako všechny které vypadají dokonale jako z plastu. Mimochodem, víte někdo co je to Univerzita?)

Hlavním člověkem celého portálu je šéfredaktorka (a pravděpodobně majitelka) Evgenia Klochay. Evgenia je stylistka, s jejíž prací už jste se určitě setkali. Nějakou dobu blogovala, (od října 2009) ale pak pochopila, že móda je někde jinde, móda je tam, kde to žije. Její portfolio najdete na behance network a je vskutku impozantní. (zajímavé, že test pro Veroniku Dolečkovou, který je dobrý, tam není...) Jak se Evgenia k takové skvělé práci dostala? Usilovnou pílí a talentem a také rozhodností, jak si můžete přečíst v jejím exklusivním rozhovoru pro Check Czech Fashion kde má i fotku outfitu. Není to ale jen stylistka a šéfredaktorka, je to také schopná bloggerka pro stránky flash-store.net.

Mimo tyto základní členy nesmíme zapomenout ani na Togi Burmaa, známou modelku a finalistku letošní Miss expat. Také, co by to bylo za portál, kdyby neměl své fotografy a editorialy. Hlavní je Mikhail Bobchinetkiy, v těsném závěsu Michaela Peřinová. (Známá firma. Mimo jiné mi byla na svatbě. ;-)

Tak, tolik internetový průzkum. Právě jste si udělali obrázek o pozadí bombového večírku, o tom, jací lidé ho pořádali. Je zajímavé sledovat nitky, jak se sbíhají a rozbíhají. Nebýt trošku zběsilého chování výše uvedených lidí na Facebooku a mediální masáže, pravděpodobně by mě tento projekt lehce minul, jako mnoho dalších. Nechala bych to plavat s tím, že to je jenom další pokus o hvězdnou slávu. Ale když někdo napíše následující inzerát, musí čekat, že se někdo blbě zeptá.

Hledáme modelky, vizážisty a kadeřníky na módní přehlídku, která se bude konat 24.11., bohužel nemůžeme nabídnout žádnou finanční odměnu, ale získáte zkušenost z modního světa, stanete se součástí naší launch party a můžete si užít celý program večera. Kdo má zájem, tak se prosím ozvěte na evgenia@dailystyle.cz. Těšíme se na Vás!

Ehm, cože je součástí té párty, na kterou je, mimochodem, vstup pro celou širou veřejnoust včetně welcome drinku (Bohemia Sekt) zdarma? (Kde na to berou?!) Praxe, fotky, reference. Aha. Už jsem dělala lepší věci. Zadarmo. Nicméně jedna moje kamarádka se do toho pustila. Je moc hodná, a protože má zkušenosti jen z Prahy a z Paříže, rozhodla se udělat si touto show velký zářez v životopisu. Nakonec byla podle zákulusního zdroje největší odměnou tatranka, preclíky, pražené arašídy a mandle - backstage catering.

A zadarmo se hledaly také modelky. Krásné, vysoké, štíhlé, s praxí. Tak pravil inzerát. Z toho dalšího, co tam píšou, se nakonec nestalo skoro nic. Jedna agentura si stěžovala na neprofesionální přístup stran dívek s exklusivní smlouvou.
Jedna z pořadatelek si posteskla: "Ta přehlídka bude masakr. Jako zkoušeli to dvakrát...jako když to někdo dělá poprvé." V zásadě měla pravdu. Modelky byly... různé.

Na FB se psalo:
Na této přehlídce, bude přehlídka pro velmi známou módní značku a další řadu návrhářů. Proto hledáme modelky, které už praxi mají.

 V překladu to znamená asi tolik, že na přehlídce se předváděly věci z Lindexu. (Velmi známá značka, to je rozhodně pravda.) Módní show byla divokým mixem, ve kterém zaniklo to zajímavé, jako např. dva modely značky Loram (Které to byly? Netuším.) a vymikdy chyby (To si slavní stylisti neohlídají, aby měly modelky vhodné spodní prádlo? Nebo to zase takoví profesionálové nejsou?) Věřím taky tomu, že Czech Chick si daly velkou práci s výběrem modelů z e-shopu bechick.com, celek ale vypadal přesně jako je vyfoceno na blogu Fashion from wardrobe. Zmateně. Cirkusově. Amatérsky.
Co se týče moderátora...nekoktal. Jinak nevím, jak ho pochválit.

Když se mě pár hodin před večírkem ptala Nikol Moravcová, jestli má smysl vykašlat se na Zlatého Slavíka a jít na akci, kvůli které ji bombardují emaily, řekla jsem jí popravdě že nevím. Nakonec jsem ji tam nepotkala a nepotkala jsem tam ani mnoho jiných slavných, kteří byli pozvaní. Na baru prý chvíli seděl David Kraus, nechyběla spisovatelka, modelka a bloggerka Lucie Van Koten Kunesova s manželem, modelka a bloggerka Eva Che Tian Wen a už zmíněné Chicks, které jsem ale nepotkala. Také se objevila Daya Podlešáková, spolumalitelka značky LORAM a Klára Haunerová, návrhářka, fashion managerka a majitelka kurzů oděvní tvorby. Nic zvláštního, vzhledem k tomu, že se jedná o úzké spolupracovníky a partnery...
 Po sále se však, pravděpodobně po boku Štěpánky Duchkové, pohybovala samotná OLO - Oldřiška Křížová. A to už rozhodně zajímavé je. Řekla bych.

Odešli jsme po přehlídce. Možná že trochu brzo, ale jak se to vezme. V reálném čase to byly 2 hodiny strávené pozorováním, můj muž už toho měl celkem dost a já se mu ani nedivím.

Ty nejlepší fotky najdete na mém FB.


 

You Might Also Like

24 komentářů

  1. Jedna skvělá věc se odehrála, taneční vystoupení, to bylo skvělý. Hned potom jsem šla taky spát ;) Se zářezem v životopisu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kamoška pre nich chvíľu písala, ale potom jej začali preberať články- rozumej to, čo ona napísala,síce zverejnili, ale pod iným autorom. Keď z tade odišla žiadala, aby články stiahli...oni ich tam nechali a v článku pozmenili max. 3 slová a wualá, nový text je na svete. Fakt otrasný prístup!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom pripade vase kamaradka je bud Barbora Machova nebo Katerina Novakova. Vzkazte devcatum, at se vezou na nekom jinym a tyhle kecy jsou dost zbytecne a k nicemu! A jestli maji problem, at si napisou na Zed Narku.

      Co se tyce clanku, tak chci autorce moc podekovat. Veskerou kritiku si poznamename a alespon vime, co napravovat. Byla to nase prvni akce a mame daleko k dokonalosti. Nektere veci v clanku bych rada vytkla a upresnila. Anglicka verze jeste neni oficialne zverejnena a teprve je ve stadiu priprav a zkousek. Takze se o ni zatim ani neda moc mluvit. Cesky se uz ucime...tak snad nam to brzy pujde a google prekladac nebudeme zas az tolik vyuzivat (ironie). Ja uz pro flash-store nebloguji, takze by tam mel byt minuly cas. Co se tyce veskerych pozic a popisu naseho tymu. Nemuzete soudit vsechny podle toho, co vyplivne google. Vzdyt to ani nejde. Napr nase PR manazerka pracovala pro x spolecnosti ale to, ze to nenajdete v googlu je snad normalni. Nekteri lide se tomu proste vyhybaji. Bez ni by projekt nebyl, je to moje prava ruka a pomaha mi absolutne se vsim. Takze je celkove zbytecne psat o nasem tymu jen na zaklade toho, co rika google a toho co mame my na strankach. Preci jen osobni rozhovor je mnohem lepsi nez internetovy pruzkum. Fotky me uprimne pobavily.
      Tak snad se polepsime a priste to pro vas bude cele vice zajimave.
      (Evgenia Klochay- sefredaktorka dailystyle.cz)

      Vymazat
    2. - Pokud to jsou přípravy, nemělo by to být vyhledatelné.
      - nesoudím. Předkládám co jsem našla, obrázek si udělá každý sám. Když podnikáte na internetu, je jasné, že tam vás budou zkoumat. Ale co si budeme říkat, každý vypadá lépe v tom, co říká google než v tom, co se povídá po maskérnách... a víme to všichni ;-)
      - Na rozhovor se ráda domluvím. Mám pár dotazů a přijde mi neslušné ptát se pod rukou.
      - Proti Lesii nic nemám. Svou práci dělá opravdu dobře, i když trošku zběsile, neb Nikol se tvářila skutečně otráveně když popisovala jak ji uhání. Pokud je někdo vaší spásou, tak je to ona. (Tolik z prvního dojmu.)

      Vymazat
    3. Dekujeme moc za veskerou namahu a cas venovany nam,jen bych od sebe chtela dodat par veci, me vygooglovat jde velice snadno,ale na to musite mit to spravne heslo ;) s rozhovorem nemame problem ani jeden,myslim ze je lepsi psat o cloveku az po tom,co si na zaklade osobniho setkani budete myslet Vy, a ne google. A jen k ty Nikol - ja ji neuhanela vubec, 2 lidi z mych pratel ji zvali, uprime me a nasi akci "pocasi" by tam neudela (bez urazek),jeji pritomnost by ty akci ani neuskodila ani neprospela. A co se o nas suka v maskernach to nevim,ale muzete nam to sdelit :) Lesya Buzhoryanu

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  3. Evgenia je dcerka ukrajinskeho mafiana, to se divim, ze tam meli jenom bohemku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jako berete odkad co dela muj otec? :D Hahahahahah :D To me teda maximalne pobavilo :D
      (Evgenia K.)

      Vymazat
  4. Opravdu směšné :D :D Ale pobavilo :) Uveřejnění článek o mém dětství na (blogísku), který je už hodně starý byl použit z jednoho rozhovoru pro jeden web a ani já neměl ponětí, že ještě něco takového je venku, ale díky za oživení. Žádný člen hiphopu jsem teda opravdu nebyl - ufff naštěstí! Hodnotit práci, bez argumentů a podkladů je vážně laciné a směšné. A moje práce jestli se posunula nahoru nebo dolu? Nedělejte ukvapené závěry. Prosím o to. Díky (Miroslav R.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na svém fanpage máte jen jedny hotové šaty. A jsou dobré.

      Vymazat
  5. Jinak mám ještě dotaz zvedla návštěvnost nebo čtenost celého blogu nebo jen článku? :) (Miroslav R.)

    OdpovědětVymazat
  6. Prosim a kdo je Nicol Moravcová?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Durduin, ty se taky posereš z každý ,,celebrity".

      Vymazat
    2. chapu ze se kazdy chce zviditelnit, ale jde to i bez vazeliny

      Vymazat
    3. Anonyme z 21:42: To, jak interpretuješ text, je přinejmenším zajímavé...

      Vymazat
  7. a prosím ve škole vám zapoměli ještě říct,že nejenom stačí být aktivní,drzí,ale hlavně inteligentní.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inteligentní? A co ten váš pravopis? Zapoměli?????????? Co jste se ve škole naučil vy? Lucie

      Vymazat
    2. "být drzí" :D

      Vymazat
  8. ja som tam nebola, no podľa tvojho opisu a fotiek na tom blogu , súdim, že to bola hodne lacná akcia

    OdpovědětVymazat
  9. baví mě, jak dokážeš psát tak, že to nevyzní nikdy jednoznačně ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. S tou češtinou - pravopis se dá v některých případech omluvit nutnou rychlostí při psaní, přepisování atd. Problém je v tom, když redaktor není do článku schopný napsat jedinou větu, která by dávala alespoň trochu smysl.
    (PS, Durduin - skončit:)
    E.

    OdpovědětVymazat
  11. Chtěla jsem tam pomáhat, přišla jsem tam a slečna Evgenia mi ani nepodala ruku, podala ji jen fotografce Angelině, ale té se ani při podání ruky nepodívala do očí, přišel s námi i vizážista a jiná výpomoc a těchto dvou lidí si Evgenia taky vůbec nevšimla, ani neměla zájem podat ruku a seznámit se, takže jsem pak odešla (nikdo si toho stejně nevšiml). Moc mě to mrzelo, jela jsem tam kvůli zkušenostem a zážitkům až z Českých Budějovic. :( Přístup dost neprofesionální, časově blbě naplánovaný, prý ani fotografům, vizážistům ani kadeřníkům nikdo nepoděkoval, až druhý den na facebooku...

    OdpovědětVymazat