Vítězové a poražení

9:50

Hezké pondělní dopoledne. Jela jsem včera vlakem, bylo zpoždění únavou se mi zavíraly oči, ale byla jsem odhodlaná splnit slib, který jsem dala. Vyhlásit vítěze kreativní výzvy z minulého týdne.

Děkuji všem, vybrat to nejlepší bylo skutečně těžké. Na nějaké ty blbinky zjevně minulý týden nikdo neměl čas, a tak jediný experiment, který tady uvidíte je ten můj.

Přiznám se, nenávidím na sobě vycpávky a výrazná ramena. To je důvod proč nenosím košile, saka, halenky ani bundičky a pokud se do nečeho zamiluju, vycpávky jsou to první, co odpářu. Touhle akcí jsem se chtěla přimět k tomu, přestat myslet v omezeném chlívečku a vyzkoušet něco nového.

Od začátku jsem si byla jistá, že tenhle kousek nebudu nosit běžně, a proto jsem se rozhodla pro formu brože, spíše ve večerním stylu. Dostatečně výrazné na pohled, ale ne moc velké. A tak jsem na vyšívací rám natáhla mírně pružný tyl a pustila se do práce.

Odpusťte nízkou kvalitu zpracování, ale je to moje první vyšívací dílo v životě. (Pokud nepočítám křížky obšitou kanavu, vyrobenou v pracovní výchově ve třetí třídě základní školy.) Korálky jsem k dekoraci látky chtěla použít už dlouho, ale jak jsem sama poznala, k tomu aby to bylo jako na šatech z kolekcí Haute Couture, mi ještě opravdu velký kus chybí. Minimálně ze začátku to šlo hrozně pomalu. Později jsem si vycvičila techniku jak na perličky, tak na vyšívání stříbrnou nití a dílo postupovalo rychleji.

Vyšívaný tyl je přistehovaný na dvojitou vrstvu světlé plsti, slepenou lepidlem Herkules.



Dá se to? Nebo to je spíše katastrofa?

A taky nevím, jestli má smysl pokračovat v načatém tématu i pro další týden.
V záloze mám ještě od minula jeden podzimní trend z dílny Bulberry Porsum.
Mašličky.
Vím, že to není kdovíjaká novinka, ale vypadají jako poměrně snadná záležitost, jsou milé a použitelné na běžné nošení.



Pokud vám nebude vadit, tentokrát to uděláme trošku jinak. Kdo chce, může se zapojit, vytvořit mašličkový opasek nebo náramek, poslat do pondělka fotku a info a nebo jen odkaz na post kde vystupuje, a soutěžit o průsvitný top z minula. A pro ty ostatní mám nemravný návrh. Jestli se vám tenhle kousek líbí, ale myslíte si, že výrobu nezvládnete, můžete o něj soutěžit. Do komentářů napište, jakou byste chtěli barvu, jaký obvod a hlavně, kreativní výzvu pro příští týden, mimo to nezapomeňte připsat svůj kontakt. Nejzajímavější výzva bude odměněna páskem a provedena :-)






You Might Also Like

2 komentářů

  1. Brož moc hezká, já bych ji nosila tím kulatým k rameni a rovnou částí ke krku, ale proti gustu...
    Jinak se nenech trápit nezájmem o tvé soutěže, jak jde o to, že má v čechách někdo něco udělat, slehne se po všech zem... Já zatím šrotím ke státnicím, takže se zatím taky nezapojím, ale když počkáš... A hledáš-li inspiraci, mám tu jednu extratěžkou úlohu: mám body z Berschky, černobíle pruhované http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=13873968
    ale už se trochu vytáhlo a u ramenou se rozjíždí, proto bych chtěla něco mezi náhrdelníkem a sponou, klidně také s motivem mašlí, co by tento problém vyřešilo.. Když se budeš nudit, klidně zkus..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kdyby byl můj návrh (Berschka}fakt vybrán, tak pásek mi chybí fuchsiový, asi kolem 70cm, netuším...

      kristina.richterova#seznam.cz

      Vymazat