ZK showroom opening

14:45

Showroomy jsou místa, kde se sice primárně setkává člověk s krásnými věcmi, nicméně mnohem vhodnější by bylo říct, že se v nich náhodný příchozí setkává s krásnými lidmi.

Včera jsem měla tu čest zavítat na slavnostní otevření showroomu návrhářky Zuzany Kubíčkové. To je ta nesmírně příjemná zrzka, která má na svědomí loňskou špičkovou kolekci Cestovních obleků a letošní kolekci pro jaro/léto kterou jsem si pracovně pojmenovala "límečky a psaníčka".
Pokud byste si nevzpomněli, jedná se o hedvábné modely, na kterých se opakuje motiv límečku, pastelové barvy a promakaný prostorový efekt. A k nim patří psaníčka různých barev a velikostí, které je možné nosit na několik způsobů. (Vždycky nad nimi stojím, slintám, sním. Ale pak zvítězí rozum, protože bych je, bohužel, neupotřebila.) Poprvé byla kolekce prezentována na Designblok Dreft Fashionweeku, znova na Shooting Fashion Stars a na dokonalosti jí to nic neubírá.
Nebudu teď rozpitvávat, proč považuju Zuzky za jednu z hlavních hvězd této sezony. Prostě to tak je. :-)

http://www.facebook.com/pages/ZK/119842661409192

Po jednom našem pracovním setkání mi do schránky přistála pozvánka na oficiální otevření čerstvě přestěhovaného showroomu a dílny. Na to se nedá říct ne a to ani tehdy, když je upozorněno, že přísný dresscode musí být dodržen.

Jak byste interpretovali "FAUNA minimal CREATIVE" vy? Já jsem si nad tím lámala hlavu celý týden. Zaměřit se spíše na zvířecí vzory? Nebo si ušít masku? Nebo využít peří, kožešin a kůží? Napadaly mě různá řešení, dostávalo se mi různých rad. Nakonec jsem zavrhla možnost ušít si kostým veverky a rozhodla se zpracovat to, co mám doma. Kolem krku límec z ovčí kožešiny, top s leopardím potiskem, černé koženkové kraťásky, černé punčocháče, hnědé golfové boty a jako tečku psaníčko z hadí kůže.
Do centra jsem se vydala pěšky a během cesty jsem zaujala jenom jednoho černého pudlíka, jednu cikánskou holčičku a jednu slečnu, která se na mě na příkopech dokonce usmála. A pak že divoce kreativní outfity vystavují svého nositele posměchu náhodných chodců ;-)

V oknech rondokubistického domu mezi Jungmanovým náměstím a ulicí Na příkopech už posedávali první návštěvníci a uvnitř bylo vše nachystáno na příjemný večírek. Koktejly, ovoce, barevné burizony, všechno sladěné s kolekcí a úžasným vzdušným prostorem ateliéru. Neodolala jsem ledovému koktejlu z ostružin a jeho dokonalost si po třech týdnech "diety" opravdu vychutnávala. (Moje výživová poradkyně by ze mě v tu chvíli radost neměla.) Otevření showroomu sebou mimo příjemného večírku přineslo i vernisáž fotografií Ondřeje Janů, focených na sklo nebo plech. A spoustu lidí. Spoustu relativně  významných lidí, na které jsem se předtím neodvažovala skoro ani podívat. Setkala jsem se například s bloggerskou ikonou Papilotti z 11koček. Chvilkama jsem nevěděla kam se postavit, abych nikomu nezavazela, nicméně, všichni byli velmi milí a tak jsem ze zcela zaplněného prostoru utekla až po slavnostním proslovu pořadatelů.

No, zajímalo by mě, co si lidé mysleli o mém outfitu. Jak ti, kteří dresscode dodrželi pavím perem ve vlasech, vážčími křídly namalovanými na zádech nebo maskou na obličeji, tak ti s králičíma ouškama nebo ti v civilu. Snad se nelekli. :-)

Děkuju za pozvání :-)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. to psaníčko bych si taky pořídila, ale nejspíš jenom na výstavku, protože sebou tahám tuny věcí

    OdpovědětVymazat
  2. já nevím, ta návrhářka je mi z fotek a rozhovorů hrozně nesympatická, ale její psaníčko zbožňuju!

    OdpovědětVymazat
  3. já ti dám ikonu :)
    a s tím psaníčkem to mám tak, že ač ho mám už od vánoc, měla jsem ho venku asi jen jednou, protože si nakonec vždycky vemu větší tašku. ach jo.

    OdpovědětVymazat
  4. Mne teda tvoj outfit nepride nejaky napadny a extravagantny. Ani sa necudujem, ze nebudil pozornost v uliciach. Ale paci sa mi, aj vlasy sa mi pacia :) Aj ked minimal mohol byt trochu viac minimal.

    OdpovědětVymazat