Shooting fashion stars showroom

13:55

Včera to byl nadmíru příjemný den. Počasí sice pod psa,ale náplň stála za to.

Už nejsem VIP, nejsem ani modelka, ani insider, ani šikovná, krásná, mladá talentovaná slečna, takže v pátek večer jsem přijímala návštěvy doma, uklidila byt, upekla makovou bábovku a nakonec padla na futon. :-)

Ale takovou událost, zvláště když je režírovaná lidmí které hluboce obdivuju, jsem si nemohla nechat ujít. Naštestí pro mě, pořadatelé se štastně rozhodli uspořádat módní hostinu i pro obyčejné lidi atak jsem celá natěšená vyrazila do Mánesa aspoň na showroom.

Stálo to za to!

V bílém prostoru rekonstruované galerie byly rozestavěny štendry vybraných návrhářů a tvůrci sami nezi nimi. Milovníci barev a plastové bižu by si na své asi moc nepřišli, já jsem byla jako u vytržení. Kreativní ale nositelné a důkladně promakané střihy, to je to, co dneska moc často nepotkáte. Luxusní materály, kreativně použité levnější látky. Nikde nebyl barevný tyl! Hurá! Nebe pro milovníky decentní kvality, avantgardní a temné krásy nebo kreativní elegance.
To by jeden na akci v česku nehledal.

A taky že nehledali. Volný vstup, krásný prostor, venku zima - a lidi skoro žádní. Nevěřím že by to bylo strachem z vysokých cen. Cenovky měli jenom někteří návrháři a to v cenové relaci Zary!!! (a výrazně vyšší kvalitě) Že by to bylo leností jít někam mimo obchoďák? Nebo pocitem, že to co je originální, musí být barevné jako papoušek a tedy vystavené decentní kousky nejsou originál? Nebo si lidi myslí, pod důkladnou mediální masáží a vystavování toho nedobrého, že všichni nezahraniční návrháři nestojí ani za zkouknutí? Vlastně, napadá mě ještě jedna možnost - všichni už si koupili kolekce přímo od návrhářů. Ale to jenom sen :-)

Pro mě znamenala sobota velké přemáhání. Všechno to koupit! Hedvábnou halenku, košilové šaty, tylové šaty, kožené šaty, psaníčka, kabáty, kalhoty... Nakonec mi muž zadržel ruku. Až budu něco potřebovat, vím, kam zatelefonovat.

Co dalšího jsem postřehla?
Jsem si čim dál vic jistá, že nakupováni v řetezcích je u módních bloggerů projevem snobismu a lenosti uvažovat.

Oldřiška Křížková je naživo ještě dokonalejší nez na fotkách a v pověstech! Můj život dostal nový cíl. Chci být tak dobrá jako ona. Jen zjistit, jestli to vůbec jde. :-)

Zkrátka, děkuju za super akci.

Ps: sorry za chyby - via Ipad na focení

You Might Also Like

7 komentářů

  1. tohle vam prazakum, opravdu zavidim a vzdycky nechapu, jak si mistni muzou nechat takouvo akci ujit, kdybych tam byla, tak se muj "rok bez nakupovani" rozplyne pri prekroceni prahu manesu a budu se pokouset smenit i to, co budu mit prave na sobe :D no a koupila sis aspon neco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vzhledem k tomu že obdivuju tvé odhodlání, ve středu jsem nechala 3tis v textilforu, s oblečením zacházím jako se spotřebním zbožím a kabelka se muži moce, nelíbila, tak ne. Ale vím, kam si napíšu za další výplatu o šaty. :-)

      Vymazat
  2. Veci nadherne, prekrasne (bez prehaneni!) a moje penezenka jako obvykle, kdyz se to nejmene hodi, zejici prazdnotou:/ Na par designerskych jmen mam opravdu zalusk, takze zacinam setrit, ono se to vyplati:)

    OdpovědětVymazat
  3. Byla jsem dnes a jsem nadšená!! Přijde mně že mě dnes máloco osloví. Došla jsem jaksi do fáze, kdy jsem konfekce a takové té samozvané alternativní módy naprosto přesycená. Tohle bylo skvělé a když hadříky, tak vím kde.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím s tebou, spíš než k tomu snobismu se přikláním k lenosti uvažovat

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda, že som bola mimo PHA a nestihla som to.( Aj ja už mám pokrk flérovskej farebnosti a plastových šperkov.) Naopak, avantgardná a temná krása, kreatívna elegancia ma oslovuje veľmi veľmi. Ako sa pohybovali ceny? A máš pravdu Oli, mnohí ľudia zaujímajúci sa o módu v poslednom čase nejako zleniveli a svoj jediný zdroj oblečenia majú len reťazce.. pre mňa je práve zaujímavý ten proces hľadania a nachádzania.. od zapadnutých berlínskych vintage obchodíkov, cez Radotín, browsovanie ebayu až po vlastnú tvorbu..

    OdpovědětVymazat
  6. bylo to nádherné. škoda, že nepřišlo moc lidí, protože na něco takového si budou muset počkat celý rok.

    od koho chceš šaty? :)

    OdpovědětVymazat