Modern preppy style v Lindexu

15:09

Minulý čtvrtek proběhla v showroomu Lindexu prezentace hlavní kolekce pro toto jaro.
Proužky a klasické střihy, propracované detaily a neotřelé barevné kombinace. To je švédské pojetí preppy stylu a přiznám se, je mi blízké.

Až doteď jsem nad preppy style moc neuvažovala. Ano, je to to, co se mi vybaví pod slovem Gant, je to to, o čem psala několik výborných článků Eva Schön, ale tady v česku jsem nikoho takto oblečeného nespatřila. Teda, ne podle definic, které znám.

Kolekce Holy Whyte, která bude dnes uvedena v Lindexu na OC Chodov, je jiná.
Dlouho jsem uvažovala nad tím, čím je mi blízká, když sama sebe rozhodně nepovažuju za slušňačku, spíše naopak, jsem člověk, který by si do preppy kolektivu načesal číro.
Nakonec jsem si vzpomněla. Tohle je přece to, co miluje moje máma, to co důvěrně znám. Proto jsem z kolekce neměla pocit, jako ze slušňáckých postav z filmů Woodyho Allana. Holy Whyte je, i přes z mého laického pohledu lehce kostrbatý název, kolekce hravá a praktická, která si nehraje na středostavovskou slušnost.

Jak by si na ni taky mohl hrát svetřík s flitry na ramenou? Jak by si na ni mohlo hrát trávově zelené tričko nebo úpletové šaty? Sako, které má jednu knoflíkovou dírku obšitou kontrastní nití, to je přece anarchie vůči zaběhanému řádu.

Dneska se mi snad podaří dojít na VIP Shopping a něco ukořistit. Pro maminku. Nikdo tyhle kousky nevynosí tak skvěle jako ona. Nebo spíše pro mladší sestru, která miluje barvy a pruhy?
Uvidím. A vy byste se měli těšit. V obchodech tahle nádhera bude už zítra...
(a na Chodově určitě v nejlepší formě ;-)




 PS: Že to přece nemůžu být já? No, můžu...už jsem vám říkala o mé práci? Ne? Tak sledujte Centrum Chodov na Facebooku a uvidíte mě v outfitech, ve kterých mě tady nikdy nespatříte ;-)

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Mne sa tento štýl páči, ale len v miere :) A keď sa dodá trošku neposlušnosti (ako v tejto kolekcii) vtedy je to super!

    OdpovědětVymazat
  2. Takze do prace v kostkach, jasnych barvach a se zarivym usmevem a po praci v zemitych tonech a heslem "v jednoduchosti je krasa"a premyslivym vyrazem? :)
    http://requirespassion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ty pracujes pro OC Chodov?

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj durduin, chtela jsme se zeptat stejne jako anonym, jestli pracujes pro OC chodov ... prijde mi to trosku schizofrenni, na jednu stranu se tvaris tak nezavisle a "ne jako ty blogerky, ktery byvaji zvany do showroomu" a pak na svym blogu propagujes OCcko a v nem lindex... no, nechtela jsem se te nejak dotknout, asi se to da i pochopit. kazdopadne hodne stesti

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, pracuju, přesněji, starám se o facebook. Taky mě čeká ještě jedna práce, která taky tak lehce jse proti mé filosofii. Ale práce je tak nějak znakem dospělosti. Jak jsem zmínila v komentářích k jednomu předešlému článku, možná že kvůli práci bude lepší abych zrušila blog, nebo začala psát o věcech které jsou tak nepodstatné, že nikomu nemůžou uškodit. Nevím co je horší.
    Co se Lindexu týče - jsem šťastná, že můžu propojit blog s prací a ještě navíc, že se mi ta kolekce líbí. Jsou horší věci. Třeba tvářit se že miluju nakupování, že miluju jarní barvičky... :-)
    bude to těžké hledání rovnováhy, heldání sebe sama, vymezování se vůči...
    Neberte mě moc vážně.
    prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, "prace lehce proti me filozofii" - kdyz jsem tohle cetla, mela jsem chut napsat ti, ze asi starnes, ale nechtela jsem znit tak tvrde. ale prace jako znak dospelosti s tim trochu koresponduje... i ja to tak mam, ale je to strasna skoda (obecne). a nejstastnejsi v zivote jsou ti, jejichz prace neni proti jejich filozofii. konec kazani :-)

      Vymazat
    2. Ano, to bych si jednou moc přála. Ale na druhou stranu, pravda je ta, že často ani když člověk sám podniká, není všechno takové, jako by chtěl. :-)

      Vymazat
    3. Ja si o tom myslim, ze dneska je stesti mit jakoukoliv praci. Ja letos koncim bakalare, ale spousta mych kamaradu praci shani uz treba rok marne.... Takze bud rada, ze praci mas a ze si na ni umis najit pozitivni stranky:)

      Vymazat
  6. jasne, "prace lehce proti me filozofii" - prave kdyz jsem tohle cetla, mela jsem chut napsat "asi starnes", ale nechtela jsem, aby to vyznelo nejak ofenzivne ... ale koresponduje to s "praci jako znakem dospelosti" ... i ja to tak mam, ale myslim, ze je to strasna skoda!!! (obecne)a ze nejstastnejsi jsou v zivote ti, kteri delaji "praci podle sve filozofie"

    OdpovědětVymazat
  7. preppy se mi libi, lindex mam rada, takze to urcite okouknu, akorat na chodov se jen tak nedostanu hehe. blahopreju k praci :) (snad je dobre placena!)

    OdpovědětVymazat