Vzpomínka na dětství

18:45

Možná že to je v metodických příručkách. Možná, že se to učí studenti na pedagogických školách. Nebo mají jenom stejný nápad. Každopádně, podobných obrázků je na světě spousta.

Jednou Anička přišla a zavelela - každý tužku nebo tuš a redisku, dneska budeme kreslit hlavy. Ale ne tak ledajaké. Každý nakreslí vlastní hlavu a do ní to, na co myslí.
Ideální práce jak desetileté děti přivést k uvědomění sebe sama...a naučit je základy stavby lebky, které později využijí pro portrét.

Včera jsem seděla na kresbě a podobný obrázek na mě odněkud vykoukl. Hlava a v ní škola, kreslení, televize, hiphop, maminka, morče... A já mám v poslední době hlavu jako balon, pořád na něco myslím, pořád něco řeším, ale sama nevím co. Občas není špatné vzpomenout si na dětství.


 Tak nějak jsem zjistila, že jenom velmi málo myslím na to, co je opravdu důležité. Naopak, hodně často přemýšlím o tom, co vlastně je důležité. Že by nějaká zastydlá puberta?

Na co myslíte vy, když je venku pošmourno a depresivně, všude kolem lítají bacily a čokoláda je v nedohlednu?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. nemas tuto chybu? "Tak nějak jsem zjistila, že jenom velmi málo myslím na to, co je opravdu důležité. Naopak, hodně často přemýšlím o tom, co vlastně je důležité."

    ale aby som sa vyjadrila, neboj, ja to mam tiez tak. tiez nemyslim na to, na co by som mala ... a okrem toho, prekvapila ma "radost z cudzich uspechov" :) nie ze by som bola zavistliva, ale neviem na co by mi bolo dobre, tesit sa z toho.

    OdpovědětVymazat
  2. Mno, na mapě je docela dost "hluchých" míst :)ale poznat něco je polovina úspěchu, že?

    Já asi přemýšlím vesměs pozitivně. Ale nejen v tomhle počasí mně pomáhá setkávat se lidma který nevysávají ale nabíjí. Takže hlavu vzhůru! :)

    OdpovědětVymazat
  3. já třeba přemejšlim na tím, proč se většina lidí rozhodne radši nad ničím moc nepřemejšlet

    OdpovědětVymazat
  4. To Kat. - kdybych neměla radost z cizích úspěchů. co bych z toho života měla- jenom přemýšlet nad tím, co všechno se mi nedaří. Mám radost že můj muž má skvělou práci ve které se mu daří, mám radost, že moje kamarádka dostala dobrou práci, že české bloggerky začínají být brány vážně i na světovém bloggerském poli. Mám radost že některým firmám se daří rozjíždět velký byznys. Kdybych měla řešit že jiným se daří a mi ne, zezelenala bych a musela bych se asi ukousat. Ale pokud to jde jiným, znamená to, že to musí být možné...a jestli to je možné a já jsem toho nedosáhla, znamená to jen tolik, že jsem asi líná. :-)

    OdpovědětVymazat