A chci k tomu i ty věšáčky, anó?

14:12

Řekl jeden mladý muž dnes kolem poledního. Měl nakulmované, nalakované a nagelované vlasy nabarvené na černo, pečlivý make-up i s řasenkou, brýle s velkými kostěnými obroučkami, legíny, sukni...a ta slova se týkala několika triček z kolekce Versace for HM. Mladý muž byl prodavač s postavou a přízvukem jednoznačně odkazujícím k většinové orientaci v módním oboru.

Ano, ze zvědavosti jsem se byla podívat, jak takový vrchol roku v HM probíhá. Původně bych se těšila na dlouhý spánek. Ale večer mi pípla sms "Ahoj, jsem unavena, na party nejdu, musim byt už v 5:30 pred HM." Tak jsem zůstala v teple domova a rozhodla se, že se na ty zoufalce, kteří budou už od půl šesté na podpatcích postávat před obchodem, půjdu podívat...

Měkká postel, teplá peřina...však to znáte, ale nakonec mi to nedalo. Byla jsem zvědavá, co uvidím. Jestli bude policejní kordon rozhánět módychtivé davy nebo se v obchodě bude tísnit posledních pár natržených kousků. Těžkooděnci sice nechyběli, ale z jiného důvodu, před obchodem už fronta nebyla, zato v obchodě boží dopuštění. Hrdé majitelky barevných hadříků vycházely ven s barevnými taškami a dámy s plnými peněženkami se tlačily ve frontě, usměrňované ostrou dvoumetrovou ochrankou. Vyšla jsem po schodech nahoru. Na tyhle davové scény mě neužije a cíl mé návštěvy ležel jinde než ve vyhrazeném prostoru. Grafické černobílé potisky, hned naproti schodům. Kalhoty podle předpokladu tradiční kvalita, trička podobně. Zato kašmírový svetřík mě dostal do kolen. Bylo přes něj vidět!
To co mě naopak nevzrušilo estetikou, ale kvalitou jsou vlněné obleky, kabáty, kožené zboží...které pro svou cenu budou ještě nějakou dobu zřejmě viset na vyhrazených štendrech.

Na věšáčcích navíc visela samá velká čísla. Chvíli jsem uvažovala proč, ale poměrně rychle mi to došlo. "Ty botky jsou prostě bo-ží!" "Pro-sim-tě vem mi to i s věšáčkama, ano?" "Myslíš, že to bude dost se-xy?"
Říkám těmhle mladíkům žížalky. Mají rozkošné pr-del-ky ve velikosti XS, milují módu, jsou děsně kúl...a mají otravný přízvuk a vykoupili mi kalhoty :-D

Ne, nevykoupili. Vykoupila je jedna paní. Stála u vedlejší poklady, kupovala 8 párů bot, troje šaty, deset triček...prostě všechno. Jenom markování trvalo více než 15 minut. Neviděla jsem na částku, ale odhadem bych to tipla tak mezi 50 a 100 tis. Tomu se říká "brát módu vážně"

You Might Also Like

15 komentářů

  1. Na takové kolekce mě moc neužije, ten humbuk kolem mě akorát odrazuje. Ale článek mě pobavil ;-) A kdybych měla takové peníze jako dotyčná paní, šla bych nakupovat někam úplně jinam.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhlety kolekce návrhář pro HM mi přijdou dost předražené, na to že kvalita se rovná klasickému HM, takže prakticky platíme jen za návrháře a osobně nechápu proč zrovna pro tuhletu kýčovitou kolekci jsou lidé schopni se tlačit někoik hodin v dlouhatanské frontě

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. být v Praze tak se tam ze zvědavosti taky dojdu podívat...na ty ubožáky :D

    OdpovědětVymazat
  5. hmm, mrzí mě, že jsme jela dnes domů. ne kvůli kolekci, ale kvůli tomu divadlu:) někteří totiž dokáží bojovat o kus látky víc, než o život.

    OdpovědětVymazat
  6. Nechi aby to vyznělo že kolekce je špatná. To co se mi líbilo prostě neměli a kvůli tomu co se mi nelíbilo bych na mraze nestála. Ale všem těm, kteří si některé kousky ukořistili gratuluju a hrozně se těším, jak je nakombinují. Věřím, že zrovna ti z lidí, o kterých vím že něco mají, to udělají skvěle.

    OdpovědětVymazat
  7. taky "nakupik"za 50 az 100 tisic..:Dpreco nie:D
    http://creativeowlandelephant.blogspot.com/
    pobavila som sa:D

    OdpovědětVymazat
  8. tyhlety klučíky bych hodila společně do jámy společně s jedním párem luxusních bot a byl by klid. Jsou horší než ženský...

    OdpovědětVymazat
  9. :)) ja jsem jednu zizalku potkala u nas v tescu, doplnoval radegast, neuveritelny tyypek s ipodem v usich, slim dzinama, tilecko a ksandicky. velikost samozrejme XS a kdyz tahl tu paletu a steloval si na ipodu co mu k tomu doplnovani pujde do usi, bajecne se kroutil, zizalka jak vysita :) btw se divim, ze se u nas dalo kupovat vice nez 2ks od modelu, nekde jsem narazila na regule pro UK, a je evidentni, ze pani si vydela na ebayi balik... takze to byla spis investice myslim :) skoda ze na tebe nezbylo :(

    OdpovědětVymazat
  10. Tak takhle vážně módu asi taky neberu :D ale na kolekci jsem se koukala a dalo by se vybrat.

    OdpovědětVymazat
  11. Jaa ti nevim Oli,ale ja si mohla vzit jen jeden kus od kazde veci ( chtela jsem vzit kamaradce kalhoty a neslo to) jinak o pul seste jsm te tam nevidela ;-) A ze strihu satu jsem byla velice zklamana- ani jedny nesedly!
    Theresa

    OdpovědětVymazat
  12. je vidět, že každý má vskutku jiný vkus - někomu se to může zdát jako kýč a někomu se to může děsně líbit. Já osobně mám Versace ráda a nákup jsem si nenechala ujít - je pravda, že půlku kolekce bych kýčem nazvala, ale co je to ve skutečnosti kýč? Mě se například vůbec nelíbila kolekce Lanvin a frontu na ni bych určiě nestála.

    Co jsem nakoupila je zde:
    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.com/2011/11/versace-for-h-vip-elle-shopping.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ja se sla ze zvedavosti podivat dneska rano - hodne toho zbylo, ale prave ty na muj vkus "preplacane" silenosti. Ani jedna kozena nebo nositelna vec...v pnaskym meli krome diamantovych tilek jeste par obleku (i ruzovych) a kozenych kalhot. Jinak z doplnku zbyly kabelky (male i velke), obojky a hnusne pasky...

    OdpovědětVymazat
  14. jo a spousta bot, ale cca 12 cm podpatek neni nic pro me...Takze jsem odesla s prazdnou

    OdpovědětVymazat
  15. Jéj, ten XS pán je náš Honzík! Naša princezná. Najlepší je! Inak, žiadne davy, krik a zbesilosť sa nekonali.. kvôli dokonalej organizácii.. fakt to bolo zmáknuté do posledného detailu. Neviem neviem s tými 8mimi pármi bot.. podmienka totiž bola, že z každého druhu sa mohol vziať len jeden kus (práve preto, aby vyšlo na všetkých). A áno, pánska kolekcia bola takmer rozobratá do pol hodinky.) Niektoré kúsky boli fakt lacné, niektoré pekné, niekto chce mať dizajnérsky kúsok, pre niekoho to bola udalosť roka a niekto nakúpil vo veľkom, aby predal drahšie na ebayi. Nech boli nákupné pohnútky akékoľvek, všetci zostali spokojní a to je najhlavnejšie, no nie? .)

    OdpovědětVymazat