Vlněné svetry a bad outfit day

23:45

Poslední měsíc nebyl moc velká legrace. Jakoby se osudným 11. zářím něco přehodilo do falešné noty. Takový ten pocit že žijete v bublině kde je málo vzduchu, dusíte se, nejste schopni se zvednout a něco dělat, a zároveň toho co jste měli udělat je tolik, že nezvládáte. Nevím, jestli to je depka, únava, příznak lenosti. Ale pocit, že na co sáhnete, se nějak pokazí, na štěstí nepřidá.

Potom, co mi den nefungoval email a místo poledního odpočinku na mě vybaflo několik výkřičníkových zpráv najednou, nakonec dobrý přítel stres zahnal letargii. Je líp.

Unavení lidé píší unavené články, dělají unavené věci, nosí unavené outfity. Tuhle větu v trochu jiné podobě dneska řekl šéfredaktor týdeníku Ekonom (Pokud se zajímáte o ekonomii a byznys vůbec, mají teď slevu na předplatné, nový desing i obsah, jděte do toho!) Že by práce v posledním nezávislém vydavatelském domě byla můj nový cíl? Po tom, co jsem prohlásila při dnešní diskusi asi těžko. Ale odnesla jsem si hodně nového. Mimo jiné to, že novinář nemůže pracovat jako freelance.

Unaveným lidem je zima a nebaví je veselé barvy. Veselost všeobecně jim možná trochu leze na nervy. A tak milují vlněné svetry v šedé barvě.
Přesně takové, jako jsou svetry v aktuální kolekci Lindexu. Lindex dneska uvedl ve veřejnou známost svůj showroom. Jídlo, pití, bloggeři. A svetry. Plandavé i vypasované, dlouhé i krátké, vlněné, akrylové, elegantní i bezďácké, hrubé i tenké. Poslední měsíc chodím nepřetržitě v šedých svetrech. Kdybych čirou náhodou vyhrála lindexí soutěž, (Na FB stránce Módní unie budou bloggeří outfity a ten, který získá nejvíce lajků, vyhraje 2000 na nákup zboží.) do sbírky přidám další.
 Pokud soutěž nevyhraju (A jakože ne, protože lajky dostanou velké, známé a krásné bloggerky.) spokojím se s tím, co mám. Ono totiž také dobré jídlo zlepšuje náladu. A když uvažujete nad tím, jestli si koupíte housku k obědu nebo to vydržíte, nemáte moc náladu obrážet obchody. Když máte na den k utracení dvojmístnou sumu, těžko budete utrácet trojmístné či čtyřmístné.
(Naštěstí, i na bloggery s tímhle problémem Lindex myslel - tak dobré sendviče jsem už dlouho nejedla.)

Podle všeho ale hloupé období nemám jenom já. I některé bloggerky zaměřené na fotky jsou asi v lehké depresi. Jak jinak si vysvětlit, že v civilu jsem je poznala jenom podle vlasů, ne podle oblečení? Prostě špatný den. Vždyť i já jsem se párkrát na přednášku od 7:30 vypravila v riflích.

PS: Slečna v showroomu říkala, že není problém půjčit u nich oblečení na focení. Ti z vás, kteří stylují a o téhle možnosti zatím neví, tady ji máte na stříbrném táce.

PPS: Hledám práci. Placenou. Pokud o něčem, kam bych se hodila, víte, určitě se ozvěte, pošlu životopis. Pokud o ničem nevíte, tak se mi aspoň nesmějte.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. :) mam pocit jako bych to psala ja. je to skvele napsany, jdu se zabalit do svetru a vyrazit na unavenou prednasku:) u nas na zahrade je brigada placena mym tatinkem a spociva v kopani jakesi jamy. je to tezka prace, puda je namrzla a premejslim jestli tam chce tata zahrabat mrtvolu v koberci nebo neco jinyho.radsi se neptam. bohuzel uz si to zamluvil kamarad, ale v pripade podobne uzasne prace dam vedet.

    OdpovědětVymazat
  2. nesmeju se a drzim palce pri hledani.. sama bohuzel o nicem nevim :(

    OdpovědětVymazat
  3. Ten článek mi mluví z duše, takhle unaveně jsem se už dlouho necítila (a to tu ani není taková zima). A jako důkaz slouží fakt, že jsem si dneska ten šedivej, tlustej svetr koupila...

    OdpovědětVymazat
  4. moc Ti to ve čtvrtek slušelo :)

    OdpovědětVymazat
  5. njn=) občas nějakou tu "známou" blogerku potkam...a většinou bych si o ni kolo neopřela...ale popravdě...taky občas vypadam jak pytel sr...

    http://pragueneedsmorestyle.blogspot.com/

    btw. ta soutěž je pořád aktivní?

    OdpovědětVymazat